Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Σε εξέλιξη έρευνα για εμπλοκή μιας ντουζίνας παικτών της Serie A σε παράνομο στοιχηματισμό

Μνή­μες Calciopoli «ξυπνούν» στην Ιτα­λία μετά τις απο­κα­λύ­ψεις για εμπλο­κή πρω­το­κλα­σά­των ποδο­σφαι­ρι­στών του ιτα­λι­κού ποδο­σφαί­ρου σε παρά­νο­μο στοιχηματισμό.

Όπως ανα­φέ­ρει σε δημο­σί­ευ­μά της η εφη­με­ρί­δα «La Repubblica», στην έρευ­να εμπλέ­κο­νται πάνω από μια ντου­ζί­να ποδο­σφαι­ρι­στές που αγω­νί­ζο­νται στην ιτα­λι­κή λίγκα, με την υπό­θε­ση να έχει πάρει ήδη το δρό­μο της δικαιοσύνης.

Ο πρώ­τος παί­κτης που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας ότι είναι στο επί­κε­ντρο της έρευ­νας είναι ο διε­θνής μέσος της Γιου­βέ­ντους, Νικο­λό Φατζιό­λι, ενώ ακο­λού­θη­σαν οι Σάντρο Τονά­λι της Νιού­κα­στλ (πρώ­ην Μίλαν) και Νικο­λό Τζα­νιό­λο της Άστον Βίλα (πρώ­ην Ρόμα).

«Στο τηλέ­φω­νο του Φατζιό­λι οι συνο­μι­λί­ες του σκαν­δά­λου: εμπλέ­κο­νται και άλλοι παί­κτες» (Εφ. La Repubblica)

Σύμ­φω­να με το ιτα­λι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων ANSA, η εισαγ­γε­λία του Τορί­νο άσκη­σε κατη­γο­ρί­ες ενα­ντί­ον του Τζα­νιό­λο για συμ­με­το­χή σε παρά­νο­μο στοι­χη­μα­τι­σμό και τυχε­ρά παιχνίδια.

«Ο Τζα­νιό­λο έπαι­ζε παρά­νο­μο στοί­χη­μα την ώρα που καθό­ταν στον πάγκο σε παι­χνί­δι για το κύπελ­λο Ιτα­λί­ας», δήλω­σε είπε ο Ισπα­νός δημο­σιο­γρά­φος, Φαμπρί­τσιο Κορό­να, κλη­θείς να κατα­θέ­σει σε αστυ­νο­μι­κό τμή­μα στο Μιλάνο.

Το δημο­σί­ευ­μα ανα­φέ­ρει ότι ανα­μέ­νο­νται εξε­λί­ξεις τις προ­σε­χείς ημέ­ρες και μάλι­στα αν οι παί­κτες κρι­θούν ένο­χοι κιν­δυ­νεύ­ουν μέχρι και με τριε­τή απα­γό­ρευ­ση ενα­σχό­λη­σης με το ποδόσφαιρο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο