Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συντριπτικά στοιχεία από το δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου

Συντρι­πτι­κά συνε­χί­ζουν να είναι τα στοι­χεία που ανα­δει­κνύ­ο­νται στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, από την ανά­γνω­ση αυτή τη φορά των εγγρά­φων από το σκλη­ρό δίσκο της κόρης του αρχη­γού, Ουρα­νί­ας Μιχα­λο­λιά­κου. Απο­δει­κνύ­ε­ται για πολ­λο­στή φορά ο ναζι­στι­κός εγκλη­μα­τι­κός χαρα­κτή­ρας, η δια­χρο­νι­κή εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κή της ταυ­τό­τη­τα, η αρχή του αρχη­γού, η ιεραρ­χία, η στρα­τιω­τι­κή δομή… Ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με τη λατρεία στον Χίτλερ που χαρα­κτη­ρί­ζε­ται σε άρθρα «κατα­συ­κο­φα­ντη­μέ­νος άνδρας» και «απα­ρά­μιλ­λος προ­μα­χών των φωτει­νών δυνά­με­ων», στον Ρού­ντολφ Ες, στον Γκέ­μπελς, που γίνο­νται ανα­φο­ρές στα ημε­ρο­λό­γιά του. Απο­κα­λυ­πτι­κές πλέ­ον και οι γνω­στές φωτο­γρα­φί­ες του υπαρ­χη­γού Χρ. Παπ­πά και του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου με τη σημαία της Βέρ­μαχτ να χαι­ρε­τούν ναζι­στι­κά, οι ναζι­στι­κοί χαι­ρε­τι­σμοί του Κασι­διά­ρη κ.λπ. Επί­σης χαρα­κτη­ρι­στι­κές οι οδη­γί­ες για ραδιο­φω­νι­κές εκπο­μπές: «Απο­φεύ­γο­νται δηλω­μέ­νοι αρι­στε­ροί, αναρ­χι­κοί, νέγροι, Εβραί­οι κ.ά.».

Ενδει­κτι­κή σχε­τι­κή εγκύ­κλιος του υπαρ­χη­γού Παπ­πά 23/4/2013 που ανα­φέ­ρει ότι με εντο­λή του Ν. Μιχα­λο­λιά­κου θα πρέ­πει να λει­τουρ­γή­σουν «σαν ένας πολι­τι­κός απε­λευ­θε­ρω­τι­κός στρα­τός», «να εφαρ­μό­σου­με πιστά την πάγια αρχή του στρα­τιω­τι­κού δόγ­μα­τος που λέγε­ται απα­ρέ­γκλι­τη πίστη και υπα­κοή στην ιεραρ­χία. Ζήτω η νίκη! Ζήτω ο αρχη­γός!». Χαρα­κτη­ρι­στι­κό το άρθρο του στε­λέ­χους της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, Γ. Μάστο­ρα, με τίτλο «Ο Χρυ­σαυ­γί­της γεν­νιέ­ται, δε γίνε­ται», από ένα από­σπα­σμα από το ημε­ρο­λό­γιο του Γιό­ζεφ Γκέ­μπελς. Ενδει­κτι­κές και οι σχε­τι­κές εκθέ­σεις στε­λε­χών π.χ. του στε­λέ­χους Τσα­κα­νί­κα: «Η Χ.Α. είναι ένα ελλη­νι­κό εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κό κίνη­μα» και ανα­φο­ρά σε Χιτλερ, Γ’ Ράιχ και «εθνι­κο­σο­σια­λι­σμό»…

Για τις απο­κα­λού­με­νες πολι­τι­κές δρά­σεις (σ.σ. εγκλη­μα­τι­κές δρά­σεις των ταγ­μά­των εφό­δου) της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης ανα­δει­κνύ­ε­ται η από­λυ­τη οργά­νω­ση και σχε­δια­σμός, καθώς σημειώ­νε­ται ότι «απαι­τεί­ται λεπτο­με­ρεια­κή γνώ­ση του στό­χου και του πέριξ αυτού χώρου (ύπαρ­ξη αστυ­νο­μι­κών τμη­μά­των, γρα­φεί­ων πολι­κών κομ­μά­των), η δε σχε­δί­α­ση της ενέρ­γειας συν­δέ­ε­ται άμε­σα με τα παρα­πά­νω. Κάθε πολι­τι­κή ενέρ­γεια εκτε­λεί­ται από μικρό, αυστη­ρά προ­κα­θο­ρι­σμέ­νο αριθ­μό ατό­μων και σε μικρή χρο­νι­κή διάρ­κεια…». Ανα­δει­κνύ­ε­ται επί­σης η από­λυ­τη υπα­κοή: «Τα μέλη οφεί­λουν να εκτε­λούν πιστά τις οδη­γί­ες που έχουν λάβει, να μην αυτε­νερ­γούν και γενι­κά να μη θέτουν σε κίν­δυ­νο την επι­τυ­χία της πολι­τι­κής ενέρ­γειας». Απο­κα­λυ­πτι­κά τα σημεία που ενδεί­κνυ­νται για στό­χους όπως σχο­λεία, σχο­λές, πανε­πι­στή­μια, φρο­ντι­στή­ρια, γήπε­δα, γυμνά­σια κ.λπ.

Στα έγγρα­φα γίνο­νται ανα­φο­ρές στη στρα­τιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση και στα τάγ­μα­τα εφό­δου. Ενδει­κτι­κά: «Τα μέλη του Μετώ­που Νεο­λαί­ας απο­τε­λούν στρα­τό με αντι­κει­με­νι­κό σκο­πό τη σωτη­ρία της Πατρί­δος. Ως εκ τού­του οφεί­λουν να παρου­σιά­ζουν ομοιό­μορ­φη εμφά­νι­ση(…) οφεί­λουν να πει­θαρ­χούν στις εντο­λές που δέχο­νται από τους ανω­τέ­ρους τους και αφο­ρούν την αμφί­ε­ση ή τη συμπε­ρι­φο­ρά τους, να υπα­κούν και να σέβο­νται τους ιεραρ­χι­κά ανώ­τε­ρούς τους και να εκτε­λούν τις εντο­λές τους άνευ αντι­λο­γί­ας»… Χαρα­κτη­ρι­στι­κό το άρθρο «Πλα­τεία Νίκαιας» 12/11/11: «Ετοι­μό­τη­τα. Σχη­μα­τι­σμός Φάλαγ­γας. Παραγ­γέλ­μα­τα και εντο­λές για την οδο­μα­χία που θα ακο­λου­θού­σε σε περί­πτω­ση που εμφα­νι­ζό­ντου­σαν οι παρα­κρα­τι­κοί με τις ορδές των λαθρο­με­τα­να­στών. Πει­θαρ­χία. Ελλη­νι­κό Σθένος»…

Αδια­πραγ­μά­τευ­τη η ιεραρ­χία και η από­λυ­τη υπα­κοή: «Ποτέ δεν παίρ­νου­με με δική μας πρω­το­βου­λία οποιο­δή­πο­τε αντι­κεί­με­νο το οποίο μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί “όπλο” με τη νομι­κή έννοια του όρου (στι­λέ­το, μαχαί­ρι και γενι­κά αιχ­μη­ρό αντι­κεί­με­νο) ακό­μη κι αν πιστεύ­ου­με πως μπο­ρού­με να το αιτιο­λο­γή­σου­με. Ιδιαί­τε­ρα, δεν προ­βαί­νου­με σε λήψη τέτοιας πρω­το­βου­λί­ας χωρίς να ενη­με­ρώ­σου­με τον υπεύ­θυ­νο δρά­σης Συναγωνιστή»…

Ανα­δει­κνύ­ε­ται από σει­ρά εγγρά­φων η σχέ­ση Κεντρι­κής Διοί­κη­σης — Τοπι­κών Οργα­νώ­σε­ων: «Ο Γραμ­μα­τέ­ας της Τ.Ο. προ­τεί­νει στην Κεντρι­κή Διοί­κη­ση την έντα­ξη ενός νέου μέλους ή την απο­πο­μπή ετέ­ρου που θεω­ρεί ότι παρέ­βη τα καθή­κο­ντά του. Αυτό γίνε­ται στα πλαί­σια της μηνιαί­ας ανα­φο­ράς του προς την Κεντρι­κή Διοί­κη­ση, διά υπο­βο­λής των στοι­χεί­ων του προς έντα­ξη ή απο­πο­μπή μέλους». Ο δολο­φό­νος όμως του Παύ­λου Φύσ­σα, Ρου­πα­κιάς, ούτε απο­πέμ­φθη­κε ούτε τιμω­ρή­θη­κε, όπως συνέ­βη με άλλα μέλη που τέλε­σαν ήσσο­νος σημα­σί­ας αδι­κή­μα­τα, όπως να κατέ­βουν στους εορ­τα­σμούς της 28ης Οκτώ­βρη. Αντ’ αυτού και όχι τυχαία η ενέρ­γειά του έλα­βε την πολι­τι­κή κάλυ­ψη από τον ίδιο τον αρχηγό.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή η «Ομι­λία για ιεραρ­χία»: «Στην κορυ­φή αυτής της Ιεραρ­χι­κής πυρα­μί­δας βρί­σκε­ται ο Ανθρω­πος που όλοι σεβό­μα­στε και όλοι ακο­λου­θού­με. Ο γνή­σιος εκφρα­στής της Ιδε­ο­λο­γί­ας μας, ο Αρχη­γός μας ο Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος». Επι­πρό­σθε­τα ανα­φέ­ρε­ται ότι οι απο­φά­σεις παίρ­νο­νται από τον αρχη­γό, το Πολι­τι­κό Συμ­βού­λιο και την Κεντρι­κή Επι­τρο­πή και η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα εκτελεί.

Ανα­γνώ­στη­κε ακό­μα συνέ­ντευ­ξη του Ν. Μιχα­λο­λιά­κου που δεν δημο­σιεύ­τη­κε (βλέ­πε «Ριζο­σπά­στης του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου» 30 Ιού­νη — 1 Ιού­λη) όπου ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής λέει ξεκά­θα­ρα ότι η ιδε­ο­λο­γία της οργά­νω­σης είναι ο εθνι­κο­σο­σια­λι­σμός, ότι «το μόνο έγκλη­μα του εθνι­κο­σο­σια­λι­σμού ήταν η ήττα του σ’ έναν πόλε­μο που εξύ­φα­ναν, προ­κά­λε­σαν, επέ­βα­λαν και κήρυ­ξαν οι εχθροί του» και κάνει λόγο και για «την παρα­μυ­θο­λο­γία των ναζι­στι­κών θηριω­διών και τη φιλο­λο­γία των φούρ­νων», ενώ έχουν δει τη δημο­σιό­τη­τα βίντεο με τον αρχη­γό της Χρυ­σής Αυγής να εγκω­μιά­ζει τα στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης και να χλευά­ζει τα θύμα­τά τους. Ενδια­φέ­ρον έχουν και τα όσα λέει στην ίδια συνέ­ντευ­ξη γι’ αυτά που ορα­μα­τί­ζε­ται, ότι «η απερ­γία θα είναι εκτός νόμου(…) Αντι­κα­τά­στα­ση της κοι­νω­νί­ας των αντα­γω­νι­ζό­με­νων τάξε­ων από την οργα­νι­κή κοι­νω­νία των συνερ­γα­ζο­μέ­νων τάξε­ων». Επί­σης για την οικο­νο­μι­κή πολι­τι­κή του εθνι­κο­σο­σια­λι­σμού ανα­φέ­ρει ότι θα τη συν­δυά­σει με την έκδο­ση κοι­νού ευρω­παϊ­κού νομί­σμα­τος. «Στην Ελλά­δα είναι προ­φα­νής ο λόγος της χαμη­λής απή­χη­σης του εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κού μηνύ­μα­τος, η συστη­μα­τι­κή κατα­συ­κο­φά­ντη­ση των εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κών ιδε­ών μέσω της μυθο­ποι­η­μέ­νης “Εθνι­κής Αντί­στα­σης”», συμπληρώνει.

Άκρως απο­κα­λυ­πτι­κό τέλος για το πού βαραί­νει η ζυγα­ριά μετα­ξύ πατρί­δας και ναζι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας για τους χρυ­σαυ­γί­τες, είναι και το έγγρα­φο που αφο­ρά τη Μάχη της Κρή­της. Σε αυτό μιλούν περι­φρο­νη­τι­κά για τους αμυ­νό­με­νους Κρη­τι­κούς που υπε­ρα­σπί­ζο­νται το ελλη­νι­κό έδα­φος ένα­ντι των Γερ­μα­νών κατα­κτη­τών. Και για να μη μεί­νει καμιά αμφι­βο­λία με ποιους είναι, συνε­χί­ζουν υμνώ­ντας την κατά­κτη­ση και του τελευ­ταί­ου τμή­μα­τος της Ελλά­δας από τους Γερ­μα­νούς ναζί, ως εξής: «Οι επι­τι­θέ­με­νοι, όμως, τα κατά­φε­ραν. Ο αγκυ­λω­τός σταυ­ρός, υψώ­θη­κε»! Και κλεί­νο­ντας το έγγρα­φο σημειώ­νουν: «Εκεί κοντά στο Μάλε­με, υπάρ­χει η τελευ­ταία κατοι­κία, εκεί­νων που αψή­φη­σαν τις εξω­τε­ρι­κές πραγ­μα­τι­κό­τη­τες και νίκη­σαν. Ανα­γνω­ρί­ζο­ντας την πραγ­μα­τι­κή εικό­να και σημα­σία των γεγο­νό­των της επο­χής εκεί­νης, τους απευ­θύ­νου­με έναν ακό­μη Χαιρετισμό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο