Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Καταδικάζουμε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος — τρομοκράτη του Ισραήλ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας επι­σκέ­φθη­κε σήμε­ρα την παλαι­στι­νια­κή πρε­σβεία, στην Αθή­να και υπέ­γρα­ψε, το ακό­λου­θο μήνυ­μα, στο βιβλίο συλ­λυ­πη­τη­ρί­ων για τα θύμα­τα της πρό­σφα­της επί­θε­σης του κρά­τους του Ισρα­ήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης.

«Εκ μέρους της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, εκφρά­ζου­με τη βαθιά αλλη­λεγ­γύη μας στον σκλη­ρά δοκι­μα­ζό­με­νο παλαι­στι­νια­κό λαό. Εκφρά­ζου­με τα ειλι­κρι­νή συλ­λυ­πη­τή­ριά μας για τους δεκά­δες νεκρούς Παλαι­στί­νιους και τους χιλιά­δες τραυ­μα­τί­ες, ανά­με­σά τους πολ­λά γυναι­κό­παι­δα. Κατα­δι­κά­ζου­με με απο­τρο­πια­σμό τη σφα­γή του κρά­τους — τρο­μο­κρά­τη του Ισρα­ήλ, όπως και την από­φα­ση του προ­έ­δρου των ΗΠΑ να μετα­φέ­ρει την πρε­σβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερου­σα­λήμ. Μια από­φα­ση κατά­φω­ρα παρά­νο­μη. Απαι­τού­με την ύπαρ­ξη ανε­ξάρ­τη­του, κυρί­αρ­χου παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στα όρια του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ. Απαι­τού­με από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση την επί­ση­μη ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους. Θα συνε­χί­σου­με τον αγώ­να για να στα­μα­τή­σει η πολι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία της Ελλά­δας με το Ισραήλ.

Ευχές θερ­μές στον αγώ­να των Παλαιστινίων.

Με τιμή και βαθιά εκτίμηση,

Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ»

«Εκφρά­σα­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον σκλη­ρά δοκι­μα­ζό­με­νο παλαι­στι­νια­κό λαό, κατα­δι­κά­σα­με απε­ρί­φρα­στα τη σφα­γή στην οποία προ­χώ­ρη­σε το κρά­τος — δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ ενά­ντια στον παλαι­στι­νια­κό λαό. Κατα­δι­κά­ζου­με την από­φα­ση του προ­έ­δρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, για μετα­φο­ρά της πρε­σβεί­ας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερου­σα­λήμ, μια πρά­ξη κατά­φω­ρα παρά­νο­μη, η οποία πυρο­δό­τη­σε τις δικαιο­λο­γη­μέ­νες και νόμι­μες διεκ­δι­κή­σεις και αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις του παλαι­στι­νια­κού λαού, με απο­τέ­λε­σμα το Ισρα­ήλ να δολο­φο­νή­σει άναν­δρα δεκά­δες Παλαι­στί­νιους και να τραυ­μα­τί­σει εκα­το­ντά­δες ακό­μα Παλαι­στί­νιους, ανά­με­σά τους πολ­λά γυναι­κό­παι­δα, εκα­το­ντά­δες παι­διά» δήλω­σε ο κ. Κου­τσού­μπας εξερ­χό­με­νος της πρε­σβεί­ας της Παλαιστίνης.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι εκφρα­σμέ­νη και στα­θε­ρή. Θα συνε­χί­σου­με τον αγώ­να για να υπάρ­ξει πλή­ρης ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους και από την ελλη­νι­κή βου­λή, έτσι όπως έχει υπο­χρέ­ω­ση η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ να πρά­ξει. Θα συνε­χί­σου­με τον αγώ­να για να στα­μα­τή­σει να υπάρ­χει οποια­δή­πο­τε οικο­νο­μι­κή, πολι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία της Ελλά­δας με το κρά­τος — τρο­μο­κρά­τη του Ισρα­ήλ. Και βεβαί­ως θα συνε­χί­σου­με τον αγώ­να ενά­ντια στον αμε­ρι­κα­νι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και όλους τους οργα­νι­σμούς, που υπο­νο­μεύ­ουν το δίκαιο παλαι­στι­νια­κό αγώ­να. Θα βρι­σκό­μα­στε κάθε μέρα στους δρό­μους» κατέ­λη­ξε στη δήλω­σή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο