Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η επιτάχυνση στις ελληνικές καλένδες… — Προσπάθεια κωλυσιεργίας από την εγκληματική οργάνωση

Προ­βλη­μα­τι­σμό προ­κα­λεί η δια­δι­κα­σία εξέ­λι­ξης της δίκης της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή. Το δικα­στή­ριο βρί­σκε­ται στο στά­διο ανά­γνω­σης των εγγρά­φων που προ­σκο­μί­ζουν οι υπε­ρα­σπι­στές των κατη­γο­ρου­μέ­νων. Μετα­ξύ των εγγρά­φων που δια­βά­ζο­νται, συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται εκα­το­ντά­δες Ερω­τή­σεις, Επε­ρω­τή­σεις και ομι­λί­ες των ναζι­στών βου­λευ­τών άσχε­των με το αντι­κεί­με­νο της δίκης (από το θεσμι­κό πλαί­σιο του δορυ­φό­ρου «Hellassat» μέχρι τα μέτρα προ­στα­σί­ας από τα ατυ­χή­μα­τα που προ­κα­λούν οι αρκού­δες στην Εγνα­τία Οδό!).

Ενδει­κτι­κά, αξί­ζει να ανα­φέ­ρου­με ότι μόνο ο χρυ­σαυ­γί­της Γ. Γερ­με­νής ζήτη­σε μέσω των συνη­γό­ρων του από το δικα­στή­ριο να ανα­γνω­στούν 130 Επε­ρω­τή­σεις και 14 ομι­λί­ες που είχε κάνει στη Βου­λή. Ο χρυ­σαυ­γί­της Παν. Ηλιό­που­λος 111 Ερω­τή­σεις και Επε­ρω­τή­σεις, η χρυ­σαυ­γί­τισ­σα Ελ. Ζαρού­λια 36 Επε­ρω­τή­σεις και 21 ομι­λί­ες, ο κατη­γο­ρού­με­νος Ν. Κού­ζη­λος 181 Επε­ρω­τή­σεις και 30 ομι­λί­ες. Αυτές τις μέρες στο δικα­στή­ριο δια­βά­ζο­νται τα έγγρα­φα του στε­λέ­χους της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Ηλ. Κασι­διά­ρη, τα οποία μετα­ξύ άλλων περι­λαμ­βά­νουν 45 κοι­νο­βου­λευ­τι­κές ομι­λί­ες και 95 Επε­ρω­τή­σεις του, ενώ ακο­λου­θούν αρκε­τοί ακό­μα κατη­γο­ρού­με­νοι χρυ­σαυ­γί­τες βουλευτές.…

Με την παρα­πά­νω τακτι­κή της, η Χρυ­σή Αυγή, θορυ­βη­μέ­νη από τα συντρι­πτι­κά ενο­χο­ποι­η­τι­κά στοι­χεία που έχουν προ­κύ­ψει μέχρι τώρα στη δίκη, τα οποία επι­βε­βαιώ­νουν τον χαρα­κτή­ρα της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και απο­δει­κνύ­ουν τα οργα­νω­μέ­να εγκλή­μα­τά της, συνε­χί­ζει να κωλυ­σιερ­γεί τη δια­δι­κα­σία στη δίκη. Την ίδια στιγ­μή, έξω από το δικα­στή­ριο πολ­λά από τα παρα­πά­νω στε­λέ­χη της, που έχουν ζητή­σει να δια­βά­ζο­νται οι χρο­νο­βό­ρες και άσχε­τες με το αντι­κεί­με­νο της δίκης Ερω­τή­σεις και Επε­ρω­τή­σεις τους κάνουν προ­κλη­τι­κά λόγο για «δίκη — παρω­δία» και τα …ρίχνουν στο δικα­στή­ριο, δηλώ­νο­ντας πως το δικα­στή­ριο κωλυ­σιερ­γεί και χρο­νο­τρι­βεί για­τί δεν υπάρ­χει περί­πτω­ση κατα­δί­κης, αφού δεν υπάρ­χουν δήθεν στοιχεία (!)…

Ανα­φέ­ρου­με χαρα­κτη­ρι­στι­κά πρό­σφα­τες δια­δο­χι­κές παρεμ­βά­σεις στε­λε­χών της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης: «Παρω­δία» απο­κά­λε­σε τη δίκη ο κατη­γο­ρού­με­νος για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης βου­λευ­τής Π. Ηλιό­που­λος, προ­σθέ­το­ντας ότι ανά­λο­γες δια­δι­κα­σί­ες συμ­βαί­νουν «μόνο σε αφρι­κα­νι­κές χώρες». Ο επί­σης κατη­γο­ρού­με­νος βου­λευ­τής Ι. Λαγός, σε σχε­τι­κή συνέ­ντευ­ξή του, απο­κά­λε­σε με τη σει­ρά του τη δίκη «γελοιό­τη­τα» και «φάντα­σμα», δηλώ­νο­ντας ότι «το δικα­στή­ριο κωλυ­σιερ­γεί», ενώ ανέ­φε­ρε ότι η δια­δι­κα­σία θα είχε ήδη ολο­κλη­ρω­θεί «με συνο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες», αν είχαν προ­κύ­ψει στοι­χεία σε βάρος των βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής.

Παράλ­λη­λα, ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Μιχ. Καλο­γή­ρου δεν έχει τοπο­θε­τη­θεί στα αιτή­μα­τα των συνη­γό­ρων Πολι­τι­κής Αγω­γής για τη γρή­γο­ρη πρό­ο­δο της δίκης, ενώ εκκρε­μεί ακό­μη συνά­ντη­ση μαζί του για το θέμα. Αξί­ζει να επι­ση­μαν­θεί ότι στις δικα­σί­μους του Νοέμ­βρη, που ανα­κοί­νω­σε το δικα­στή­ριο, συνε­χί­ζε­ται ο ίδιος προ­γραμ­μα­τι­σμός, ενώ από τις 10 δικα­σί­μους οι 7 είναι στον Κορυ­δαλ­λό. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, τέλος, ότι την επι­τά­χυν­ση της δίκης με απο­κλει­στι­κή διε­ξα­γω­γή στο Εφε­τείο και απαλ­λα­γή όλων των μελών της σύν­θε­σης του δικα­στη­ρί­ου από άλλα δικα­στι­κά καθή­κο­ντα ζήτη­σαν πρό­σφα­τα, με παρέμ­βα­σή τους στον πρό­ε­δρο του Τρι­με­λούς Συμ­βου­λί­ου Διοί­κη­σης του Εφε­τεί­ου Αθή­νας Κ. Στα­μα­διά­νο, οι συνή­γο­ροι της Πολι­τι­κής Αγω­γής στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Πηγή: Ριζ­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο