Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Ιωαννίδης: Στην Πάτρα η τελευταία του δημόσια εμφάνιση για να τιμήσει τον Κώστα Πετρόπουλο

Η τελευ­ταία δημό­σια εμφά­νι­ση του Γιάν­νη Ιωαν­νί­δη ήταν στην Πάτρα, στην ονο­μα­το­δο­σία του Εθνι­κού Κλει­στού Γυμνα­στη­ρί­ου «Κώστας Πετρό­που­λος».

Ο αντι­δή­μαρ­χος Παι­δεί­ας και Αθλη­τι­σμού του Δήμου Πατρέ­ων, Τάκης Πετρό­που­λος, απο­χαι­ρε­τά τον μεγά­λο προ­πο­νη­τή σημειώνοντας:

«Ο Γιάν­νης Ιωαν­νί­δης ένας από τους μύθους του ελλη­νι­κού μπά­σκετ έδω­σε τη μάχη με την ασθέ­νεια που τον ταλαι­πω­ρού­σε τα τελευ­ταία χρό­νια, με το ίδιο σφρί­γος και το πεί­σμα που τον έκα­νε ξεχω­ρι­στό μέσα στο παρ­κέ σαν αθλη­τή και προπονητή.

Η συμ­βο­λή του στην εξέ­λι­ξη του ελλη­νι­κού μπά­σκετ ήταν καθο­ρι­στι­κή. Το ταμπε­ρα­μέ­ντο του ήταν μοναδικό.

Εκτι­μού­σε πολύ το πατραϊ­κό μπά­σκετ και ειδι­κό­τε­ρα τον ιστο­ρι­κό Απόλ­λω­να για τον οποίο είχε μεγά­λο σεβασμό.

Αγα­πού­σε πολύ την πόλη μας, του άρε­σε πολύ η Πάτρα και την επι­σκε­πτό­ταν συχνά για να δει τους εγκάρ­διους φίλους του.

Η τελευ­ταία δημό­σια εμφά­νι­σή του ήταν στην Πάτρα στην ονο­μα­το­δο­σία του Εθνι­κού Κλει­στού Γυμνα­στη­ρί­ου “Κώστας Πετρό­που­λος”, που αψή­φη­σε την ασθέ­νειά του, για να απο­δώ­σει με τη γεν­ναιο­δω­ρία που τον διέ­κρι­νε τιμή στον εμβλη­μα­τι­κό “αντί­πα­λο”, αλλά και συνερ­γά­τη του στην Εθνι­κή ομάδα.

Είχα την τύχη και την τιμή να συνερ­γα­στώ στε­νά μαζί του στο υπό την προ­ε­δρία του ΔΣ του Συν­δέ­σμου Ελλή­νων Προ­πο­νη­τών Καλα­θο­σφαί­ρι­σης, στο οποίο βρέ­θη­κα μετά από δική του επι­θυ­μία. Τον απο­χαι­ρε­τώ με μεγά­λη λύπη και εκφρά­ζω τα θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ριά μου στην οικο­γέ­νειά του, τον Άρη Θεσ­σα­λο­νί­κης και το ελλη­νι­κό μπά­σκετ που πεν­θεί σύσσωμο».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο