Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές αρχές: Απαράδεκτες διευκολύνσεις στη Χρυσή Αυγή

Μεγα­λώ­νει ο κατά­λο­γος των δημο­τι­κών αρχών που δεί­χνουν ανο­χή έως και στή­ρι­ξη στην εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής. Μετά την Καλ­λι­θέα, όπου η δημο­τι­κή αρχή έστει­λε μέχρι και ευχα­ρι­στή­ρια επι­στο­λή στους φασί­στες για τη «φιλαν­θρω­πι­κή» τους δρά­ση (!), ακο­λου­θούν άλλοι δήμαρ­χοι που παρα­μο­νές εκλο­γών φαί­νε­ται ότι επι­λέ­γουν να καλο­πιά­σουν τους φασί­στες, είτε παρέ­χο­ντάς τους αίθου­σες για να κάνουν εκδη­λώ­σεις, είτε καλώ­ντας τους σε συσκέ­ψεις για να οργα­νώ­σουν από κοι­νού την προ­ε­κλο­γι­κή περίοδο.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, στο Κορω­πί η δημο­τι­κή αρχή παρα­χώ­ρη­σε χώρο στους φασί­στες της Χρυ­σής Αυγής για να κάνουν εκδή­λω­ση και μάλι­στα ανή­με­ρα της 21ης Απρί­λη, για να απο­θε­ώ­σουν τους χου­ντι­κούς προ­γό­νους τους, ρίχνο­ντας το δηλη­τή­ριό τους στην πόλη. Κεντρι­κοί ομι­λη­τές θα είναι ο υπό­δι­κος αρχη­γός της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Ν. Μιχα­λο­λιά­κος και οι επί­σης υπό­δι­κοι Ηλ. Πανα­γιώ­τα­ρος, Ηλ. Κασι­διά­ρης και Γ. Λαγός. Ο δε δήμαρ­χος Δ. Κιού­σης δήλω­σε προ­κλη­τι­κά ότι ο χώρος παρα­χω­ρεί­ται σε όποιον το ζητή­σει, αν υπάρ­χει κενό…

Από την άλλη, στο δήμο Παπά­γου — Χολαρ­γού η δημο­τι­κή αρχή απο­φά­σι­σε να προ­σκα­λέ­σει τη φασι­στο­συμ­μο­ρία στη σύσκε­ψη των πολι­τι­κών κομ­μά­των και παρα­τά­ξε­ων για τον καθο­ρι­σμό του τρό­που χρή­σης των χώρων κατά την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο, δηλα­δή να τους αντι­με­τω­πί­σει σαν ένα οποιο­δή­πο­τε «νόμι­μο πολι­τι­κό κόμ­μα». Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» απά­ντη­σε στην πρό­κλη­ση αυτή της δημο­τι­κής αρχής, απαι­τώ­ντας «να μη δοθεί καμία διευ­κό­λυν­ση και να μην παρα­χω­ρη­θεί κανέ­νας χώρος στους υπό­δι­κους εγκλη­μα­τί­ες ναζι­στές», και καλεί το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο να συνε­δριά­σει άμε­σα και όλους τους συν­δυα­σμούς να υπο­γρά­ψουν αντί­στοι­χο ψήφισμα.

Παρό­μοια είναι και η στά­ση της δημο­τι­κής αρχής Δάφ­νης Υμητ­τού (ΝΔ), που με τη σει­ρά της καλεί και τη Χρυ­σή Αυγή σε προ­ε­κλο­γι­κή σύσκε­ψη για κατα­νο­μή χώρων, με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» να καταγ­γέλ­λει τον δήμαρ­χο Μ. Σταυ­ρια­νου­δά­κη που υπο­γρά­φει την πρό­σκλη­ση, σημειώ­νο­ντας ότι έχει ευθύ­νη για τη «νομι­μο­ποί­η­ση και προ­βο­λή που παρέ­χει στους υπό­δι­κους ναζι­στές εγκληματίες».

Ανά­λο­γες διευ­κο­λύν­σεις στους χρυ­σαυ­γί­τες παρέ­χει και η περι­φε­ρεια­κή αρχή Στε­ρε­άς Ελλά­δας, που παρα­χώ­ρη­σε αίθου­σα στους φασί­στες για να παρου­σιά­σουν τους υπο­ψη­φί­ους τους. Καταγ­γέλ­λο­ντας το γεγο­νός, η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ θυμί­ζει ότι στην παρέ­λα­ση της 25ης Μαρ­τί­ου ο υπό­δι­κος ναζι­στής Μίχος πήρε θέση στην εξέ­δρα των επι­σή­μων πλάι στα στε­λέ­χη των ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ — ΠΑΣΟΚ, και σημειώ­νει ότι πρό­κει­ται για ενέρ­γειες που ρίχνουν νερό στο μύλο του ξεπλύ­μα­τος της ναζι­στι­κής συμμορίας.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο