Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για τα οικονομικά των κομμάτων: Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά και τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος

Νέα συκο­φα­ντι­κή επί­θε­ση εξα­πέ­λυ­σαν συντο­νι­σμέ­να ‑κι ασφα­λώς όχι τυχαία- κατά του ΚΚΕ κέντρα, από την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή φυλ­λά­δα «Δημο­κρα­τία», έως τον κ. Γ. Πετα­λω­τή, του αμαρ­τω­λού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ των μνημονίων.

Συγκε­κρι­μέ­να, η «Δημο­κρα­τία», στο οπι­σθό­φυλ­λο της Δευ­τέ­ρας 18 Φλε­βά­ρη και με αφορ­μή τις «απο­κα­λύ­ψεις Τσου­κά­του», υπο­στή­ρι­ξε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμ­μα που ούτε «για τα μάτια του κόσμου» δεν αντα­πο­κρί­νε­ται στις απαι­τή­σεις του νόμου σχε­τι­κά με τα οικο­νο­μι­κά των κομ­μά­των, ενώ χρη­μα­το­δο­τεί­ται για να κάνει «φιέ­στες για τον Άρη»! Ο δε κ. Πετα­λω­τής, που βγή­κε από το πηγά­δι «όλως τυχαί­ως», την ίδια μέρα, στην κρα­τι­κή ΕΡΤ1 και με την ίδια αφορ­μή, ισχυ­ρί­στη­κε ότι υπάρ­χουν πολ­λοί τρό­ποι να βρε­θεί το μαύ­ρο πολι­τι­κό χρή­μα που «εισέρ­ρεε προς όλα τα κόμ­μα­τα, ακό­μα και στα αρι­στε­ρά, τα προ­ο­δευ­τι­κά κόμ­μα­τα, σε κόμ­μα­τα που δεν ήταν εξου­σί­ας», κάνο­ντας μάλι­στα τον “ανή­ξε­ρο” για τις σακού­λες που σήκω­νε ο κ. Τσου­κά­τος και εγκα­λώ­ντας, ψευ­δώς, το ΚΚΕ ότι αρνή­θη­κε το δημό­σιο έλεγ­χο που πρό­τει­νε ο Γ. Παπανδρέου.

Για πολ­λο­στή φορά, παρα­τη­ρού­με αυτούς που πρέ­πει να απο­λο­γη­θούν στον ελλη­νι­κό λαό για τις μίζες και τις υπό­γειες συναλ­λα­γές και για το μεγα­λύ­τε­ρο σκάν­δα­λο, την ίδια την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, που εφαρ­μό­ζουν δεκα­ε­τί­ες σε βάρος του λαού, να ανα­λαμ­βά­νουν να ρίξουν ξανά την γνω­στή λάσπη στο ΚΚΕ για τα οικο­νο­μι­κά του, προ­σπα­θώ­ντας να το λερώ­σουν με τις δικές τους αμαρτίες.

Οι θέσεις και η στά­ση του ΚΚΕ είναι πασί­γνω­στες και ξεκά­θα­ρες. Το ΚΚΕ τηρεί τον νόμο για τα οικο­νο­μι­κά των κομ­μά­των: Δέχε­ται ελέγ­χους από ορκω­τούς λογι­στές — ελεγ­κτές, από την Επι­τρο­πή Ελέγ­χου της Βου­λής, προ­σκο­μί­ζει και δημο­σιεύ­ει όλα τα οικο­νο­μι­κά του στοι­χεία (ισο­λο­γι­σμούς — απο­λο­γι­σμούς κ.ά) , στα οποία απο­τυ­πώ­νε­ται η πραγ­μα­τι­κή οικο­νο­μι­κή του κατά­στα­ση. Ας αφή­σουν λοι­πόν όλοι τους τις πονηριές…

Το ΚΚΕ δεν δέχε­ται και για όλα τα κόμ­μα­τα, να δίνουν λίστα με τα ονό­μα­τα και τα προ­σω­πι­κά στοι­χεία των μελών και φίλων τους και να δημο­σιο­ποιού­νται στο δια­δί­κτυο, για­τί αυτό αντι­βαί­νει στους ίδιους τους νόμους για την προ­στα­σία των προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων. Η βασι­κή πηγή χρη­μα­το­δό­τη­σης του Κόμ­μα­τός μας είναι ο λαός, που έχει πεί­ρα και γνώ­ση. Ξέρει για τις υπό­γειες δια­δρο­μές του μαύ­ρου πολι­τι­κού χρή­μα­τος και αυτούς που εμπλέ­κο­νται σε αυτές. Ξέρει πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέ­ση με τη δια­φθο­ρά και τη σαπί­λα του αστι­κού πολι­τι­κού συστήματος.

Το μαύ­ρο χρή­μα δεν περ­νά­ει μέσα από την ενί­σχυ­ση με κου­πό­νια των 2 και των 5 ευρώ. Ας μην κρί­νουν, λοι­πόν, εξ’ ιδί­ων τα αλλό­τρια. Και αυτή η προ­σπά­θεια συκο­φά­ντη­σης του Κόμ­μα­τος, θα πέσει στο κενό.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο