Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Σερίφης: Να δυναμώσει το ΚΚΕ για να υπάρξει μεγαλύτερη αντίσταση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της επόμενης μέρας

Η επό­με­νη μέρα των εκλο­γών θα φέρει περισ­σό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα, όποια κυβέρ­νη­ση και αν προ­κύ­ψει θα είναι σίγου­ρα αντι­λαϊ­κή, για αυτό εμείς καλού­με τον λαό να απο­δυ­να­μώ­σει τα κόμ­μα­τα εξου­σί­ας και να δυνα­μώ­σει το ΚΚΕ για να υπάρ­ξει μεγα­λύ­τε­ρη αντί­στα­ση στους αντι­λαϊ­κούς σχε­δια­σμούς, τόνι­σε ο Βαγ­γέ­λης Σερί­φης, μου­σι­κός, εκπαι­δευ­τι­κός στην ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στον Δυτι­κό Τομέα Αθη­νών, μιλώ­ντας το πρωί της Κυρια­κής 14 Μάη σε εκπο­μπή του «Action 24».

Όπως ανά­φε­ρε, την ανά­γκη για ταξι­κή πολι­τι­κο­ποί­η­ση, για πάλη του να βελ­τιώ­σεις τους όρους της ζωή σου, τη φέρ­νει η ίδια η ζωή, για­τί η κατά­στα­ση στον χώρο της ιδιω­τι­κής εκπαί­δευ­σης δεν είναι καθό­λου ρόδι­νη. Μιλά­με, συνέ­χι­σε, για συν­θή­κες «γαλέ­ρας», για κατάρ­γη­ση όλων των ΣΣΕ, με την εφαρ­μο­γή όλων των αντερ­γα­τι­κών νόμων στην ιδιω­τι­κή εκπαίδευση.

Όπως είπε, ένας άνθρω­πος που θέλει να απο­κα­λεί­ται σκε­πτό­με­νος και δρα­στή­ριος, το πρώ­το πράγ­μα που έχει να κάνει είναι να πάψει να φοβά­ται, για να κατα­λά­βει ότι μόνο η ταξι­κή πάλη και η διεκ­δί­κη­ση μέσα από τα σωμα­τεία μπο­ρεί να του φέρει καλύ­τε­ρες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης, με αυξή­σεις στους μισθούς και στα μερο­κά­μα­τα, και μέσα από αυτά έρχε­ται και ο αγώ­νας, όπου εκεί βρί­σκεις με ποιους μπο­ρείς να ταυ­τι­στείς, βγά­ζο­ντας συμπέρασμα.

Απο­δέ­χτη­κα την πρό­τα­ση του ΚΚΕ να είμαι υπο­ψή­φιος του Κόμ­μα­τος με πολύ μεγά­λη τιμή και ευθύ­νη, υπο­γράμ­μι­σε ο Β. Σερί­φης, τονί­ζο­ντας ότι, εμείς θεω­ρού­με ότι οι εκλο­γές είναι ένα μόνο σκα­λο­πά­τι στην γενι­κό­τε­ρη αλλα­γή του πολι­τι­κού σκη­νι­κού και ό,τι και να γίνει στις εκλο­γές, εμείς θα είμα­στε εκεί, στον αγώ­να που έχει να κάνει με τη βελ­τί­ω­ση των συν­θη­κών των εργα­ζο­μέ­νων. Όσο δυνα­μώ­σει το ΚΚΕ, την επό­με­νη μέρα θα είναι πιο δυνα­τή η φωνή των εργα­τών και εντός και εκτός της βουλής.

Ο Β. Σερί­φης, κατα­λή­γο­ντας, επι­σή­μα­νε ότι η επό­με­νη μέρα των εκλο­γών δεν θα είναι καθό­λου εύκο­λη, όποια κυβέρ­νη­ση και να προ­κύ­ψει, είτε αυτο­δύ­να­μη, είτε συνερ­γα­σιών, για­τί υπάρ­χουν αυτή τη στιγ­μή ζητή­μα­τα που τρέ­χουν, όπως το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, το οποίο έχει προ­α­παι­τού­με­να, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και του νερού, με την ιδιω­τι­κο­ποί­η­σή του, που είναι υπο­χρε­ω­μέ­νη να κάνει όποια κυβέρ­νη­ση και αν προκύψει.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο