Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από τον 902: Με την παράταση του πιστοποιητικού από το υπουργείο έκανε δρομολόγια το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Mε παρα­τά­σεις κυκλο­φο­ρού­σε το δεξα­με­νό­πλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» το οποίο προ­κά­λε­σε την τερά­στια ρύπαν­ση στον Σαρωνικό.

Όπως απο­δει­κνύ­ε­ται από έγγρα­φο του Κλά­δου Ελέγ­χου Πλοί­ων του Υπουρ­γεί­ου Ναυ­τι­λί­ας, που απο­κα­λύ­πτει το πόρ­ταλ «902.gr», το πιστο­ποι­η­τι­κό αξιο­πλο­ΐ­ας του πλοί­ου είχε λήξει στις 27 Ιού­λη και είχε λάβει παρά­τα­ση για δύο μήνες.

Συγκε­κρι­μέ­να, στις 26 Ιού­λη δόθη­κε παρά­τα­ση μέχρι τις 6 Αυγού­στου. Στη συνέ­χεια, ακο­λού­θη­σε και άλλη παρά­τα­ση μέχρι τις 27 Σεπτέμ­βρη. Η παρά­τα­ση δεν πρό­λα­βε να ολο­κλη­ρω­θεί και το πλοίο ναυά­γη­σε στις 10 Σεπτέμ­βρη, προ­κα­λώ­ντας την τερά­στια ζημιά στο Σαρωνικό.

Το γεγο­νός επι­βε­βαιώ­νει τις τερά­στιες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, που παρέ­τει­νε την άδεια λει­τουρ­γί­ας στο πλοίο, την ώρα που σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες παρου­σί­α­ζε σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα στο μηχα­νο­στά­σιο και στις σωλη­νώ­σεις του.

Για παρά­δειγ­μα, σοβα­ρές καταγ­γε­λί­ες υπάρ­χουν για το μηχα­νο­στά­σιο του πλοί­ου, που περι­γρά­φε­ται ως «ρημά­δι», ενώ οι σωλη­νώ­σεις του, ακό­μα κι αυτές που έχουν να κάνουν με τη θάλασ­σα, είχαν παντού τρύ­πες και μπα­λώ­μα­τα… Οι ίδιες καταγ­γε­λί­ες ανα­φέ­ρουν ότι η σκου­ριά είχε «φάει» και σημεία των λαμα­ρι­νών στα στε­γα­νά του πλοί­ου, με απο­τέ­λε­σμα συχνά να «μπά­ζει» κι από

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο