Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχές και καταιγίδες αύριο σε πολλές περιοχές

Το Σάβ­βα­το ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και καται­γί­δες σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας, φαι­νό­με­να που τις βρα­δι­νές ώρες θα περιο­ρι­στούν στις Κυκλά­δες, στην Κρή­τη, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Οι καται­γί­δες θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές ιδιαί­τε­ρα στα δυτι­κά, στη Θρά­κη, στις Κυκλά­δες, στην Κρή­τη, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδε­κά­νη­σα, περιο­χές όπου θα εκδη­λω­θούν και χαλα­ζο­πτώ­σεις. Παράλ­λη­λα θα εκδη­λω­θεί μετα­φο­ρά σκό­νης από την Αφρι­κή, κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά, στα νότια και στο Αιγαίο, προσ­δί­δο­ντας στις βρο­χές χαρα­κτή­ρα λασποβροχών.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 2 έως 12 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 6 έως 15, στην Ήπει­ρο από 5 έως 17, στη Θεσ­σα­λία από 2 έως 17, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονί­ου από 12 έως 17 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 12 έως 19–20 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί με εντά­σεις 5–6 και τοπι­κά 7 Μπο­φόρ, με μικρή προ­ο­δευ­τι­κή εξα­σθέ­νη­ση το από­γευ­μα. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι αρχι­κά θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ, αλλά προ­ο­δευ­τι­κά θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και θα παρου­σιά­σουν μικρή εξασθένηση.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες, κατά τόπους και κατά περιό­δους. Τα φαι­νό­με­να ενδέ­χε­ται να είναι παρο­δι­κά έντο­να, ενώ υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρης χαλα­ζό­πτω­σης. Από αργά το από­γευ­μα ο βρά­δυ ο και­ρός θα παρου­σιά­σει βελ­τί­ω­ση. Αυξη­μέ­νες θα είναι οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 5–6 Μπο­φόρ και ενδε­χο­μέ­νως τοπι­κά 7 Μπο­φόρ, αλλά το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε βόρειους και θα εξα­σθε­νή­σουν. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες κυρί­ως διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 10 έως 14 βαθμούς.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο