Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανησυχητικές εξελίξεις στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση — Μπαίνει στον πόλεμο η Λευκορωσία;

Ραγδαί­ες αλλά ταυ­τό­χρο­να δυστυ­χώς ανη­συ­χη­τι­κές είναι οι εξε­λί­ξεις στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία. Συμ­φω­νία με τον Ρώσο πρό­ε­δρο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν για την ανά­πτυ­ξη μιας κοι­νής περι­φε­ρεια­κής ομά­δας στρα­τευ­μά­των, ανα­κοί­νω­σε ο πρό­ε­δρος της Λευ­κο­ρω­σί­ας Αλε­ξά­ντερ Λουκασένκο.

Ο πρό­ε­δρος της Λευ­κο­ρω­σί­ας Αλε­ξά­ντρ Λου­κα­σέν­κο κατη­γό­ρη­σε σήμε­ρα την Ουκρα­νία ότι προ­ε­τοι­μά­ζει επί­θε­ση ενα­ντί­ον της Λευ­κο­ρω­σί­ας και πως, κατά συνέ­πεια, το Μινσκ θα ανα­πτύ­ξει μια κοι­νή στρα­τιω­τι­κή δύνα­μη κρού­σης ρωσι­κών και λευ­κο­ρω­σι­κών στρα­τευ­μά­των, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει πού θα γίνει αυτό.

«Χθες, μέσω ανε­πί­ση­μων κανα­λιών, μας προει­δο­ποί­η­σαν για ένα χτύ­πη­μα στη Λευ­κο­ρω­σία από το έδα­φος της Ουκρα­νί­ας», είπε ο Αλ. Λου­κα­σέν­κο, σύμ­φω­να με το BelTA.

Δήλω­σε ότι η απά­ντη­σή του ήταν απλή: «Πεί­τε στον πρό­ε­δρο της Ουκρα­νί­ας και σε άλλους τρε­λούς ότι η γέφυ­ρα της Κρι­μαί­ας θα τους φαί­νε­ται σαν λου­λού­δια αν αγγί­ξουν του­λά­χι­στον ένα μέτρο της επι­κρά­τειάς μας με τα βρώ­μι­κα χέρια τους».

«Εξαι­τί­ας της επι­δεί­νω­σης της κατά­στα­σης στα δυτι­κά σύνο­ρα της (ρωσο-λευ­κο­ρω­σι­κής) Ένω­σης, συμ­φω­νή­σα­με να ανα­πτύ­ξου­με μια περι­φε­ρεια­κή δύνα­μη της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας και της Δημο­κρα­τί­ας της Λευ­κο­ρω­σί­ας», δήλω­σε ο Λου­κα­σέν­κο στη διάρ­κεια συνε­δρί­α­σης με αξιω­μα­τού­χους των λευ­κο­ρω­σι­κών δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας, σύμ­φω­να με το κρα­τι­κό λευ­κο­ρω­σι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Belta.

Ο Λου­κα­σέν­κο πρό­σθε­σε πως οι δύο χώρες άρχι­σαν να ενώ­νουν δυνά­μεις τους πριν από δύο ημέ­ρες, προ­φα­νώς μετά την έκρη­ξη στη ρωσι­κή γέφυ­ρα στην Κριμαία.

Σημειώ­νε­ται ότι η ανα­κοί­νω­ση Λου­κα­σέν­κο έρχε­ται την ίδια ημέ­ρα με το σφυ­ρο­κό­πη­μα των Ρώσων σε πολ­λές ουκρα­νι­κές πόλεις, μετα­ξύ των οποί­ων και το Κίε­βο, που έγι­νε ξανά στό­χος έπει­τα από μήνες. Σφυ­ρο­κό­πη­μα το οποίο σύμ­φω­να με διάγ­γελ­μα του Πού­τιν, είναι απά­ντη­ση στην έκρη­ξη στη γέφυ­ρα της Κρι­μαί­ας  αλλά και σε άλλα τρο­μο­κρα­τι­κά χτυ­πή­μα­τα στο έδα­φος της Ρωσί­ας. Προει­δο­ποί­η­σε μάλι­στα ότι σε μελ­λο­ντι­κά τρο­μο­κρα­τι­κά χτυ­πή­μα­τα θα υπάρ­ξει αντί­στοι­χης έντα­σης ρώσι­κη αντί­δρα­ση. Ο Βλ. πού­τιν είπε επί­σης ότι τα χτυ­πή­μα­τα σε ουκρα­νι­κές πόλεις έγι­ναν κατό­πιν δικής του εντολής.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο