Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη δολοφόνων Ελένης Τοπαλούδη: Απερρίφθησαν τα ελαφρυντικά — Ισόβια για την ανθρωποκτονία, 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό ζήτησε η εισαγγελέας

Δίκη δολο­φό­νων Ελέ­νης Τοπα­λού­δη: Η έδρα απέρ­ρι­ψε τα ελα­φρυ­ντι­κά και έκρι­νε ένο­χους τους κατη­γο­ρού­με­νους για την δολο­φο­νία και τον βια­σμό της Ελέ­νης Τοπαλούδη.

Την ανώ­τα­τη ποι­νή και για τα δύο αδι­κή­μα­τα προ­τεί­νει η εισαγ­γε­λέ­ας μετά την από­φα­ση της έδρας να μην ανα­γνω­ρί­σει κανέ­να ελα­φρυ­ντι­κό. Να μην δεχθούν κανέ­να ελα­φρυ­ντι­κό για τους δύο κατη­γρού­με­νους ζήτη­σε από τους δικα­στές η εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας του Πρω­το­βάθ­μιου Κακουρ­γιο­δι­κεί­ου λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «δεν αξί­ζουν κανέ­να ελαφρυντικό».

Η εισαγ­γε­λέ­ας ανέ­φε­ρε πως οι δύο νεα­ροί κατη­γο­ρού­με­νοι σε όλη τη διάρ­κεια της δίκης «ενέ­παι­ζαν το δικα­στή­ριο» ενώ τόνι­σε πως δεν μετα­με­λή­θη­καν πραγ­μα­τι­κά και αντί­θε­τα συνε­χί­ζουν ακό­μη και τώρα να δια­σύ­ρουν την μνή­μη της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη. Η κ. Δόγκα τόνι­σε πως «δεν άκου­σα αλή­θειες μέσα στο δικα­στή­ριο» ανα­φέ­ρο­ντας πως από την αρχή μέχρι το τέλος αυτό που χαρα­κτη­ρί­ζει τους δύο νεα­ρούς είναι «η έλλει­ψη ειλι­κρι­νούς θέσης» ενώ ανα­φέρ­θη­κε σε «ηθι­κή δια­στρο­φή» που εμφα­νί­ζει ο χαρα­κτή­ρας των δύο την ίδια στιγ­μή που «τα στοι­χεία βοούν».

«Αυτή η συγνώ­μη που ακού­στη­κε δεν ήταν ειλι­κρι­νής, αυτοί μετα­ξύ τους γελά­νε, καμία μετα­μέ­λεια, καμία ειλι­κρι­νής συγνώ­μη» επα­νέ­λα­βε η εισαγ­γε­λέ­ας συν­δέ­ο­ντας την ψευ­δή, κατά την άπο­ψη της, έκφρα­ση λύπης με τη στά­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων που «ακό­μη δια­σύ­ρουν το θύμα το οποίο κατά­ντη­σαν όπως κατάντησαν».

Η τοπο­θέ­τη­ση της εισαγ­γε­λέ­ως προ­κά­λε­σε χει­ρο­κρο­τή­μα­τα κάποιων από τους παρευ­ρι­σκό­με­νους στο δικα­στή­ριο, οι οποί­οι δέχθη­καν την επί­πλη­ξη της προ­έ­δρου. Ενό­σω μιλού­σε η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός ο πατέ­ρας της Ελέ­νης κρα­τού­σε ψηλά δυο φωτο­γρα­φί­ες της που έδει­χναν το πρό­σω­πο της.

Οι δυο κατη­γο­ρού­με­νοι αιτή­θη­καν κατά περί­πτω­ση από το δικα­στή­ριο να τους ανα­γνω­ρί­σει τα ελα­φρυ­ντι­κά της ειλι­κρι­νούς μετα­μέ­λειας μετά την πρά­ξη, της καλής συμπε­ρι­φο­ράς στο δικα­στή­ριο, του πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου και της μετε­φη­βι­κής ηλι­κί­ας. Η πλευ­ρά του Ροδί­τη κατη­γο­ρού­με­νου ζήτη­σε επι­πλέ­ον να του ανα­γνω­ρι­στεί ακα­τα­λό­γι­στο ή επι­κου­ρι­κά μειω­μέ­νος καταλογισμός.

Σε λίγο ανα­μέ­νε­ται η από­φα­ση της έδρας επί των ποινών.

ΚΚΕ: Απα­ρά­δε­κτη και προ­κλη­τι­κή η παρέμ­βα­ση μέλους της κυβέρ­νη­σης στη δίκη της δολο­φο­νί­ας της Ελέ­νης Τοπαλούδη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο