Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει το αγκυροβόλημα αμερικανονατοικών πολεμικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια, καλεί σε αγωνιστική δράση

Με αφορ­μή το πρό­σφα­το αγκυ­ρο­βό­λη­μα αμε­ρι­κα­νο­να­τοι­κών πολε­μι­κών πλοί­ων σε ελλη­νι­κά λιμά­νια, όπως στην Σού­δα και στην Σαντο­ρί­νη, η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) καταγ­γέλ­λει την επι­κίν­δυ­νη για τον ελλη­νι­κό λαό πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που από τη μια τσα­κί­ζει εργα­τι­κή τάξη — λαϊ­κά στρώ­μα­τα και από την άλλη συνε­χί­ζει εντα­τι­κά την εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέμους. 

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΕΕΔΥΕ τονίζει:

«Η κυβέρ­νη­ση στη­ρί­ζει τις πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις των ιμπε­ρια­λι­στών ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ με την πρόσ­δε­ση των πολε­μι­κών τους πλοί­ων σε αρκε­τά λιμά­νια ανά τη χώρα, με τη Σού­δα και το λιμά­νι της στα­θε­ρά στη θέση της “ναυαρ­χί­δας”. Τα πλοία των ιμπε­ρια­λι­στών βομ­βαρ­δί­ζουν στα μέτω­πα της Μέσης Ανα­το­λής και επι­στρέ­φουν για “ανα­ψυ­χή” στα ελλη­νι­κά λιμάνια:

  • Σού­δα — το αμε­ρι­κά­νι­κο αερο­πλα­νο­φό­ρο “USS Harry Truman”.
  • Σαντο­ρί­νη — το κατα­δρο­μι­κό “USS Nomandy”.
  • Ρόδος — το αντι­τορ­πι­λι­κό “USS Forrest Sherman”.
  • Πει­ραιάς — το αντι­τορ­πι­λι­κό “USS Bulkeley”.

Λίγες ημέ­ρες πριν, κατέ­πλευ­σαν στο λιμά­νι της Κέρ­κυ­ρας πολε­μι­κά πλοία Γαλ­λί­ας, Βρε­τα­νί­ας που συμ­με­τεί­χαν στην πυραυ­λι­κή επί­θε­ση κατά της Συρί­ας. Δήμαρ­χοι, στε­λέ­χη της Περι­φέ­ρειας σε θέση υπο­δο­χής για τη “σύσφι­ξη” των σχέ­σε­ων με τους ιμπεριαλιστές.

Ενι­σχύ­ε­ται το δίκτυο βάσε­ων — στρα­τη­γεί­ων — υπο­δο­μών με τις προ­σπά­θειες για νέα βάση σε Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, Σύρο κλπ. και τις κινή­σεις για ανα­βάθ­μι­ση σει­ράς εγκα­τα­στά­σε­ων ‑π.χ. αερο­δρό­μιο Καλα­μά­τας- σε πιστο­ποι­η­μέ­να κέντρα για εξυ­πη­ρέ­τη­ση της εκπαί­δευ­σης στρα­τιω­τι­κών του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών. Αντά­μα πάνε και οι σχε­δια­σμοί κοι­νής δρά­σης Ενό­πλων Δυνά­με­ων — Σωμά­των Ασφα­λεί­ας με το λαό και το μαχό­με­νο κίνη­μα στο στό­χα­στρο ανε­ξάρ­τη­τα από τα προ­σχή­μα­τα — ιδε­ο­λο­γή­μα­τα με τα οποία επι­χει­ρούν να καμου­φλά­ρουν τα αντι­δρα­στι­κά σχέ­διά τους.

Χαι­ρε­τί­ζου­με τις αγω­νι­στι­κές — λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και τη δρά­ση των Επι­τρο­πών Ειρή­νης σε όλη τη χώρα, ενά­ντια στον ελλι­με­νι­σμό των φονι­κών μονά­δων των ιμπε­ρια­λι­στών σε ελλη­νι­κά λιμά­νια. Οι αγω­νι­στι­κές αυτές κινη­το­ποι­ή­σεις έχουν ιδιαί­τε­ρη σημα­σία για την απο­κά­λυ­ψη των κυβερ­νη­τι­κών και όχι μόνο ευθυ­νών για τις εξε­λί­ξεις αυτές και παράλ­λη­λα ανε­βά­ζουν πιο ψηλά την ετοι­μό­τη­τα συσπεί­ρω­σης και δρά­σης λαϊ­κών δυνά­με­ων κόντρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την ελλη­νι­κή εμπλο­κή σε όφε­λος του κεφα­λαί­ου. Είναι ανά­γκη να συνε­χι­στούν και να ενταθούν.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε πλα­τιά συσπεί­ρω­ση δυνά­με­ων και αγω­νι­στι­κή δρά­ση σε όλο το φάσμα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών πανελλαδικά.

  • Καμιά συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμβάσεις.
  • Επι­στρο­φή όλων των στρα­τιω­τι­κών από τις ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλα­γή των συνό­ρων και των συν­θη­κών που τα καθορίζουν.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσό­γειο και τα Βαλκάνια.
  • Να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες στρα­τιω­τι­κές βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολε­μι­κές δαπά­νες για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από ΕΕ — ΝΑΤΟ, με το λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.

Ούτε γη — ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο