Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρευνα για τον μυστηριώδη θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα — Ζητήθηκε η εκταφή του ενός

Ραγδαί­ες είναι οι εξε­λί­ξεις στο θέμα του θανά­του των τριών κορι­τσιών της οικο­γέ­νειας Δασκα­λά­κη, στην Πάτρα.

Μετά την Εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση για τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής έρευ­νας για την υπό­θε­ση των θανά­των των τριών παι­διών σε διά­στη­μα τριών ετών και την ανά­λη­ψη της υπό­θε­σης από το Τμή­μα Ανθρω­πο­κτο­νιών της Ασφά­λειας Αθη­νών, έντο­νη Ήηταν φημο­λο­γία που είχε ανα­πτυ­χθεί τις τελευ­ταί­ες ώρες, αφή­νο­ντας ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο εκτα­φής της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του pelop.gr, φαί­νε­ται πως σχε­τι­κό αίτη­μα δια­βι­βά­στη­κε με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες να ανα­φέ­ρουν, ότι δεν απο­κλεί­ε­ται να ζητη­θεί εκτα­φή και για τα άλλα δυο παιδιά.

Οι θάνα­τοι και των τριών παι­διών χαρα­κτη­ρί­στη­καν αιφ­νί­διοι, με απο­τέ­λε­σμα, όπως προ­βλέ­πε­ται από τη νομο­θε­σία, να ενη­με­ρω­θούν οι ιατρο­δι­κα­στι­κές αρχές και να δια­τα­χθεί η διε­νέρ­γεια νεκρο­το­μής. Ο εισαγ­γε­λέ­ας ζητά­ει ακό­μα από τους αστυ­νο­μι­κούς να συγκε­ντρώ­σουν κατα­θέ­σεις από τα στε­λέ­χη των παι­δια­τρι­κών νοσο­κο­μεί­ων σε Πάτρα και Αθή­να που δια­χει­ρί­στη­καν τα τρία τρα­γι­κά περι­στα­τι­κά. Από τη πλευ­ρά τους οι ερευ­νη­τές της ΕΛ.ΑΣ. αφού μελε­τή­σουν τις δικο­γρα­φί­ες που σχη­μα­τί­στη­καν για τις υπο­θέ­σεις θα προ­χω­ρή­σουν σε περαι­τέ­ρω ενέρ­γειες. Ακό­μη και οι γονείς των τριών κορι­τσιών θα κλη­θούν να καταθέσουν.

Η οικο­γέ­νεια από την Πάτρα έχα­σε στο διά­στη­μα από το 2019 μέχρι σήμε­ρα τρία παι­διά: τη Μαλέ­να το 2019 σε ηλι­κία 3,5 ετών, την Ιρι­δα το 2021 σε ηλι­κία 6 μηνών και την 9χρονη Τζωρ­τζί­να στα τέλη Ιανουα­ρί­ου 2022.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο