Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνώστηκε το καταστατικό της εγκληματικής οργάνωσης

Ανα­γνώ­στη­κε σήμε­ρα στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή το κατα­στα­τι­κό της οργά­νω­σης που κατέ­θε­σε ο δημο­σιο­γρά­φος Δ. Ψαρ­ράς, καθώς και το έγγρα­φο με τίτλο «Πρω­τε­σί­λα­ος». Λίγο πριν, το δικα­στή­ριο απέρ­ρι­ψε την ένστα­ση πλα­στό­τη­τάς του από τους συνη­γό­ρους των χρυ­σαυ­γι­τών (σ.σ. του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου). Σημειω­τέ­ον ότι ήταν και το τελευ­ταίο έγγρα­φο του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου που ανα­γνώ­στη­κε, το οποίο μετα­ξύ άλλων επι­βε­βαιώ­νει την «Αρχή του Αρχηγού».

Το κατα­στα­τι­κό της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής είχε απο­στα­λεί από την ίδια, μαζί με άλλα έντυ­πα της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, προς το περιο­δι­κό «Σχο­λια­στής» (αρχές 1988), όπου εργα­ζό­ταν ο μάρ­τυ­ρας της υπό­θε­σης, δημο­σιο­γρά­φος Δ. Ψαρ­ράς, και ο τελευ­ταί­ος το κατέ­θε­σε στην προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση το 2013.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η Χρυ­σή Αυγή επι­σή­μως ισχυ­ρί­ζε­ται ότι το μονα­δι­κό κατα­στα­τι­κό της είναι αυτό που απο­φα­σί­στη­κε στις 22 Αυγού­στου 2012 και κατα­τέ­θη­κε στην Εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου δύο μήνες μετά από την είσο­δό της στη Βου­λή και ενώ δεν υπήρ­χε καμιά σχε­τι­κή υπο­χρέ­ω­ση. Ακό­μα και απ’ αυτό το κατα­στα­τι­κό όμως φαί­νε­ται (π.χ. άρθρα 16, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 32) ο υπέρ­τα­τος ηγε­μο­νι­κός ρόλος του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου σε όλες τις εκφάν­σεις της οργάνωσης.

Η δίκη συνε­χί­ζε­ται με τη δια­δι­κα­σία του σχο­λια­σμού των εγγρά­φων από την Πολι­τι­κή Αγω­γή και την Υπεράσπιση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο