Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βanksy: Έργο μου το κορίτσι με το χούλα-χουπ, που εμφανίστηκε σε τοίχο στο Νότινγχαμ

Ο γνω­στός βρε­τα­νός καλ­λι­τέ­χνης του γκρα­φί­τι και πολι­τι­κός ακτι­βι­στής Βanksy επι­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα ότι ένα νέο έργο τέχνης, το οποίο εμφα­νί­στη­κε σε έναν τοί­χο στο Νότινγ­χαμ της κεντρι­κής Αγγλί­ας και δεί­χνει ένα νεα­ρό κορί­τσι να χρη­σι­μο­ποιεί ένα λάστι­χο ποδη­λά­του ως χού­λα-χουπ, είναι δικό του.

Το έργο εμφα­νί­στη­κε την Τρί­τη στον τοί­χο από κόκ­κι­να τού­βλα ενός ινστι­τού­του ομορ­φιάς, δίπλα από ένα ποδή­λα­το, το οποίο ήταν δεμέ­νο με λου­κέ­το σε μια μεταλ­λι­κή πινα­κί­δα και του έλει­πε ο πίσω τρο­χός του.

Μια φωτο­γρα­φία του έργου στη φοι­τη­τι­κή περιο­χή της πόλης αναρ­τή­θη­κε σήμε­ρα στον λογα­ρια­σμό του καλ­λι­τέ­χνη στο Instagram και στην ιστο­σε­λί­δα του.

Ο Βanksy είναι γνω­στός για τα ευφυή έργα τέχνης του, τα οποία συχνά ανα­φέ­ρο­νται σε διε­θνή γεγονότα.

Τα φετι­νά του έργα έχουν έμμε­ση ανα­φο­ρά στην υγειο­νο­μι­κή κρί­ση του κορο­νοϊ­ού και στο αντι­ρα­τσι­στι­κό κίνη­μα Black Lives Matter.

Τον Αύγου­στο ο καλ­λι­τέ­χνης χρη­μα­το­δό­τη­σε ένα πλοίο για τη διά­σω­ση προ­σφύ­γων στη Μεσό­γειο που επι­χει­ρούν να φθά­σουν στην Ευρώ­πη και την Αφρική.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο