Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοσκόπηση: Διχασμένο το κοινό στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αρνητικό στην τεκνοθεσία

Μοι­ρα­σμέ­νη εμφα­νί­ζε­ται η κοι­νή γνώ­μη στο θέμα του πολι­τι­κού γάμου και την νομι­κή ανα­γνώ­ρι­ση των παι­διών ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών σε δημο­σκό­πη­ση της εται­ρεία Pulse για λογα­ρια­σμό του ΣΚΑΪ, που προ­βλή­θη­κε απόψε.

Ειδι­κό­τε­ρα, στο ερώ­τη­μα «πως αντι­με­τω­πί­ζε­τε το θέμα του πολι­τι­κού γάμου ζευ­γα­ριών του ίδιου φύλου», το 45% απα­ντά μάλ­λον θετι­κά και σίγου­ρα θετι­κά, ενώ το 46% μάλ­λον αρνη­τι­κά και σίγου­ρα αρνη­τι­κά και το 9% λέει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Στο ζήτη­μα του γάμου οι ερω­τη­θέ­ντες εμφα­νί­ζο­νται πιο θετι­κοί, σε αντί­θε­ση με το ζήτη­μα της νομι­κής ανα­γνώ­ρι­σης των παι­διών των ομό­φυ­λων ζευγαριών.

Ειδι­κό­τε­ρα, το 32% απα­ντά ότι «δεν έχω πρό­βλη­μα να επι­τρα­πεί» και το 20% «θα προ­τι­μού­σα να επι­τρα­πεί» ο πολι­τι­κός γάμος ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών, ένα­ντι 33% που απα­ντά «θα προ­τι­μού­σα να μην επι­τρα­πεί». Ένα ποσο­στό 10% λέει ότι «μου είναι αδιά­φο­ρο τι θα γίνει» και ένα 5% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στο θέμα της νομι­κής ανα­γνώ­ρι­σης των παι­διών από ζευ­γά­ρια του ίδιου φύλου κατα­γρά­φο­νται πιο αρνη­τι­κές τάσεις, με το 56% να είναι αρνη­τι­κό και το 36% θετι­κό, ενώ ένα 8% δεν παίρ­νει θέση.

 

 

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο