Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο 20χρονος κατηγορούμενος — Συνεχίζονται οι απολογίες

Προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θεί τη Δευ­τέ­ρα το μεση­μέ­ρι πήρε από την ανα­κρί­τρια ο 20χρονος κατη­γο­ρού­με­νος για τη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη και τον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του, ο οποί­ος είχε δια­φύ­γει στην Αλβα­νία και παρα­δό­θη­κε το προη­γού­με­νο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθο­ρια­κό σταθ­μό της Κρυσταλλοπηγής.

Μετά την προ­θε­σμία που έλα­βε, και εν μέσω απο­δο­κι­μα­σιών, αστυ­νο­μι­κοί τον επι­βί­βα­σαν σε υπη­ρε­σια­κό όχη­μα για να επι­στρέ­ψει στα κρα­τη­τή­ρια της Ασφά­λειας, όπου θα μεί­νει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο ίδιος φέρε­ται να αρνεί­ται τη συμ­με­το­χή του στη δολο­φο­νία του 19χρονου φοι­τη­τή, ενώ περι­γρά­φει τον δικό του ρόλο ως περι­φε­ρεια­κό. «Καθό­μουν σε ένα από τα αυτο­κί­νη­τα, στη θέση πίσω από τον συνο­δη­γό. Δεν έφε­ρα μαζί μου κάποιο αντι­κεί­με­νο και δεν κατά­φε­ρα ουσια­στι­κά χτυ­πή­μα­τα κατά τον κρί­σι­μο χρό­νο που εξε­λί­χθη­κε το ουσιώ­δες περι­στα­τι­κό», είναι η θέση που φέρε­ται να διατυπώνει.

Σχο­λιά­ζο­ντας τη δια­δι­κα­σία παρά­δο­σης του 20χρονου στις ελλη­νι­κές Αρχές, ο συνή­γο­ρός του Παρα­σκευάς Σπυ­ρά­τος, είπε ότι όλα εξε­λί­χθη­καν ταχύ­τα­τα και με επιτυχία.

Είχε προη­γη­θεί, το πρωί, η μετα­γω­γή ακό­μη τεσ­σά­ρων κατη­γο­ρού­με­νων για την ίδια υπό­θε­ση, μετα­ξύ αυτών και του 25χρονου που κατο­νο­μά­στη­κε από συγκα­τη­γο­ρού­με­νό του ως το πρό­σω­πο που μαχαί­ρω­σε τον 19χρονο.

Ο ένας μετά τον άλλον θα περά­σουν από το γρα­φείο της ανα­κρί­τριας προ­κει­μέ­νου να δώσουν εξη­γή­σεις για το άγριο έγκλη­μα. Η ποι­νι­κή τους μετα­χεί­ρι­ση θα απο­φα­σι­στεί μετά το πέρας των απο­λο­γιών τους, κάτι που ανα­μέ­νε­ται αργά το απόγευμα.

Χθες απο­λο­γή­θη­καν τρεις ακό­μη συλ­λη­φθέ­ντες και με σύμ­φω­νη γνώ­μη ανα­κρί­τριας και εισαγ­γε­λέ­ως κρί­θη­καν προ­φυ­λα­κι­στέ­οι, όπως είχε συμ­βεί με τρεις ακό­μη συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νους τους, τα προη­γού­με­να 24ωρα.

Όλοι διώ­κο­νται ‑μετα­ξύ άλλων- για ανθρω­πο­κτο­νία με δόλο και δύο από­πει­ρες ανθρω­πο­κτο­νί­ας με δόλο. Οι πρά­ξεις είναι από κοι­νού και αφο­ρούν αφε­νός τη δολο­φο­νία του 19χρονου και αφε­τέ­ρου τον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο