Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανατριχιαστικές καταγγελίες για βία και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Ανα­τρι­χια­στι­κές είναι οι καταγ­γε­λί­ες για όσα φέρε­ται να συνέ­βαι­ναν σε ορφα­νο­τρο­φείο της Αθή­νας. Σύμ­φω­να με την υφυ­πουρ­γό Εργα­σί­ας Δόμνα Μιχαη­λί­δου, αγό­ρια ηλι­κί­ας 7 έως 11 ετών εξα­να­γκά­ζο­νταν σε ερω­τι­κές περι­πτύ­ξεις μετα­ξύ τους, ενώ το προ­σω­πι­κό παρακολουθούσε.

Συγκε­κρι­μέ­να, μιλώ­ντας στον ΑΝΤ1, η κ. Μιχαη­λί­δου ανέ­φε­ρε πως υπάλ­λη­λοι του ορφα­νο­τρο­φεί­ου, ωθού­σαν και παρό­τρυ­ναν αγό­ρια ηλι­κί­ας 7 έως 11 ετών σε ερω­τι­κές περι­πτύ­ξεις και πρά­ξεις, και στη συνέ­χεια παρα­κο­λου­θού­σαν (ελέγ­χε­ται έαν τις κατέ­γρα­φαν σε βίντεο, για διά­φο­ρους λόγους), «απο­λαμ­βά­νο­ντας το θέαμα».

Μάλι­στα, σύμ­φω­να με την κ. Μιχαη­λί­δου, φέρο­νται στις πρά­ξεις αυτές να «πρω­τα­γω­νι­στού­σαν» του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρα μικρά παι­διά από όσα φιλο­ξε­νού­νταν στο ορφα­νο­τρο­φείο, πολ­λά κατό­πιν εισαγ­γε­λι­κής παραγ­γε­λί­ας που είχε κρί­νει ως ακα­τάλ­λη­λο το οικο­γε­νεια­κό περι­βάλ­λον στο οποίο μεγά­λω­ναν. Τα εν λόγω αγό­ρια έχουν απο­μα­κρυν­θεί από τη δομή και παρα­κο­λου­θού­νται, ώστε να δια­πι­στω­θεί το ψυχο­λο­γι­κό τραύ­μα που έχουν υπο­στεί, αλλά και να δημιουρ­γη­θούν οι κατάλ­λη­λες προ­ϋ­πο­θέ­σεις ώστε να δώσουν τις μαρ­τυ­ρί­ες τους για όσα γίνο­νταν στο ορφανοτροφείο.

Όπως ανα­κοί­νω­σε η Δ. Μιχαη­λί­δου, στο υπουρ­γείο έφτα­σαν επώ­νυ­μες καταγ­γε­λί­ες από άτο­μα που σχε­τί­ζο­νταν με τη δομή. Πέντε παι­διά έχουν μετα­φερ­θεί στο Νοσο­κο­μείο για εξετάσεις.

Η υφυ­πουρ­γός Εργα­σί­ας δήλω­σε πως έχει κατα­θέ­σει μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά στον αντιει­σαγ­γε­λέα και έχει δια­κο­πεί η χρη­μα­το­δό­τη­ση, αλλά και ότι σε βάρος του συγκε­κρι­μέ­νου ορφα­νο­τρο­φεί­ου εκκρε­μεί ήδη μια έρευ­να, καθώς είχε δια­πι­στω­θεί πως φιλο­ξε­νού­νταν πολ­λά περισ­σό­τε­ρα παι­διά απ’ όσα δηλώνονταν.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο