Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Οργάνωση ναζί αρνητών του κορονοϊού σχεδίαζε την απαγωγή του υπουργού Υγείας

Την απα­γω­γή του υπουρ­γού Υγεί­ας Καρλ Λάου­τερ­μπαχ και βομ­βι­στι­κές επι­θέ­σεις με στό­χο την ανα­τρο­πή του πολι­τεύ­μα­τος, σχε­δί­α­ζε νεο­να­ζι­στι­κή οργά­νω­ση αρνη­τών του κορο­νοϊ­ού, μέλη της οποί­ας συνέ­λα­βε σήμε­ρα η αστυ­νο­μία στη Ρηνα­νία — Παλατινάτο.

Όπως μετα­δί­δει η εφη­με­ρί­δα BILD, μέλη της εξτρε­μι­στι­κής οργά­νω­σης «United Patriots»(«Ενωμένοι Πατριώ­τες»), σχε­δί­α­ζαν την «Επι­χεί­ρη­ση Klabautermann» (σ.σ.: από το όνο­μα ενός αγα­θού πνεύ­μα­τος — προ­στά­τη των ναυ­τι­κών) και είχαν συγκε­ντρώ­σει παρά­νο­μα όπλα και νάρ­κες. Η Γενι­κή Εισαγ­γε­λία του Κόμπλεντς έκα­νε νωρί­τε­ρα σήμε­ρα γνω­στό ότι, έπει­τα από έρευ­νες εβδο­μά­δων, συνε­λή­φθη­σαν πέντε άτο­μα και κατα­σχέ­θη­καν ήδη δέκα τυφέ­κια Καλάσ­νι­κοφ, πιστό­λια και νάρ­κες, ράβδοι χρυ­σού, αση­μέ­νια νομί­σμα­τα και 12.000 ευρώ. Κατα­σχέ­θη­καν ακό­μη ηλε­κτρο­νι­κοί υπο­λο­γι­στές και κινη­τά τηλέφωνα.

Όπως δήλω­σαν εκπρό­σω­ποι της Εισαγ­γε­λί­ας και της αστυ­νο­μί­ας, η οργά­νω­ση σχε­δί­α­ζε βομ­βι­στι­κές επι­θέ­σεις και άλλες πρά­ξεις βίας, με στό­χο την εκτε­τα­μέ­νη δια­κο­πή της παρο­χής ρεύ­μα­τος, η οποία με τη σει­ρά της θα προ­κα­λού­σε συν­θή­κες εμφυ­λί­ου πολέ­μου και τελι­κά ανα­τρο­πή του δημο­κρα­τι­κού συστή­μα­τος στη χώρα. Χθες, Τετάρ­τη, ειδι­κές δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έρευ­να σε 20 σημεία στη Ρηνα­νία — Παλα­τι­νά­το, στη Βάδη — Βυρ­τεμ­βέρ­γη, στο Βρα­δεμ­βούρ­γο, στην Κάτω Σαξο­νία, στη Βόρεια Ρηνα­νία — Βεστφα­λία, στη Σαξο­νία, στο Σλέ­σβιγκ-Χολ­στάιν και στη Θου­ριγ­γία. Το ARD ανα­φέρ­θη­κε σε 12 υπό­πτους και στη σύλ­λη­ψη πεντε ανδρών 55, 54, 50, 42 και 41 ετών.

Ο Καρλ Λάου­τερ­μπαχ, εκ των βασι­κών στό­χων της οργά­νω­σης αφό­του ανέ­λα­βε το υπουρ­γείο Υγεί­ας, εξέ­φρα­σε στην Bild την απο­γο­ή­τευ­σή του: «Για κάποιους αρνη­τές του κορο­νοϊ­ού το θέμα δεν είναι τα εμβό­λια ή τα μέτρα της παν­δη­μί­ας. Πολε­μούν ενά­ντια στη βασι­κή δημο­κρα­τι­κή τάξη μας. Αλλά δεν θα πετύ­χουν. Δεν θα επι­τρέ­ψω όλο αυτό να με εμπο­δί­σει, αλλά θα συνε­χί­σω να υπο­στη­ρί­ζω ολό­κλη­ρο τον πλη­θυ­σμό. Αυτό το παρά­δειγ­μα δεί­χνει όμως πόσο διχα­σμέ­νη είναι η κοι­νω­νία μας. Στό­χος της πολι­τι­κής μου παρα­μέ­νει η υπέρ­βα­ση αυτού του διχα­σμού και η ανά­κτη­ση της εμπι­στο­σύ­νης». Ο κ. Λάου­τερ­μπαχ έχει δηλώ­σει επα­νει­λημ­μέ­να ότι δέχε­ται απει­λές, λόγω της πολι­τι­κής του για την πανδημία.

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο