Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής: Ευθύνη της κυβέρνησης να σβήσει η φωτιά – Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων (VIDEO)

«Είναι χρέ­ος και ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης να σβή­σει αυτή η φωτιά» τόνι­σε ο Γιάν­νης Δελής, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, για την πυρ­κα­γιά στην Αλεξανδρούπολη.

«Οι ευθύ­νες όμως της κυβέρ­νη­σης και συνο­λι­κά του κρά­τους είναι τερά­στιες, όχι μονά­χα για την απου­σία οποιασ­δή­πο­τε πρό­λη­ψης γύρω από την πυρο­σβε­στι­κή προ­στα­σία, όχι μονά­χα για την υπο­στε­λέ­χω­ση μιας κρί­σι­μης υπη­ρε­σί­ας όπως η πυρο­σβε­στι­κή και σε υπο­δο­μές και σε μέσα και, δυστυ­χώς και σε ανθρώ­πι­νο δυνα­μι­κό. Παρά τις ηρω­ι­κές και τιτά­νιες προ­σπά­θειες αυτών των ανθρώ­πων που κατα­λή­γουν ακό­μα και στα νοσο­κο­μεία επι­τε­λώ­ντας το καθή­κον τους, είναι κατα­φα­νέ­στα­τη ακό­μα και η έλλει­ψη συντο­νι­σμού ανά­με­σα στις κρα­τι­κές υπη­ρε­σί­ες» σημείωσε.

Ο Γ. Δελής τόνι­σε ότι «οι δυνά­μεις του ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή βρί­σκο­νται, βρέ­θη­καν και θα βρί­σκο­νται δίπλα στα μέτω­πα, μπρο­στά στη μάχη για την κατά­σβε­ση αυτής της φωτιάς, μαζί με τους κατοί­κους σώζο­ντας σπί­τια και περιου­σί­ες ανθρώ­πων και διεκ­δι­κώ­ντας ταυ­τό­χρο­να την ενί­σχυ­ση όλων των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων και όλων των μέσων που απαι­τού­νται για να σβή­σει αμέ­σως αυτή η φωτιά, διεκ­δι­κώ­ντας μέτρα προ­στα­σί­ας για τους εργα­ζό­με­νους οι οποί­οι παρά το ότι μια σει­ρά από οικι­σμούς εκκε­νώ­νο­νται, οι περισ­σό­τε­ροι από τους εργα­ζό­με­νους, παρα­μέ­νουν στα εργο­στά­σια και συνε­χί­ζουν να δου­λεύ­ουν σαν να μη συμ­βαί­νει τίποτα».

Υπο­γράμ­μι­σε ότι άμε­σα πρέ­πει να γίνουν οι ανα­γκαί­ες κατα­γρα­φές και να δοθούν απο­ζη­μιώ­σεις σε όσους ανθρώ­πους έχα­σαν τις περιου­σί­ες τους προ­σθέ­το­ντας ότι «το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και έξω και μέσα στη Βου­λή γύρω από αυτά τα αιτή­μα­τα του λαούς της περιοχής».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο