Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Για να θυμού­νται οι παλαιό­τε­ροι και να μαθαί­νουν οι νεό­τε­ροι (όχι ότι δεν ξέρουν), χρειά­ζε­ται να θυμί­σου­με ορι­σμέ­να, για το ποιοι σήμε­ρα, διεκ­δι­κούν τη Δημαρ­χεία, απέ­να­ντι στη Δημο­τι­κή Αρχή, που έχει στα­θεί στο πλευ­ρό του λαού, όλο αυτό το διά­στη­μα, με Δήμαρ­χο τον Κώστα Πελετίδη.

Λίγες ώρες πριν ανοί­ξουν ξανά οι κάλ­πες, ένα από τα πρω­το­πα­λί­κα­ρα της παρά­τα­ξης που υπο­στη­ρί­ζει η Κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο γνω­στός Νικο­λό­που­λος (με αντι­λαϊ­κή δόξα και χυδαία γλώσ­σα την οποία και άλλοι… ζήλε­ψαν), ξεσπα­θώ­νει για ακό­μη μία φορά κατά του λαού!

Αφού σε διά­φο­ρα «καλέ­σμα­τά» του θυμί­ζει ότι οι «κεντρο­δε­ξιοί» έπρα­ξαν το «καθή­κον» τους το 2019 στη­ρί­ζο­ντας τον τότε υπο­ψή­φιο που βρέ­θη­κε απέ­να­ντι στη Δημο­τι­κή Αρχή, απαι­τεί «καθα­ρές κου­βέ­ντες» για να γίνει το ανά­πο­δο τώρα, προς όφε­λος του εκλε­κτού του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος, με το οποίο κατά τα άλλα… διαφωνεί.

Με απει­λη­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά και αυταρ­χι­κή λογι­κή, καλεί το λαό σε μια επί­δει­ξη αντι­λαϊ­κής πυγ­μής, να στη­ρί­ξει τον υπο­ψή­φιο που του προ­τεί­νει και τον εαυ­τό του ουσια­στι­κά, ενώ έχει «γρά­ψει» χιλιό­με­τρα αντι­δρα­στι­κής πορείας.

Για να μην ξεχνιό­μα­στε, λοι­πόν, θυμίζουμε:

Ο κ. Νικο­λό­που­λος, ήταν ο υπο­στη­ρι­ζό­με­νος από τη ΝΔ υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος το 1990, που τότε παρου­σια­ζό­ταν ότι θα είναι ο νικη­τής της εκλο­γι­κής μάχης. Από το βρά­δυ της Κυρια­κής του Οκτώ­βρη που έχα­σε την εκλο­γή, το κέντρο της Πάτρας καθά­ρι­σε μετά από τρεις μέρες, απ΄ τα καμέ­να περί­πτε­ρα που άφη­σε πίσω της η «επέ­λα­ση» των «Κενταύ­ρων» της ΟΝΝΕΔ.

Εν συνε­χεία, λίγες μέρες μετά την ανά­λη­ψη των καθη­κό­ντων του τότε δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου (1/1/91), με τους μαθη­τές να βρί­σκο­νται σε πανελ­λα­δι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, στις 8 Γενά­ρη του 1991, απ’ το λοστό του τότε δημο­τι­κού συμ­βού­λου του συν­δυα­σμού Νικο­λό­που­λου και προ­έ­δρου της ΟΝΝΕΔ, Γιάν­νη Καλα­μπό­κα, έπε­σε νεκρός ο Νίκος Τεμπο­νέ­ρας, έξω από το ομώ­νυ­μο σχο­λείο σήμερα.

Ο δρά­στης τιμω­ρή­θη­κε από το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο Βόλου σε ισό­βια το 1993, εκτί­ο­ντας ποι­νή φυλά­κι­σης ως το 1998.

Αυτό το λαμπρό παρελ­θόν (που δεν στα­μά­τη­σε βεβαί­ως εκεί), φαί­νε­ται πως κάποιοι το ζήλε­ψαν, προ­κει­μέ­νου να υπη­ρε­τή­σουν μαζί τα συμ­φέ­ρο­ντα όλων όσοι δια­χρο­νι­κά στέ­κο­νται απέ­να­ντι στο λαό.

Σήμε­ρα, ο επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης της ΝΔ στο Δήμο Πατρέ­ων, εμφα­νί­ζε­ται και με συνέ­ντευ­ξή του ενω­τι­κός προς όλους τους πατρι­νούς (μια σει­ρά στε­λέ­χη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν δια­τε­λέ­σει και δήμαρ­χοι ή έχουν θητεύ­σει σε άλλες θέσεις), ευχα­ρι­στώ­ντας για τη στή­ρι­ξη που του δίνουν (άρα και στο πρω­το­πα­λί­κα­ρό του Νικο­λό­που­λο), όπως και σε άλλους αντι­δρα­στι­κούς που έχει στο συν­δυα­σμό του, όπως και ο κ. Χρυσανθακόπουλος,

Το «δίδυ­μο» Νικο­λο­που­λου — Χρυ­σαν­θα­κό­που­λου, έχει δια­κρι­θεί, επί­σης, ιδιαί­τε­ρα, στις βολές ενά­ντια του ίδιου του λαού, με απει­λές, χυδαιο­λο­γία και άλλα παρό­μοια. Μισεί και στρέ­φε­ται ενα­ντί­ον κάθε εργα­τι­κής — λαϊ­κής διεκ­δί­κη­ση και δεν το κρύ­βει, με κάθε ευκαιρία!

Γι’ αυτό δεν ξεχνιό­μα­στε! Κανείς να μην πέσει στην παγί­δα! Κανέ­νας λαϊ­κός άνθρω­πος να μην επι­τρέ­ψει να χαμο­γε­λά­σουν την Κυρια­κή, όλοι όσοι επι­δει­κνύ­ουν τέτοια συμπε­ρι­φο­ρά απέ­να­ντί του! Δεν γυρί­ζου­με πίσω, δεν χαρι­ζό­μα­στε, δεν απει­λού­μα­στε! Να μην χαμο­γε­λά­σουν μετά τις κάλ­πες όσοι όσοι βρί­σκο­νται στα­θε­ρά απέ­να­ντι από το λαό!

Και τέλος, δύο ερω­τή­μα­τα που δεν τέθη­καν στη χθε­σι­νή συνέ­ντευ­ξη τύπου, που παρα­χώ­ρη­σε ο υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος της ΝΔ:

Πως και για­τί δέχε­ται ο ίδιος τέτοιες στη­ρί­ξεις, όταν κατα­γρά­φουν ένα τέτοιο παρελθόν;

Σε ποιες θέσεις στο Δήμο σκέ­φτε­ται να αξιο­ποι­ή­σει τους κ.κ. Χρυ­σαν­θα­κό­που­λο και Νικο­λό­που­λο, εφό­σον εκλε­γεί Δήμαρ­χος και ποια η συμ­φω­νία τους;

Για όσους σήμε­ρα επι­τί­θε­νται στη Δημο­τι­κή Αρχή και στη­ρί­ζουν τους συγκε­κρι­μέ­νους αντι­πά­λους της, ας βγού­νε να εξη­γή­σουν μόνοι τους για­τί το κάνουν και αν αυτά που λένε, στέκουν.

Ο λαός, η νεο­λαία του, έχουν καθα­ρό μέτω­πο! Περ­πα­τούν με ψηλά το κεφά­λι παρά τη φτώ­χεια και τις δυσκο­λί­ες που περ­νούν, για τις οποί­ες ευθύ­νο­νται, όλοι όσοι «τρώ­νε» από την πλά­τη του! Ο λαός, έχει το δίκιο με το μέρος του για­τί απ’ αυτόν περ­νά­νε όλα!

Γι’ αυτό, απά­ντη­ση απο­τε­λεί η επα­νε­κλο­γή του Δημάρ­χου Κώστα Πελετίδη!

Για να έχει ξανά στο πλευ­ρό του έναν πραγ­μα­τι­κό σύμ­μα­χο, μια Δημο­τι­κή Αρχή, απέ­να­ντι και σε όλους όσοι θέλουν να τον γυρί­σουν σε ένα σκο­τει­νό παρελθόν!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο