Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αφρ. Ρέτζιου: Η κατάσταση στην Υγεία είναι χειρότερη από ποτέ εξαιτίας της συνειδητής πολιτικής επιλογής όλων των κυβερνήσεων (AUDIO)

Η κατά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας είναι εκρη­κτι­κή, τόνι­σε η Αφρο­δί­τη Ρέτζιου, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ), μιλώ­ντας στον «ΣΚΑΪ Πάτρας» την Παρα­σκευή το πρωί.

Πρό­σθε­σε ότι η κατά­στα­ση είναι χει­ρό­τε­ρη από ποτέ εξαι­τί­ας της συνει­δη­τής πολι­τι­κής επι­λο­γής, δια­χρο­νι­κά όλων των κυβερ­νή­σε­ων και της σημε­ρι­νής και αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται και από το νέο νομο­σχέ­διο της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης, της υπο­στε­λέ­χω­σης και της ενί­σχυ­σης της εμπο­ρευ­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας των δημό­σιων μονά­δων Υγείας.

Η Αφρ. Ρέτζιου υπο­γράμ­μι­σε ότι με το συγκε­κρι­μέ­νο νομο­σχέ­διο αξιο­ποιού­νται τα εκρη­κτι­κά προ­βλή­μα­τα που έχουν τα νοσο­κο­μεία και τα Κέντρα Υγεί­ας για να παγιω­θεί η πολι­τι­κή των μετα­κι­νή­σε­ων, της εντα­τι­κο­ποί­η­σης, της εργα­σια­κής ομηρίας.

Για να μπο­ρέ­σου­με να έχου­με ανθρώ­πι­να ωρά­ρια και κυρί­ως για να εξα­σφα­λι­στεί η υγεία των ασθε­νών, χρειά­ζε­ται να γίνουν άμε­σα χιλιά­δες προ­σλή­ψεις μόνι­μων για­τρών στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, επισήμανε.

Για τη λίστα χει­ρουρ­γεί­ων, η Αφρ. Ρέτζιου ανα­ρω­τή­θη­κε πώς θα λύσει η ηλε­κτρο­νι­κή λίστα το πρό­βλη­μα των πολύ­μη­νων ανα­μο­νών, το γεγο­νός ότι έχουν στα­μα­τή­σει να πραγ­μα­το­ποιού­νται τακτι­κά χει­ρουρ­γεία όπως γίνε­ται στο Βενι­ζέ­λειο της Κρή­της με απο­τέ­λε­σμα την εκτί­να­ξη των αναμονών;

Υπο­γράμ­μι­σε ότι οι ελλεί­ψεις είναι τρα­γι­κές και είναι συνει­δη­τή από την κυβέρ­νη­ση η εγκα­τά­λει­ψη των νοσο­κο­μεί­ων της περι­φέ­ρειας με το κρι­τή­ριο του κόστους — οφέλους.

Η Αφρ. Ρέτζιου τόνι­σε ότι σήμε­ρα υπάρ­χει ανά­γκη να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας όχι μόνο των υγειο­νο­μι­κών, αλλά να γίνει υπό­θε­ση όλου του λαού για να αυξη­θεί η χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, για να γίνουν μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, για να μη συγ­χω­νευ­θεί, κλεί­σει, καταρ­γη­θεί καμία μονά­δα Υγείας.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο