Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται τα χρυσαυγίτικα τερτίπια

Συνε­χί­ζε­ται η δίκη της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, με την υπε­ρά­σπι­σή της να εξα­κο­λου­θεί να χρο­νο­τρι­βεί και να προ­σπα­θεί να απα­ξιώ­σει τη δια­δι­κα­σία, με την ανά­γνω­ση πλη­θώ­ρας, άσχε­των ουσια­στι­κά με το αντι­κεί­με­νο της δίκης, Ερω­τή­σε­ων και Επε­ρω­τή­σε­ων των ναζι­στών βουλευτών.

Στις τελευ­ταί­ες δικά­σι­μους δια­βά­ζο­νται τα έγγρα­φα που προ­σκό­μι­σε ο Ηλ. Κασι­διά­ρης, στέ­λε­χος και βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής, τα οποία περι­λαμ­βά­νουν 45 κοι­νο­βου­λευ­τι­κές ομι­λί­ες και 95 Επε­ρω­τή­σεις. Επι­πλέ­ον, προ­σκο­μί­ζο­νται για ανά­γνω­ση έγγρα­φα που ανα­φέ­ρο­νται στη θέση του ΚΚΕ για τη Γενο­κτο­νία των Ποντί­ων, την πρό­σφα­τη εκδή­λω­ση της Βου­λής για τον Ν. Πλου­μπί­δη κ.ά.

Με αυτήν την τακτι­κή επι­χει­ρεί­ται παράλ­λη­λα ο απο­προ­σα­να­το­λι­σμός από τα συντρι­πτι­κά ενο­χο­ποι­η­τι­κά στοι­χεία που έχουν προ­κύ­ψει μέχρι τώρα στη δίκη, τα οποία επι­βε­βαιώ­νουν τον χαρα­κτή­ρα της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και απο­δει­κνύ­ουν τα οργα­νω­μέ­να εγκλή­μα­τά της.

Αξί­ζει να ανα­φερ­θεί ότι δεν έγι­νε δεκτή σήμε­ρα από το δικα­στή­ριο η ένστα­ση των συνη­γό­ρων Πολι­τι­κής Αγω­γής που αφο­ρού­σε τη μη ανά­γνω­ση από το δικα­στή­ριο συγκε­κρι­μέ­νων εγγρά­φων, άσχε­των ουσια­στι­κά με το αντι­κεί­με­νο της δίκης.

Προ­κα­λεί επί­σης το γεγο­νός, στο πλαί­σιο της γενι­κό­τε­ρης διγλωσ­σί­ας και υπο­κρι­σί­ας των ναζι­στών, ότι ενώ έξω από το δικα­στή­ριο τα υπό­δι­κα στε­λέ­χη της «τα ρίχνουν» στο δικα­στή­ριο, μιλώ­ντας για παρω­δία δίκης κλπ. και δηλώ­νο­ντας ‑σε μια πλή­ρη αντι­στρο­φή της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας- πως κωλυ­σιερ­γεί, καθυ­στε­ρεί και χρο­νο­τρι­βεί, επει­δή «δεν υπάρ­χει περί­πτω­ση κατα­δί­κης» αφού δήθεν «δεν υπάρ­χουν στοι­χεία», μέσα οι υπε­ρα­σπι­στές τους επι­δί­δο­νται σε «φιλο­φρο­νή­σεις» για τη διαδικασία!

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο