Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δηλώσεις Δ. Κουτσούμπα για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις

«Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, επι­λέ­γο­ντας να παί­ξει τον ρόλο του σημαιο­φό­ρου του ΝΑΤΟ και των Αμε­ρι­κα­νών στην ευρύ­τε­ρή περιο­χή, εμπλέ­κει με τη στά­ση της όλο και περισ­σό­τε­ρο τον ελλη­νι­κό λαό σε επι­κίν­δυ­νους πολε­μι­κούς τυχο­διω­κτι­σμούς, στον αντα­γω­νι­σμό μεγά­λων ισχυ­ρών ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία κ.λπ.

Εκεί εντάσ­σε­ται και αυτό το γεω­πο­λι­τι­κό παι­χνί­δι, μαζί με το κυνή­γι μαγισ­σών και πρα­κτό­ρων» δήλω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, προ­σερ­χό­με­νος σε εκδή­λω­ση της ΤΟ Λιβα­δειάς του Κόμ­μα­τος το βρά­δυ της Παρασκευής.

Ερω­τη­θείς για τις νέες μειώ­σεις στις συντά­ξεις, είπε ότι «πρέ­πει να τελειώ­σει όλη αυτή η κοροϊ­δία, το εμπό­ριο ψεύ­τι­κων ελπί­δων, προσ­δο­κιών, που μετά ο λαός πλη­ρώ­νει ακό­μα χει­ρό­τε­ρα όταν περι­μέ­νει και τελι­κά το απο­τέ­λε­σμα είναι να αδειά­ζει πάλι η τσέ­πη και του συντα­ξιού­χου και του εργα­ζό­με­νου και του αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νου επαγ­γελ­μα­τία, γενι­κά όλης της ελλη­νι­κής κοινωνίας».

«Αν πραγ­μα­τι­κά η κυβέρ­νη­ση θέλει να προ­χω­ρή­σει σε επί­λυ­ση οξυ­μέ­νων λαϊ­κών προ­βλη­μά­των, θα πρέ­πει να προ­χω­ρή­σει άμε­σα στην κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νια­κών αντι­λαϊ­κών νόμων και βεβαί­ως να υιο­θε­τή­σει τις προ­τά­σεις νόμου που έχει κατα­θέ­σει το ΚΚΕ στη Βου­λή και για τις συντά­ξεις και για το αφο­ρο­λό­γη­το και για τους ανέρ­γους και για μια σει­ρά άλλους τομείς, όπως είναι η φορο­λο­γία των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων κ.λπ. Εκεί είναι η λύση και δεν υπάρ­χει άλλη διέ­ξο­δος» κατέ­λη­ξε ο κ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο