Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βέλγιο: Κατασκοπευτικό λογισμικό εντοπίστηκε σε τηλέφωνα της αστυνομίας και δικαστών

Κατα­σκο­πευ­τι­κό λογι­σμι­κό εντο­πί­στη­κε σε τηλέ­φω­να της βελ­γι­κής αστυ­νο­μί­ας και δικα­στών, μετα­ξύ των οποί­ων και στο τηλέ­φω­νο του δικα­στή Μισέλ Κλεζ, ο οποί­ος έχει ανα­λά­βει την υπό­θε­ση Κατάρ­γκεϊτ, ανα­φέ­ρει σήμε­ρα ο βελ­γι­κός Τύπος.

Όπως ανα­φέ­ρει η γαλ­λό­φω­νη εφη­με­ρί­δα LeSoir, η βελ­γι­κή αστυ­νο­μία και οι δικα­στές ενη­με­ρώ­θη­καν ότι το τηλέ­φω­νό τους έδει­ξε ίχνη spyware.

«Έπει­τα από υπο­ψί­ες για κατα­σκο­πεία, πολ­λές συσκευ­ές ανα­τέ­θη­καν σε ομο­σπον­δια­κούς αστυ­νο­μι­κούς της Μονά­δας Εγκλή­μα­τος Υπο­λο­γι­στών (FCCU), οι οποί­οι ειδι­κεύ­ο­νται σε περί­πλο­κες μορ­φές εγκλή­μα­τος στον κυβερ­νο­χώ­ρο. Τα τηλέ­φω­να εισαγ­γε­λέ­ων, δικα­στών-ανα­κρι­τών, αστυ­νο­μι­κών, ακό­μη και του προ­σω­πι­κού του δικα­στι­κού συστή­μα­τος έχουν υπο­βλη­θεί σε εκτε­νή και επα­νει­λημ­μέ­νη ανά­λυ­ση. Σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις, οι ανα­λύ­σεις υπο­δη­λώ­νουν μόλυν­ση των τηλε­φώ­νων από spyware, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που μετα­δί­δο­νται στους ενδια­φε­ρό­με­νους. Η συσκευή του ανα­κρι­τή Μισέλ Κλεζ είναι ένα από τα τηλέ­φω­να που βρέ­θη­καν θετι­κά», μετέ­δω­σε το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο RTBF, το οποίο έχει δια­σταυ­ρώ­σει αυτές τις πλη­ρο­φο­ρί­ες με πολ­λές πηγές τους τελευ­ταί­ους μήνες. Το RTBF διευ­κρι­νί­ζει ότι δεν γνω­ρί­ζει τον ακρι­βή αριθ­μό των τηλε­φω­νι­κών τερ­μα­τι­κών που επηρεάζονται.

Προς το παρόν, η ομο­σπον­δια­κή αστυ­νο­μία δεν επι­θυ­μεί να σχο­λιά­σει «δεδο­μέ­νης της ευαι­σθη­σί­ας του φακέ­λου» και παρα­πέ­μπει στην ομο­σπον­δια­κή εισαγ­γε­λία για επι­κοι­νω­νία. Η ομο­σπον­δια­κή εισαγ­γε­λία αρνή­θη­κε επί­σης να σχολιάσει.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο