Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννης Καλατζόπουλος 🚩Με το ΚΚΕ για την επόμενη μέρα!

Είναι βέβαιο (μας λέει ο Γιάν­νης…) ότι και σ’ αυτές τις εκλο­γές οι περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι θα ψηφί­σουν φοβι­σμέ­νοι, μπερ­δε­μέ­νοι, ναρ­κω­μέ­νοι και απελ­πι­σμέ­νοι.

Την επο­μέ­νη των εκλο­γών, όποιος κι αν ανα­λά­βει να δια­χει­ρι­στεί τα συμ­φέ­ρο­ντα του αδη­φά­γου Δρά­κου που κυβερ­νά­ει τον Κόσμο, που τρώ­ει και κατα­στρέ­φει τον Κόσμο, που κρα­τά­ει τον Κόσμο στην εθε­λο­ντι­κή σκλα­βιά, στην αμά­θεια και την μοι­ρο­λα­τρία, όποιος λοι­πόν κι αν εξου­σιο­δο­τη­θεί από τα ίδια τα θύμα­τα να παί­ξει το ρόλο του δημί­ου τους, το ΚΚΕ θα είναι στα­θε­ρά στη μάχη. Στη δύσκο­λη και άνι­ση μάχη, για να κατα­νοη­θεί απ’ όσο περισ­σό­τε­ρους ανθρώ­πους γίνε­ται αυτή η απά­τη, αυτή η ψευ­δαί­σθη­ση, αυτό το απάν­θρω­πο σικέ παι­χνί­δι: «Ένας για όλους και όλοι για Έναν» όπου απο­σιω­πού­νται τα ρήμα­τα: «Ένας ΘΑ ΤΡΩΕΙ για όλους, και όλοι ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για έναν».

Με το ΚΚΕ στη μάχη λοιπόν!

Το ψηφίζω στις 7 Ιουλίου και το στηρίζω κάθε μέρα στη μάχη για απόκρουση των χειρότερων που έρχονται, για ανάκτηση της ζωής και της αξιοπρέπειας που μας πήραν. Αλλά κυρίως το στηρίζω συμμετέχοντας στη μάχη για την πνευματική αναγέννηση του λαού μας — αναγκαία προϋπόθεση για την οριστική συντριβή του Δράκου.

[πηγή] — βλ & |> [εδώ]

Σ’ αυτές τις εκλο­γές 10άδες άνθρω­ποι της Τέχνης και του Πολι­τι­σμού συστρα­τεύ­ο­νται παντοιο­τρό­πως στη μάχη για να λάμ­ψει η αλή­θεια, για να γενού­νε τα σκο­τά­δια λάμ­ψη.
🚩 Ο Γιάν­νης Καλα­τζό­που­λος, ο δικός μας Γιάν­νηςαπό πάντα ο άνθρω­πος της διπλα­νής πόρ­τας για τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια το είχε δηλώ­σει ξεκά­θα­ρα πάνω από μια φορά: 
✔️ «Ψηφί­ζω ΚΚΕ επει­δή είναι το ηρω­ι­κό, ατα­λά­ντευ­το και πρω­το­πό­ρο κόμ­μα της εργα­τι­κής τάξης, η οποία στις μέρες μας βρί­σκε­ται σε μεγά­λη σύγ­χυ­ση και αν δεν την ξεπε­ρά­σει δεν θα μπο­ρέ­σει να παί­ξει τον ιστο­ρι­κό της ρόλο. Το ΚΚΕ πρέ­πει να βγει ενι­σχυ­μέ­νο από τις κάλ­πες για να δώσει από καλύ­τε­ρες θέσεις τον αγώ­να του για την ανα­σύ­ντα­ξη του λαϊ­κού κινή­μα­τος, για την ανά­κτη­ση των δικαιω­μά­των που μας αφαι­ρέ­θη­καν και για τη διεύ­ρυν­σή τους.
✔️  Μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί, με την πολύ­πλευ­ρη πάλη του, να ορθώ­σει εμπό­δια στην ανα­βί­ω­ση του φασι­στι­κού τέρα­τος, στην ασυ­δο­σία των κομ­μά­των που δια­χει­ρί­ζο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος — φανε­ρά ή καλυ­πτό­με­να πίσω από δήθεν αρι­στε­ρά προ­σω­πεία.
✔️  Μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να συν­δυά­σει τους καθη­με­ρι­νούς αγώ­νες για βελ­τί­ω­ση των υλι­κών συν­θη­κών δια­βί­ω­σης των πολ­λών, με την απα­ραί­τη­τη όσο ποτέ διεκ­δί­κη­ση πνευ­μα­τι­κών και πολι­τι­στι­κών αγα­θών που θα οδη­γή­σουν στην πολι­τι­κή αφύ­πνι­ση και χει­ρα­φέ­τη­ση του λαού.
✔️  Είμαι βέβαιος ότι για όλους αυτούς τους λόγους ψηφί­ζε­τε ΚΚΕ κι εσείς που δια­βά­ζε­τε τώρα αυτήν τη δήλω­ση. Αλλά θα ήθε­λα να είχα­με κατα­φέ­ρει να μας δια­βά­ζουν, να μας ακούν και να μας εμπι­στεύ­ο­νται και όσοι είναι αρνη­τι­κά προ­κα­τει­λημ­μέ­νοι ενα­ντί­ον μας, είτε εξαι­τί­ας της εχθρι­κής προ­πα­γάν­δας, είτε λόγω και δικών μας πρά­ξε­ων ή παραλείψεων».
Κοιμάσαι λιοντάρι μου - Κι ο ένας θέλει να σε σκοτώσει, ο άλλος να σε βάλει στο τσίρκο, ένας τρίτος να σε βαλσαμώσει - Εγώ ψηφίζω αυτόν που θέλει να σε ξυπνήσει.

Κοι­μά­σαι λιο­ντά­ρι μου — Κι ο ένας θέλει να σε σκο­τώ­σει, ο άλλος να σε βάλει στο τσίρ­κο, ένας τρί­τος να σε βαλ­σα­μώ­σει — Εγώ ψηφί­ζω αυτόν που θέλει να σε ξυπνήσει.


ΣΣ |> Θυμί­ζου­με πως πριν 10 χρό­νια — ήταν Σεπτέμ­βρης του 2009 ο Γιάν­νης και κάποιοι άλλοι καλ­λι­τέ­χνες «προ­βλη­μα­τί­στη­καν» για τη στά­ση του Κόμ­μα­τος, που (δήθεν) είχε χάσει σε «ευρύ­τη­τα» (από­ψε­ων) και μέσα από μια κίνη­ση που είχαν στή­σει  (Κ.Κ.Υ. [Κίνη­ση για την Κρι­τι­κή Υπο­στή­ρι­ξη του ΚΚΕ]) βγή­καν με σύν­θη­μα «Πάλι στις κάλ­πες; ΠΑΛΙ Κ.Κ.Ε.! Και πάλι κρι­τι­κά!». Σήμε­ρα, περισ­σό­τε­ροι από 350 ηθο­ποιοί, χορευ­τές, μου­σι­κοί, εικα­στι­κοί, λογο­τέ­χνες, σκη­νο­θέ­τες και άλλοι άνθρω­ποι της επι­στή­μης και του πολι­τι­σμού υπο­γρά­φουν το κεί­με­νο στή­ρι­ξης του Κόμματος


«Είδα το παλιό να πλη­σιά­ζει, μα ερχό­ταν σα νέο.
Σερ­νό­ταν πάνω σε και­νούρ­για δεκα­νί­κια που κανέ­νας δεν είχε ξανα­δεί και βρο­μού­σε νέες μυρω­διές σαπί­λας που κανείς δεν είχε πριν ξανα­μυ­ρί­σει». — Μπ. Μπρεχτ
✔️ Υπάρ­χουν στιγ­μές που οι επι­λο­γές μας είναι καθο­ρι­στι­κές για τη ζωή τη δική μας και των γύρω μας.
✔️ Υπάρ­χουν στιγ­μές που το δικό μας μήνυ­μα μπο­ρεί να γίνει πραγ­μα­τι­κά ηχη­ρό και αιχμηρό. 
✔️ Σήμε­ρα, εμείς, καλ­λι­τέ­χνες όλων των ειδι­κο­τή­των, ηθο­ποιοί, χορευ­τές, μου­σι­κοί, εικα­στι­κοί, λογο­τέ­χνες, σκη­νο­θέ­τες και άλλοι άνθρω­ποι της επι­στή­μης και του πολι­τι­σμού, μπρο­στά στις επερ­χό­με­νες ευρω­ε­κλο­γές, δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές, υπο­στη­ρί­ζου­με το ΚΚΕ (…).
✔️ Για να είναι η δική μας φωνή πιο δυνα­τή την επό­με­νη μέρα.
✔️ Για να μπο­ρεί ακό­μα καλύ­τε­ρα να απο­κα­λύ­πτει, να ενη­με­ρώ­νει, να παρεμ­βαί­νει στις εξελίξεις. 
✔️ Για να δυνα­μώ­σει η “ψυχή” της οργά­νω­σης των εργα­ζο­μέ­νων, να δυνα­μώ­σει το ίδιο το εργα­τι­κό κίνη­μα και οι διεκ­δι­κή­σεις του.
✔️ Για να τσα­κι­στεί και να απο­μο­νω­θεί με λόγο και πρά­ξη η ναζι­στι­κή φασι­στι­κή ΧΑ, σε κάθε γει­το­νιά, σε χώρους δου­λειάς, σε Δημο­τι­κά Συμ­βού­λια, παντού.
✔️ Ανε­ξάρ­τη­τα λοι­πόν από τις αφε­τη­ρί­ες του καθε­νός μας, τις μικρό­τε­ρες ή μεγα­λύ­τε­ρες δια­φω­νί­ες μας, σήμε­ρα είναι ανά­γκη να στη­ρί­ξου­με τα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ, αλλά και να καλέ­σου­με και άλλους να το κάνουν. 
✔️ Πάνω από όλα θέλου­με να ενι­σχυ­θεί η δύνα­μη που παλεύ­ει για μια κοι­νω­νία με αφε­τη­ρία και επί­κε­ντρό της τον άνθρω­πο και τις ανά­γκες του,  χωρίς τους σημε­ρι­νούς εκμε­ταλ­λευ­τές (…).
(ακο­λου­θούν 350[+] υπο­γρα­φές)
 από 350 ηθοποιοί χορευτές μουσικοί εικαστικοί λογοτέχνες σκηνοθέτες και άλλοι
header Τώρα ξέρεις Το 2019 δεν είναι 2015
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο