Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Νέες απεργιακές διαδηλώσεις σήμερα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση (VIDEO)

Οι εργα­ζό­με­νοι στη Γαλ­λία προ­χω­ρούν σήμε­ρα σε άλλη μία απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στην επί­θε­ση της κυβέρ­νη­σης Μακρόν στα ασφα­λι­στι­κά τους δικαιώματα.

Η σημε­ρι­νή είναι η 14η απερ­γία που κήρυ­ξαν τα συν­δι­κά­τα από την αρχή του έτους, με τους εργα­ζό­με­νους να ξεκα­θα­ρί­ζουν πως παρά το γεγο­νός ότι ο σχε­τι­κός νόμος πέρα­σε με Προ­ε­δρι­κό Διά­ταγ­μα τον Απρί­λη, θα τον ακυ­ρώ­σουν στην πράξη.

Σχε­δόν 250 δια­δη­λώ­σεις και συγκε­ντρώ­σεις έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί σήμε­ρα σε ολό­κλη­ρη τη Γαλ­λία με τους εκπρο­σώ­πους των συν­δι­κά­των να εκτι­μούν ότι θα συμ­με­τά­σχουν πάνω από ένα εκα­τομ­μύ­ριο άνθρωποι.

Χιλιά­δες κόσμου συμ­με­τέ­χουν ήδη στις συγκε­ντρώ­σεις σε μεγά­λες πόλεις, όπως η Ναντ, η Λιόν, η Μον­πε­λιέ και η Του­λούζ.


Απερ­γί­ες έχουν κηρυ­χθεί στις εται­ρεί­ες ηλε­κτρο­δό­τη­σης και φυσι­κού αερί­ου, καθώς και στις σιδη­ρο­δρο­μι­κές και αερο­πο­ρι­κές συγκοινωνίες.

Η κυβέρ­νη­ση έχει επι­στρα­τεύ­σει περί­που 11.000 αστυνομικούς.

Στο Παρί­σι, οι απερ­γοί κατέ­λα­βαν τα γρα­φεία της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων του 2024 που θα γίνουν στην γαλ­λι­κή πρωτεύουσα.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο