Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δηλώσεις — σχόλια συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου

Παναγιώτης Σαπουντζάκης / Δικηγόρος της υπόθεσης επίθεσης στο ΠΑΜΕ

«Η πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως έχει την ίδια βαρύ­τη­τα με την πρό­τα­ση της περί αθω­ό­τη­τας των κατη­γο­ρου­μέ­νων. Η εισαγ­γε­λέ­ας επι­κα­λέ­στη­κε ότι δεν συντρέ­χουν επι­βα­ρυ­ντι­κές περι­πτώ­σεις παρό­λο που κατα­δι­κά­στη­κε το 79 σε μια ποι­νή. Ξέχα­σε να πει ότι αυτή η ποι­νή ήταν ότι τότε έβα­ζε βόμ­βες σε κινη­μα­το­γρά­φους που έδει­χναν σοβιε­τι­κά έργα, όπως παρέ­βλε­ψε και την προ­κλη­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά του κ. Λαγού.
Αν δοθεί ανα­στο­λή κιν­δυ­νεύ­ει η δημο­κρα­τία. Η ΧΑ κατα­δι­κά­στη­κε ακρι­βώς επει­δή υπο­νο­μεύ­ει τους δημο­κρα­τι­κούς θεσμούς. Οι κατη­γο­ρού­με­νοι με τη στά­ση τους δεν παρέ­χουν κανέ­να εχέγ­γυο ότι δεν θα τελέ­σουν αλλά εγκλήματα»

Κώστας Παπαδάκης / Συνήγορος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Τώρα που η δική τελειώ­νει η εισαγ­γε­λέ­ας έχει απο­βά­λει τα προ­σχή­μα­τα και μετε­τρά­πη σε συνή­γο­ρο των κατη­γο­ρου­μέ­νων. Τη θυμό­μα­στε από άλλες δίκες, αναρ­χι­κών, που είχε αντί­θε­τη συμπε­ρι­φο­ρά και ζητού­σε να πάνε στη φυλα­κή άνθρω­ποι που τελι­κά αθωώθηκαν.
Όμως δεν ανα­μα­σά μόνο τα νομι­κά αλλά και τα πολι­τι­κά επι­χει­ρή­μα­τα των χρυ­σαυ­γι­τών. Παρα­βλέ­πει τις βόμ­βες του Μιχα­λο­λιά­κου, το ότι ο λαγός παρα­βί­α­σε τους περιο­ρι­στι­κούς όρους. Είμα­στε σίγου­ροι ότι το δικα­στή­ριο πάλι θα την αγνο­ή­σει, αλλιώς
Θα είναι η πρώ­τη εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση στην ιστο­ρία της χώρας που θα έχουν αφε­θεί όλοι ελεύθεροι».

Θανάσης Καμπαγιάννης / Δικηγόρος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Η εισαγ­γε­λέ­ας δεν κρα­τά πια ούτε τα προ­σχή­μα­τα. Είναι εισαγ­γε­λέ­ας υπε­ρά­σπι­σης της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Υπάρ­χει κάτι σάπιο στην εισαγ­γε­λία της χώρας όταν η εισαγ­γε­λέ­ας λέει ψέμα­τα προς το δικα­στή­ριο ότι ο λαγός δεν παρα­βί­α­σε τους όρους. Όταν λέει ότι η προ­μή­θεια εκρη­κτι­κών υλών είναι χαμη­λής απα­ξί­ας. Αν όπως λέει, η Χρυ­σή Αυγή έχει δια­λυ­θεί, ας πάρει ένα τηλέ­φω­νο το Μιχα­λο­λιά­κο να τον ενημερώσει».

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο