Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δάσκαλοι της Κολομβίας: Πρόεδρε άσε ήσυχη την Βενεζουέλα

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Ένα από τα κεντρι­κά συν­θή­μα­τα της απερ­γί­ας των δασκά­λων της Κολομ­βί­ας στις 14/2 ήταν «Πρό­ε­δρε Iván Duque άσε ήσυ­χη την Βενεζουέλα».

Η Ομο­σπον­δία Δασκά­λων της Κολομ­βί­ας κατέ­βη­κε σε εθνι­κή απερ­γία στις 14 Φεβρουα­ρί­ου για καλύ­τε­ρη ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή ασφά­λι­ση, καλύ­τε­ρο εργα­σια­κό περι­βάλ­λον, ενά­ντια στην βία των συμ­μο­ριών που φτά­νει και μέχρι μέσα στην τάξη, περισ­σό­τε­ρα κον­δύ­λια για την παι­δεία και ενά­ντια στην ανά­μι­ξη της Κολομ­βί­ας στην Βενεζουέλα.

Η δυσα­ρέ­σκεια στα εκπαι­δευ­τι­κά Ιδρύ­μα­τα της Κολομ­βί­ας έχει μεγα­λώ­σει από την στιγ­μή που ο Ακρο­δε­ξιός Iván Duque εκλέ­χθη­κε πρό­ε­δρος τον περα­σμέ­νο Αύγου­στο. Η συν­δι­κα­λι­στι­κή Ομο­σπον­δία Fecode με 280.000 μέλη επέ­δω­σε και υπό­μνη­μα με τα αιτή­μα­τα της στην κυβέρνηση.

Το φθι­νό­πω­ρο του 2018 οι δάσκα­λοι και καθη­γη­τές κατέ­βη­καν σε μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις μαζί με τους μαθη­τές και τους φοι­τη­τές που συμ­με­τεί­χαν πάνω από 300.000 δια­δη­λω­τές, εκ των οποί­ων 100.000 στην πρω­τεύ­ου­σα Μπο­γκο­τά. Το κον­δύ­λι για τα Πανε­πι­στή­μια στην Κολομ­βία εξα­κο­λου­θεί να είναι το ίδιο από το 1992!

Η Κολομ­βία και ο Πρό­ε­δρος της Iván Duque είναι αυτή την στιγ­μή η αιχ­μή του δόρα­τος των ΗΠΑ για την επέμ­βα­ση που ετοι­μά­ζε­ται ενα­ντί­ον της Βενε­ζου­έ­λας. Αντί να ασχο­λη­θεί με τα προ­βλή­μα­τα του λαού του, με την βία, την φτώ­χεια και τον αναλ­φα­βη­τι­σμό είναι έτοι­μος να θυσιά­σει την ζωή του λαού του για λογα­ρια­σμό των Αμε­ρι­κά­νι­κων μονο­πω­λί­ων και των πολι­τι­κών εκπρο­σώ­πων του.

Ευχή όλων των κατα­πιε­σμέ­νων λαών της γης ο λαός της Κολομ­βί­ας με τις κινη­το­ποι­ή­σεις του να ματαιώ­σει τα σχέ­δια του Ιμπεριαλισμού.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο