Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Αξίζει στην Κρήτη να έχει το ΚΚΕ περισσότερους βουλευτές

«Το ΚΚΕ και η Κρή­τη αξί­ζουν βου­λευ­τές σε όλους τους νομούς του νησιού», τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε σημε­ρι­νή του συνέ­ντευ­ξη στο «Ράδιο Κρή­τη», σημειώ­νο­ντας ότι «οι βου­λευ­τές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κυβέρ­νη­σαν ή συγκυ­βέρ­νη­σαν ψήφι­σαν και εφάρ­μο­σαν βάρ­βα­ρα αντι­λαϊ­κά μέτρα και στην περί­ο­δο της κρί­σης και στην περί­ο­δο της ανά­πτυ­ξης και τώρα θα επι­βάλ­λουν και­νούρ­για, όπως προει­δο­ποί­η­σε ο κ. Μητσο­τά­κης, για­τί πάμε σε νέα οικο­νο­μι­κή κρίση» .

Σημεί­ω­σε ότι η οικο­νο­μι­κή κρί­ση θα πλή­ξει και την Ελλά­δα «διό­τι το βάρος έχει δοθεί στην περι­βό­η­τη “εξω­στρέ­φεια” της οικο­νο­μί­ας στο δήθεν “του­ρι­στι­κό θαύ­μα”, που είναι “θαύ­μα”, όμως, μόνο για τις πολυ­ε­θνι­κές, τους πολύ μεγά­λους ξενο­δο­χεια­κούς ομί­λους, τους tour operators και δεν είναι “θαύ­μα” για τους εργα­ζό­με­νους στον κλάδο».

«Αυτά τα ζητή­μα­τα μαζί με τους πλει­στη­ρια­σμούς, τη φορο­λη­στεία των εργα­ζο­μέ­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επαγ­γελ­μα­τιών, των αγρο­τών τα ζει βάρ­βα­ρα και η Κρή­τη και αυτό θα επι­δει­νω­θεί για­τί είναι στα προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης της ΕΕ που ψήφι­σαν και ο κ. Μητσο­τά­κης και οι βου­λευ­τές της ΝΔ και ο κ. Τσί­πρας και οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βου­λευ­τές του ΠΑΣΟΚ», είπε.

«Ο ελλη­νι­κός λαός, ο λαός της Κρή­της πρέ­πει να δει κατά­μα­τα την αλή­θεια: Το ΚΚΕ είναι αυτή η δύνα­μη που μπο­ρεί να κάνει ισχυ­ρή, πραγ­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση για τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων, για τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού της Κρή­της, και οι βου­λευ­τές του θα είναι και μέσα στη Βου­λή για να αντι­μά­χο­νται αυτή τη πολι­τι­κή, την ώρα που οι άλλοι θα ψηφί­ζουν μαζί αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια, και βεβαί­ως στους αγώνες».

Ανα­φέρ­θη­κε στα «κόμ­μα­τα μιας χρή­σης», λέγο­ντας «τα έχου­με ζήσει, χάθη­καν ψήφοι, δεν δυνά­μω­σε το ΚΚΕ, δηλα­δή οι δυνά­μεις που θα μπο­ρού­σαν να είναι στο πλευ­ρό του λαού» προ­σθέ­το­ντας «τώρα στη­ρί­ζουν την Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου, που και σαν πρό­ε­δρος της Βου­λής στή­ρι­ξε τον Αλέ­ξη Τσί­πρα και χαρα­κτή­ρι­ζε “σχή­μα λόγου” την κατάρ­γη­ση του μνη­μο­νί­ου με ένα νόμο και ένα άρθρο, ενώ κρά­τη­σε στο συρ­τά­ρι και δεν έφε­ρε ποτέ για συζή­τη­ση στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής την πρό­τα­ση νόμου του ΚΚΕ για την κατάρ­γη­ση μνη­μο­νί­ων και μνη­μο­νια­κών νόμων».

«Ας μην κοροϊ­δευό­μα­στε, δεν έχει δάφ­νες, τέσ­σε­ρα χρό­νια εκτός από το να γυρ­νά­ει σε αμφι­βό­λου ποιό­τη­τας δικα­στή­ρια και να παίρ­νει υπο­θέ­σεις η κ. Κων­στα­ντο­πού­λου, δεν βρι­σκό­ταν σε κανέ­να εργα­τι­κό-λαϊ­κό αγώ­να. Στη­ρί­ζει από χρυ­σαυ­γί­τες εγκλη­μα­τί­ες μέχρι ανθρώ­πους του κοι­νού ποι­νι­κού δικαί­ου», τόνισε.

Απα­ντώ­ντας στην ερώ­τη­ση «ανοι­χτά ή κλει­στά σύνο­ρα», ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε: «Κάθε χώρα προ­στα­τεύ­ει τα σύνο­ρά της, την εδα­φι­κή της ακε­ραιό­τη­τα, όμως να πάμε στην ουσία του ζητή­μα­τος. Κανείς δεν θέλει να ξενι­τεύ­ε­ται και να θαλασ­σο­πνί­γε­ται. Οι άνθρω­ποι αυτοί θέλουν να μεί­νουν στις πατρί­δες τους. Εμείς λέμε, καλό είναι να μένουν στις χώρες τους, όμως εκεί πρέ­πει να ζουν αξιο­πρε­πώς. Όταν υπό­κει­νται σε πολι­τι­κές διώ­ξεις, όταν γίνο­νται πόλε­μοι σε αυτές τις χώρες, επεμ­βά­σεις με ευθύ­νη του ΝΑΤΟ, με ευθύ­νη και συμ­με­το­χή της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, με ευθύ­νη της ΕΕ και ανα­γκά­ζουν τους ανθρώ­πους να ξεσπι­τώ­νο­νται και να ψάχνουν καλύ­τε­ρη μοί­ρα από που κι ως που το κύριο ζήτη­μα και για την ΕΕ και για την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση είναι η κατα­στο­λή; Δηλα­δή, το πως θα τους απω­θή­σεις, με pusbacks ή αν έλθουν στην Ελλά­δα ως πρώ­τη χώρα υπο­δο­χής να τους κλεί­νεις σε στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης ουσια­στι­κά και να υπό­κει­νται σε χίλιες-δυό ταλαιπωρίες;».

«Η πρό­τα­ση του ΚΚΕ ήταν να καταρ­γη­θεί η κοι­νή Δήλω­ση ΕΕ-Τουρ­κί­ας για­τί η ΕΕ και η Τουρ­κία είναι αυτές που εργα­λειο­ποιούν το προ­σφυ­γι­κό. Έπρε­πε η κατα­γρα­φή, η παρα­χώ­ρη­ση ασύ­λου και ταξι­διω­τι­κών εγγρά­φων για τον τελι­κό προ­ο­ρι­σμό τους να γίνο­νται στην Τουρ­κία για­τί εκεί βρί­σκο­νται αυτοί οι άνθρω­ποι, και στην Αίγυ­πτο, με την οποία η Ελλά­δα έχει διμε­ρείς σχέ­σεις, ενώ σχέ­σεις με την Αίγυ­πτο έχει και η ΕΕ.

Το ΚΚΕ το είχε επι­ση­μά­νει αυτό από την αρχή και δεν μας άκου­σαν. Τώρα λένε ότι κάτι προ­σπα­θούν να κάνουν, αλλά τώρα είναι αργά. Ψήφι­σαν το Δου­βλί­νο ΙΙ και ΙΙΙ που επί­σης κάνει την Ελλά­δα χώρα που εγκλω­βί­ζο­νται εδώ οι πρό­σφυ­γες, ενώ οι περισ­σό­τε­ροι θέλουν να πάνε αλλού» τόνισε.

Τέλος, σημεί­ω­σε ότι «η ανεί­πω­τη τρα­γω­δία ανοι­χτά της Πύλου πρέ­πει να ερευ­νη­θεί σε βάθος καθώς προ­κύ­πτουν, αντι­κει­με­νι­κά, πάρα πολ­λά ερω­τή­μα­τα στα οποία δεν έχουν δοθεί πει­στι­κές απα­ντή­σεις με βάση το νομι­κό πλαί­σιο, τους χει­ρι­σμούς της κυβέρ­νη­σης και του επι­τε­λεί­ου του Λιμενικού».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο