Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι καταδικαστέα και ως εκεί»

tsipras11

Μιλώ­ντας σήμε­ρα στον ρ/σ Alpha 98.9 ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε ανα­φο­ρι­κά με την κατά­θε­ση λου­λου­διών από τον πρω­θυ­πουρ­γό στο σημείο όπου δολο­φο­νή­θη­κε ο Γρη­γό­ρης Λαμπρά­κης στην Θεσ­σα­λο­νί­κη το 1963, «καλό και θεμι­τό είναι να κατα­θέ­τει κανείς λου­λού­δια», επι­ση­μαί­νο­ντας, στη συνέ­χεια, ότι το αντι­ϊ­μπε­ρια­λι­στι­κό φιλει­ρη­νι­κό κίνη­μα στην Ελλά­δα βάδι­σε την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα με τις πορεί­ες που διορ­γά­νω­σε σε όλη τη χώρα στα βήμα­τα του Γρη­γό­ρη Λαμπρά­κη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λείπει.

tsipras12

Εγκά­λε­σε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρ­νη­ση ότι αξιο­ποιούν τους νεκρούς των λαϊ­κών αγώ­νων για επι­κοι­νω­νια­κούς-δια­φη­μι­στι­κούς λόγους και χαρα­κτή­ρι­σε ανι­στό­ρη­τη τη σύγκρι­ση που επι­χει­ρεί­ται μετα­ξύ του Γιάν­νη Μπου­τά­ρη και του Γρη­γό­ρη Λαμπρά­κη. «Η επί­θε­ση στον Γιάν­νη Μπου­τά­ρη είναι κατα­δι­κα­στέα και ως εκεί» εξήγησε.

Πρό­σθε­σε, επί­σης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θώ­ντας να κάμ­ψουν τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια, εξαι­τί­ας της πολι­τι­κής τους θα επι­χει­ρή­σουν να χρή­ζουν υπο­ψή­φιους δημάρ­χους ανά τη χώρα πρό­σω­πα που ανή­κουν στον ευρύ­τε­ρο πολι­τι­κό χώρο. Εκτί­μη­σε δε, ότι αυτή η τακτι­κή “δεν θα πάει μακριά” για­τί η τοπι­κή διοί­κη­ση είναι τμή­μα του κρά­τους και εφαρ­μό­ζει αντι­λαϊ­κή πολιτική.

Σε αντι­δια­στο­λή με αυτό επι­κα­λέ­στη­κε το παρά­δειγ­μα αγω­νι­στών δημάρ­χων που τιμούν την ψήφο του λαού, όπως ο δήμαρ­χος Πάτρας Κώστας Πελε­τί­δης, και ανα­λαμ­βά­νουν πρω­το­βου­λί­ες που στο­χεύ­ουν στην ανα­κού­φι­ση των λαϊ­κών στρω­μά­των από τα βάρη που υφί­στα­νται, όπως τις απει­λές πλειστηριασμών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο