Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημήτρης Κουτσούμπας στη Λάρισα: Συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες και στις εκλογές

Μήνυ­μα «αισιο­δο­ξί­ας, ελπί­δας, μήνυ­μα απο­φα­σι­στι­κής ενί­σχυ­σης των ψηφο­δελ­τί­ων της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ, στην περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας, στους δήμους του νομού Λάρι­σας, παντού» έστει­λε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στον χαι­ρε­τι­σμό του σε πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση για τις τοπι­κές εκλο­γές στη Λάρισα.

«Οι εργα­ζό­με­νοι, οι αγρό­τες, οι νέοι της Λάρι­σας, μπο­ρούν να πάνε στην κάλ­πη της Κυρια­κής, γυρ­νώ­ντας την πλά­τη στα εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα, αχρη­στεύ­ο­ντας τις παγί­δες που τους στή­νουν, έχο­ντας στο μυα­λό τους το σύν­θη­μα που φώνα­ξαν πολ­λές φορές τον τελευ­ταίο χρό­νο και ιδιαί­τε­ρα τις τελευ­ταί­ες μέρες: “ ‘Η τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας”».

«Για τα κέρ­δη των λίγων “πνί­γε­ται” η Θεσ­σα­λία των εργα­ζο­μέ­νων και των άλλων βιο­πα­λαι­στών. Και δεν είναι υπερ­βο­λή αυτό που λέμε, αν σκε­φτεί κανείς πως τερά­στια ποσά από κρα­τι­κούς πόρους και ευρω­παϊ­κά προ­γράμ­μα­τα ξοδεύ­ο­νται για έργα ‑όπως λένε- ανα­βάθ­μι­σης της Θεσ­σα­λί­ας ως «δια­με­τα­κο­μι­στι­κού κέντρου εμπο­ρευ­μά­των και Ενέρ­γειας». Για να αντα­πο­κρι­θεί η περιο­χή με τις υπο­δο­μές της στον ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο που απο­κτά στους ΝΑΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς, με τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις σε Λάρι­σα και Βόλο, όπως και άλλες στρα­τιω­τι­κές υποδομές.

Την ίδια ώρα βέβαια, μετρη­μέ­να στα δάχτυ­λα είναι τα απο­σπα­σμα­τι­κά σχέ­δια και οι υπο­δο­μές για αντι­πλημ­μυ­ρι­κή προ­στα­σία, απ’ τα οποία ακό­μα λιγό­τε­ρα υλο­ποιού­νται. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι στο σχέ­διο “Θεσ­σα­λία 2030”, το οποίο παρου­σί­α­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός από τη Λάρι­σα πριν λίγους μήνες, από το σύνο­λο των 4,5 δισ. ευρώ για την κατα­σκευή αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων, προ­βλέ­πο­νται μόλις 90 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, δηλα­δή μόλις το 2% της χρη­μα­το­δό­τη­σης! Και μετά ανα­ρω­τιού­νται υπο­κρι­τι­κά, για­τί πνι­γό­μα­στε!» είπε.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας επι­σή­μα­νε ότι «από παντού επι­βε­βαιώ­νε­ται πως η προ­στα­σία της ζωής του λαού μπαί­νει στη ζυγα­ριά του κόστους-οφέ­λους και επει­δή γέρ­νει στο κόστος, μπαί­νει σε δεύ­τε­ρη μοί­ρα τελι­κά» και ότι «έχου­με να κάνου­με με ένα σάπιο και εχθρι­κό κρά­τος που πάντα όμως θυσιά­ζει τους όρους επι­βί­ω­σής μας και το εισό­δη­μα, τα δικαιώ­μα­τά μας, τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας, ακό­μα και τις ζωές των πολ­λών για να στη­ρί­ξει τα κέρ­δη των λίγων, των εκμεταλλευτών».

«Με αυτό το κρά­τος, με αυτήν την οικο­νο­μία, με αυτήν την κοι­νω­νι­κή οργά­νω­ση πρέ­πει να ανα­με­τρη­θεί, να συγκρου­στεί ο λαός, αν θέλει να σώσει τον ίδιο του τον εαυ­τό και τα παι­διά του και να χαρά­ξει τη δική του πορεία βάζο­ντας στο επί­κε­ντρο τις δικές του ανά­γκες» τόνισε.

Ανέ­φε­ρε ότι επει­δή «δικαιο­λο­γη­μέ­να­αυ­τοί που ευθύ­νο­νται για αυτή την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή, κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όπως και όλες οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις και οι εκλε­κτοί τους στην Περι­φέ­ρεια και στους Δήμους, φοβού­νται τη λαϊ­κή οργή» ανά­με­σα στις «παγί­δες που στή­νουν στο λαό είναι και η παγί­δα της απο­χής και της “χαλα­ρής ψήφου”».

«Η απο­χή ή ο ατο­μι­κός δρό­μος που μπο­ρεί ο καθέ­νας να ακο­λου­θή­σει, ποτέ δεν έχει συμ­βά­λει, ώστε να δού­με τη ζωή μας να αλλά­ζει προς το καλύ­τε­ρο. Παρά μόνο το αντί­θε­το! Πάμε από το κακό στο χει­ρό­τε­ρο!» είπε, σημειώ­νο­ντας ότι «η απο­χή τελι­κά αφο­πλί­ζει εμάς, και οπλί­ζει αυτούς για να συνε­χί­ζουν την επί­θε­ση ενα­ντί­ον μας».

Υπο­γράμ­μι­σε ότι οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός έχουν επι­λο­γή στις εκλο­γές της Κυρια­κής τα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”, η επι­λο­γή για όσους θέλουν να εκφρά­σουν την οργή και την αγα­νά­κτη­σή τους, για όσους θέλουν να πουν “δεν πάει άλλο”».

«Υπάρ­χει επι­λο­γή για όλους όσοι μπο­ρεί να στή­ρι­ξαν τη ΝΔ, αλλά τώρα βλέ­πουν καθα­ρά τι φταί­ει και φτά­σα­με ως εδώ, να βου­τη­χτεί η ζωή μας κυριο­λε­κτι­κά στη λάσπη, να ζού­με διαρ­κώς με το φόβο. Μαζί με όλα τα άλλα, όπως, τη δου­λειά από ήλιο σε ήλιο, την μεγά­λη ακρί­βεια, την ανερ­γία, τους αβά­στα­κτους φόρους.

Υπάρ­χει επι­λο­γή για όλους όσοι στή­ρι­ξαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα νιώ­θουν πως η εκλο­γή Κασ­σε­λά­κη, ήταν η στα­γό­να που ξεχεί­λι­σε το ποτή­ρι. Ένα ποτή­ρι που γέμι­ζε για χρό­νια, αλλά και πιο πρό­σφα­τα, όταν αυτό το κόμ­μα πρό­σφε­ρε τις καλύ­τε­ρες υπη­ρε­σί­ες του σε ένα σάπιο σύστη­μα και μάλι­στα στα μεγά­λα ζόρια του και ως κυβέρ­νη­ση και ως αντιπολίτευση.

Ναι, υπάρ­χει επι­λο­γή κι αυτή είναι η συμπό­ρευ­ση με τους κομ­μου­νι­στές σε όλες τις μάχες και στις εκλο­γές. Για­τί τώρα η αγα­νά­κτη­ση και η οργή μας μπο­ρούν να γίνουν δύνα­μη αγώ­να και διεκ­δί­κη­σης!» ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

«Απέ­να­ντι λοι­πόν, σε αυτούς που ο Μητσο­τά­κης τους θέλει δημάρ­χους και περι­φε­ρειάρ­χες, δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους, για να τους έχει του χεριού του, αφού είπε ότι θέλει να συμ­με­ρί­ζο­νται τις κυβερ­νη­τι­κές του στο­χεύ­σεις, υπάρ­χει άλλη λύση, μακριά από όλους αυτούς Δημάρ­χους και Περι­φε­ρειάρ­χη που υλο­ποιούν, εξει­δι­κεύ­ουν όλη την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, για τη Λάρι­σα, τη Θεσ­σα­λία» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Ο εργα­ζό­με­νος λαός της Θεσ­σα­λί­ας, έχει ανά­γκη από εκλεγ­μέ­νους που αμφι­σβη­τούν τη στρα­τη­γι­κή του κεφα­λαί­ου, των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, τις αντι­δρα­στι­κές πολι­τι­κές της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ, εκλεγ­μέ­νους που πρω­το­στα­τούν στη λαϊ­κή πάλη, που καλούν κάθε εργα­ζό­με­νο να κάνει κρι­τή­ριό του τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του, που δεν συνα­ντιού­νται που­θε­νά με τα θέλω των καπι­τα­λι­στών-ληστών» τόνισε.

Σημεί­ω­σε ότι σήμε­ρα ο κάθε λαϊ­κός άνθρω­πος μπο­ρεί να δει καθα­ρά, ότι για να ζήσει στο ύψος των σύγ­χρο­νων δυνα­το­τή­των που δίνει η ανά­πτυ­ξη της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας, απαι­τεί­ται σύγκρου­ση, οργά­νω­ση και συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση. Για­τί αυτό που καθη­με­ρι­νά επι­βε­βαιώ­νε­ται είναι ότι μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό, βαδί­ζο­ντας τον δρό­μο της ανατροπής.

Σε αυτόν τον δρό­μο έχει απο­δει­χθεί ότι μπο­ρεί να μπει φρέ­νο, ακό­μα και να απο­σπα­στεί το οποιο­δή­πο­τε θετι­κό μέτρο για τους εργαζόμενους».

«Να γίνου­με εμείς, οι διεκ­δι­κή­σεις και ο οργα­νω­μέ­νος αγώ­νας μας το αντί­πα­λο δέος, με ακό­μα πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ, δυνα­μώ­νο­ντας στις εκλο­γές τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” σε Περι­φέ­ρειες και δήμους. Τη μόνη πραγ­μα­τι­κή εργα­τι­κή-λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, που δε διστά­ζει να συγκρου­στεί και μπαί­νει μπρο­στά για τον λαό και τις ανά­γκες του» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κατέ­λη­ξε στον χαι­ρε­τι­σμό του:

«Ψηφί­ζου­με στη Θεσ­σα­λία τον Τάσο Τσια­πλέ υπο­ψή­φιο Περι­φε­ρειάρ­χη! Στο δήμο Λάρι­σας στη­ρί­ζου­με τον Πέτρο Κρί­κη για Δήμαρ­χο Λάρι­σας! Και σε όλες τις κάλ­πες παντού, ρίχνου­με το ψηφο­δέλ­τιο με το κόκ­κι­νο γαρύ­φαλ­λο, το ψηφο­δέλ­τιο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”. Για να είμα­στε από τη Δευ­τέ­ρα όλοι μαζί, πιο δυνατοί!».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο