Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από το «σιδηρούν παραπέτασμα» του ΣΥΡΙΖΑ, στον «σταλινοφασισμό» του αντάρσυου Θ. Μεγαλοοικονόμου

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Το αίμα νερό δεν γίνεται

Ο Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου έγρα­ψε στην Εφ.ΣΥΝ. Θα μου πεί­τε πού αλλού; Κι άλλοι γρά­φουν. Λίγοι βέβαια, αλλά δεν μπο­ρεί ο πάσα ένας να αρθο­γρα­φεί στην «ανε­ξάρ­τη­τη» ΕΦ.ΣΥΝ. που κατα­φέρ­νει να ρίξει στην ανερ­γία την Αυγή. Ο Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου, καθώς είναι της Ανταρ­σύα, ζει ένα δρά­μα. Του ‘κατσε το δίλημ­μα, από τον «Κοκό» ή την «Κική» τι να δια­λέ­ξει. Βλέ­πε­τε η Ανταρ­σύα κατά­φε­ρε στο δήμο της Αθή­νας να… ακρο­βο­λι­στεί κατε­βά­ζο­ντας δύο ψηφο­δέλ­τια. Τηρου­μέ­νων των ανα­λο­γιών πρό­κει­ται για σπά­νιο κατόρ­θω­μα, κάτι σαν την διά­σπα­ση του ατό­μου. Αν και κάποιοι ανα­φέ­ρο­νται σε δόλιο σχέ­διο για να περι­κυ­κλώ­σουν τους άμοι­ρους Αθηναίους.

Τελι­κά διά­λε­ξε την «Κική» (Ντί­να Ρέππ­πα). Ο «Κοκό» είναι ο πολύς Κων­στα­ντί­νου που καλού­σε σε βομ­βαρ­δι­σμό της Συρί­ας και κάνει διά­φο­ρα καρα­γκιο­ζι­λί­κια, κάτο­χος ΜΚΟ, σύντρο­φος και ομο­γά­λα­κτος του κου Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου και της κας Ρέπ­πα, μα και αντί­πα­λός τους. Ολί­γον σχι­ζο­φρε­νι­κό αυτό αλλά…

Δει­νή η θέση του κου Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου. Κοντά στα άλλα η Ανταρ­σύα υπο­χρε­ώ­θη­κε να… απο­μα­κρυν­θεί, μετά από πολύ­χρο­νους και αδιάρ­ρη­κτους δεσμούς, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί­σης, ανα­γκά­στη­κε να πάψει να γειτ­νιά­ζει με τους εργα­το­πα­τέ­ρες στις κοι­νές τους συγκε­ντρώ­σεις και πορεί­ες (αυτό κι αν ήταν κτύ­πη­μα). Κι άντε τώρα ο κος Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου να κάνει τη δια­δρο­μή Ανταρ­σύα-ΣΥΡΙ­ΖΑ ή να πορεύ­ε­ται με τόσους, που τους ξεπερ­νούν αριθ­μη­τι­κά και «τα παι­διά του Πειραιά».

Έχει τους καη­μούς του ο κος Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου. Και τις δυσκο­λί­ες του. Μπο­ρεί να κρά­τη­σε απο­στά­σεις, προς ώρας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το οπορ­του­νι­στι­κό αίμα νερό δεν γίνε­ται. Έτσι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπά­τα­ρε απρο­κά­λυ­πτα στο ναζι­στι­κό «σιδη­ρούν παρα­πέ­τα­σμα» και στην Μετα­ξι­κή λατρεία, πήρε γραμ­μή κι ο Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου κι άρχι­σε να παρα­λη­ρεί κατη­γο­ρώ­ντας το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Σοφια­νό για… «στα­λι­νο­φα­σι­σμό». Λάβρος δια­στρε­βλω­τής και πρω­τό­γο­νος αντι­κομ­μου­νι­στής ο Θ. Μεγα­λοι­κο­νό­μου, ανα­μά­ση­σε τα γνω­στά αντι­κομ­μου­νι­στι­κά στε­ρε­ό­τυ­πα των χρυ­σαυ­γι­τών, περί Στά­λιν και σταλινοφασιστών.

Κου­ρά­γιο κε Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου. Έχει ακό­μη πιο χαμη­λά στην οπορ­του­νι­στι­κή κατρα­κύ­λα. Σκαρ­φα­λω­μέ­νος στο «σιδη­ρούν παρα­πέ­τα­σμα» να μετράς με τον Γκαί­μπελς νεκρούς του… Στάλιν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο