Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Οικονόμου: «Υπηρεσιακή αστοχία» η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη

«Υπη­ρε­σια­κή αστο­χία» είναι κατά την κυβέρ­νη­ση η παρα­κο­λού­θη­ση του κινη­τού τηλε­φώ­νου του Ν. Ανδρου­λά­κη, η οποία σπεύ­δει να σηκώ­σει πέπλο προ­στα­σί­ας στο αντι­δρα­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο που έχουν συν­δια­μορ­φώ­σει τα αστι­κά κόμ­μα­τα που κυβέρνησαν.

Ερω­τη­θείς ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Γ. Οικο­νό­μου αν η κυβέρ­νη­ση φοβά­ται νέες απο­κα­λύ­ψεις για παρα­κο­λου­θή­σεις άλλων προ­σώ­πων και αν ο πρω­θυ­πουρ­γός έχει σκε­φτεί την παραί­τη­ση απά­ντη­σε: «Σε καμία περί­πτω­ση. Ο πρω­θυ­πουρ­γός με τη δήλω­σή του ήταν απο­λύ­τως ξεκά­θα­ρος σε ότι αφο­ρά το συγκε­κρι­μέ­νο περι­στα­τι­κό και πρώ­τοι εμείς δεν θέλου­με να υπάρ­χει καμία σκιά σε ότι αφο­ρά τα ζητή­μα­τα αυτά. Ο τρό­πος με τον οποίο θα κινη­θεί η κυβέρ­νη­ση στο θέμα της νόμι­μης επι­σύν­δε­σης του κ. Ανδρου­λά­κη θα είναι θεσμι­κός. Θέλου­με πλή­ρη απο­σα­φή­νι­ση και αυτή την τακτι­κή θα ακο­λου­θή­σου­με σε αντί­θε­ση με όλους όσους προ­σπα­θούν να εκμε­ταλ­λευ­τούν αυτή την υπη­ρε­σια­κή αστοχία».

Συμπλή­ρω­σε δε πως η ΕΥΠ και η εισαγ­γε­λέ­ας που ενέ­κρι­νε την παρα­κο­λού­θη­ση απο­φά­σι­σαν μέσα στο πλαί­σιο του νόμου που ισχύ­ει. «Οποιοσ­δή­πο­τε έχει αμφι­βο­λία για το αν ήταν νόμι­μη η επι­σύν­δε­ση οφεί­λει να κινη­θεί και μέσω της δικαιο­σύ­νης», είπε, προ­σθέ­το­ντας «πως για τη νομι­μό­τη­τας της επι­σύν­δε­σης του τηλε­φώ­νου του κ. Ανδρου­λά­κη δεν υπάρ­χει η παρα­μι­κρή αμφιβολία».

Απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση αν υπάρ­χει άλλο αντί­στοι­χο «λάθος» σε «νόμι­μες επι­συν­δέ­σεις» όπως σπεύ­δει η κυβέρ­νη­ση να χαρα­κτη­ρί­σει τις παρα­κο­λου­θή­σεις, απά­ντη­σε με τη φρά­ση πως «δεν είναι σε γνώ­ση του πρω­θυ­πουρ­γού και της κυβέρ­νη­σης καμία άλλη νόμι­μη επι­σύν­δε­ση πολι­τι­κού προ­σώ­που», απο­φεύ­γο­ντας να δεσμευ­τεί κατη­γο­ρη­μα­τι­κά. Στην ερώ­τη­ση αν η κυβέρ­νη­ση μπο­ρεί να δια­βε­βαιώ­σει ότι δεν έχουν γίνει παρα­κο­λου­θή­σεις άλλων πολι­τι­κών προ­σώ­πων, περιο­ρί­στη­κε να δηλώ­σει πως «πρώ­τη η κυβέρ­νη­ση είναι εκεί­νη που δεν θέλει καμία απο­λύ­τως σκιά» και συμπλή­ρω­σε ότι «δεν είναι σε γνώ­ση της κυβέρ­νη­σης και του πρω­θυ­πουρ­γού αντί­στοι­χο ζήτη­μα νόμι­μης επι­σύν­δε­σης με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Με στό­χο δε να συνε­χί­σει να υφί­στα­ται αυτό το σκο­τει­νό θεσμι­κό πλαί­σιο, ισχυ­ρί­στη­κε πως «το βασι­κό ζητού­με­νο είναι να βρού­με περισ­σό­τε­ρα φίλ­τρα και ένα τρό­πο καλύ­τε­ρης λει­τουρ­γί­ας των υπη­ρε­σιών ασφα­λεί­ας της χώρας για να απο­φύ­γου­με στο μέλ­λον τέτοιου είδους ζητήματα».

Στην ερώ­τη­ση αν η ΝΔ θα ψηφί­σει την πρό­τα­ση του ΠΑΣΟΚ για σύστα­ση εξε­τα­στι­κής επι­τρο­πής απά­ντη­σε πως αυτό που σίγου­ρα θα κάνει είναι να τιμή­σει την από­φα­σή της να δίνε­ται στην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή μειο­ψη­φία η δυνα­τό­τη­τα να συστή­νε­ται εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή. «Δεν θα ευτε­λί­σει τη συγκε­κρι­μέ­νη δια­δι­κα­σία κατα­θέ­το­ντας ζήτη­μα για δεύ­τε­ρη εξε­τα­στι­κή», είπε, αλλά πρό­σθε­σε πως η κυβέρ­νη­ση θεω­ρεί αυτο­νό­η­το ότι θα υπάρ­ξει η δυνα­τό­τη­τα «να ακού­σου­με και ανθρώ­πους που είχαν την ευθύ­νη της δια­χεί­ρι­σης της ΕΥΠ στο παρελ­θόν, να δού­με αν στις ερω­τή­σεις που θα τους κάνουν μπο­ρούν εκ του νόμου να απα­ντή­σουν ή όχι, αν θα έδι­ναν παρό­μοιες απα­ντή­σεις με αυτές που θα δώσει ο κ. Κοντο­λέ­ων και αν και επί των ημε­ρών τους υπήρ­χαν ζητήματα».

Πηγή: 902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο