Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι να κάνουν την πραγματική διαφορά ενισχύοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε απο­ψι­νή του ομι­λία στην Καλ­λι­θέα κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους «να κάνουν την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά ενι­σχύ­ο­ντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες, αχρη­στεύ­ο­ντας τις παγί­δες που στή­νουν στο λαό τα κόμ­μα­τα της αστι­κής δια­χεί­ρι­σης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι συνο­δοι­πό­ροι τους, για να εγκλω­βί­σουν τη δυσα­ρέ­σκειά απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή τους», προ­σπερ­νώ­ντας την λογι­κή «του δήθεν ‘μικρό­τε­ρου κακού’ που οδη­γεί πάντα στο μεγα­λύ­τε­ρο», αγνο­ώ­ντας «τους εκβια­σμούς των κομ­μά­των που στη­ρί­ζουν τα κέρ­δη των μονο­πω­λί­ων», παρα­με­ρί­ζο­ντας τις «ψεύ­τι­κες υπο­σχέ­σεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και τα περί δίκαι­ης και βιώ­σι­μης καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης και αξιο­ποιώ­ντας την πεί­ρα τους.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη στην περιο­χή, μέσω της εγκα­τά­στα­σης «Αθη­ναϊ­κής Ριβιέ­ρας», είπε ότι «οι καπι­τα­λι­στές επεν­δύ­ουν για το κέρ­δος τους και μόνο».

«Δεν έχου­με κανέ­να δικαί­ω­μα, να απε­μπο­λή­σου­με το δικαί­ω­μά μας, να ζού­με σε ανθρώ­πι­νες πόλεις τον 21ο αιώ­να, να έχου­με δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, να έχου­με ζωή, όπως αξί­ζει στην επο­χή μας και στη δυνα­τό­τη­τα αυτού του τόπου να παρά­γει πλού­το, να έχου­με ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση σε καθα­ρή θάλασ­σα και όχι με μαζούτ που βγά­ζει η αυθαι­ρε­σία των εφο­πλι­στών που είναι κρά­τος εν κρά­τει, με τις ευλο­γί­ες του ΣΥΡΙΖΑ και της Περι­φέ­ρειας, οι οποί­οι, ενώ βρώ­μι­σε όλος ο Σαρω­νι­κός, όχι μόνο δεν τιμώ­ρη­σαν κανέ­ναν, αλλά τάζουν κι από πάνω, ότι θα κάνουν το παρα­λια­κό μέτω­πο… ‘Ριβιέ­ρα’» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά τα χιλιά­δες στρέμ­μα­τα ανή­κουν στο λαό όλου του Λεκα­νο­πε­δί­ου. Επι­μέ­νου­με το πάρ­κο του Ελλη­νι­κού, κομ­μά­τι του παρα­λια­κού μετώ­που, με κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση, να γίνει μητρο­πο­λι­τι­κό πάρ­κο με όλες τις υπο­δο­μές, ανα­ψυ­χής, αθλη­τι­σμού, μόρ­φω­σης, πολι­τι­σμού, πρά­σι­νου, ελεύ­θε­ρου χρό­νου» είπε.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε πως όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ «έρα­βε το αντι­λαϊ­κό κυβερ­νη­τι­κό του κοστού­μι, κορόι­δευε την εργα­τι­κή τάξη, το λαό, ότι ‘η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση δήθεν αλλά­ζει και η ελπί­δα έρχε­ται’ και την ελπί­δα την έκα­νε λεπί­δα τελι­κά στη ζωή και στα δικαιώ­μα­τά του λαού, με το τρί­το μνη­μό­νιο που υπό­γρα­ψε το οποίο ήρθε να προ­στε­θεί, στα δύο προη­γού­με­να της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Πρό­σθε­σε ότι σήμε­ρα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνε­χί­ζει την κοροϊ­δία με το όνο­μα «νέο κοι­νω­νι­κό συμ­βό­λαιο για την Ευρώ­πη του 21ου αιώ­να», το οποίο, «τάχα θα βασί­ζε­ται στην ισό­τη­τα και την κοι­νω­νι­κή δικαιο­σύ­νη», αφού ο κ. Τσί­πρας και η κυβέρ­νη­σή του «δεσμεύ­τη­καν ότι θα εφαρ­μό­σουν μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας σε βάρος του λαού για δεκαετίες».

Είπε ότι το κάλε­σμα του πρω­θυ­πουρ­γού για «προ­ο­δευ­τι­κό μέτω­πο» έχει ήδη «βρεί αντα­πό­κρι­ση από τα πρω­το­πα­λί­κα­ρα των κυβερ­νή­σε­ων Γ. Παπαν­δρέ­ου και Κ. Σημί­τη που προ­σπα­θούν να αθω­ώ­σουν» και ανέ­φε­ρε, μετα­ξύ άλλων, ότι το κάλε­σμα του Αλ. Τσί­πρα στην Ευρώ­πη απευ­θύ­νε­ται «στην αμαρ­τω­λή γερ­μα­νι­κή σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία η οποία συγκυ­βερ­νά πολ­λά χρό­νια με τη δεξιά χρι­στια­νο­δη­μο­κρα­τία και πρω­τα­γω­νί­στη­σε στην επί­θε­ση στα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα με την ‘Ατζέ­ντα 2010’, στην σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κή κυβέρ­νη­ση της Πορ­το­γα­λί­ας, την οποία ο Σύν­δε­σμος Ελλή­νων Βιο­μη­χά­νων, χαρα­κτη­ρί­ζει πρό­τυ­πο για τη στή­ρι­ξη της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης και στο σημαιο­φό­ρο των ‘ευρω­παϊ­στών’, Γάλ­λο Πρό­ε­δρο Μακρόν, ο οποί­ος εφαρ­μό­ζει άγρια αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή και ταυ­τό­χρο­να, προ­τεί­νει στην ουσία, τη στα­δια­κή μετα­τρο­πή της ΕΕ σε Ομοσπονδία».

Τόνι­σε ότι παρά τις «αυτα­πά­τες που καλ­λιερ­γεί ο πρω­θυ­πουρ­γός» η ΕΕ «εκφρά­ζει τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων απέ­να­ντι στην εργα­τι­κή τάξη και στους λαούς» και πως «οι αντι­λαϊ­κές κατευ­θύν­σεις της για να γίνει φθη­νό­τε­ρη η εργα­τι­κή δύνα­μη, να προ­χω­ρούν οι ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, και να ολο­κλη­ρω­θεί η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Παι­δεί­ας και της Υγεί­ας, εφαρ­μό­ζο­νται σε όλα τα κρά­τη-μέλη και από όλες τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις: σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές, νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες, συνερ­γα­σί­ας ή ευρωσκεπτικιστικές».

«Το κάλε­σμα του κ. Τσί­πρα για το νέο ‘κοι­νω­νι­κό συμ­βό­λαιο’, απευ­θύ­νε­ται πρώ­τα και κύρια στο λαό, στους εργα­ζό­με­νους, για να στοι­χη­θούν πίσω από τους αντι­δρα­στι­κούς στό­χους της αστι­κής τάξης, να δεσμευ­τούν σε συνε­χείς θυσί­ες, να συν­θη­κο­λο­γή­σουν με τον πραγ­μα­τι­κό ταξι­κό αντί­πα­λό τους» τόνι­σε. Ανέ­φε­ρε ακό­μα ότι «ο «Ευρω­παϊ­κός Πυλώ­νας Κοι­νω­νι­κών Δικαιω­μά­των», είναι «το προ­κά­λυμ­μα της συμπί­ε­σης, όλων των εργα­τι­κών δικαιω­μά­των προς τα κάτω».

Είπε ότι καμία δια­χει­ρι­στι­κή συντα­γή δεν μπο­ρεί να αναι­ρέ­σει την ανι­σό­με­τρη ανά­πτυ­ξη και τις ανι­σό­τι­μες σχέ­σεις στην ΕΕ ούτε τον αντα­γω­νι­σμό μετα­ξύ των μονοπωλίων.

«Κανέ­να κοι­νω­νι­κό συμ­βό­λαιο. Καμία νέα αρχι­τε­κτο­νι­κή των κοι­νο­τι­κών θεσμών δεν μπο­ρεί να αλλά­ξει τον αντι­δρα­στι­κό χαρα­κτή­ρα της ΕΕ των μονο­πω­λί­ων, ούτε πρό­κει­ται, επει­δή ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊ­δεύ­ει, ότι θα στή­σει ανά­χω­μα στην ακρο­δε­ξιά» πρόσθεσε.

«Το απο­φα­σι­στι­κό δυνά­μω­μα του ΚΚΕ σε ευρω­ε­κλο­γές, σε δήμους και περι­φέ­ρειες είναι πραγ­μα­τι­κό καρ­φί στο μάτι του εθνι­κι­σμού. Μονά­χα η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ μπο­ρεί να δώσει αέρα στην πάλη για την απο­μό­νω­ση των φασι­στοει­δών» υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κου­τσού­μπας, ενώ δεν παρέ­λει­ψε να ανα­φερ­θεί στην πρό­σφα­τη «απο­φα­σι­στι­κή και μαχη­τι­κή στά­ση του λαού της Καλ­λι­θέ­ας, που ανά­γκα­σε σε άτα­κτη φυγή τα φασι­στοει­δή υπό την προ­στα­σία των ΜΑΤ».

«Η φασι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή είναι γέν­νη­μα θρέμ­μα του συστή­μα­τος της αδι­κί­ας και της εκμε­τάλ­λευ­σης, του καπι­τα­λι­σμού, όσο αντι­συ­στη­μι­κή δύνα­μη και να θέλει να παρου­σιά­ζε­ται» είπε, σημειώ­νο­ντας, μαζί με την ανα­φο­ρά στις εγκλη­μα­τι­κές επι­θέ­σεις της, ότι «στο πρό­γραμ­μά τους υιο­θε­τούν όλες τις επι­διώ­ξεις της αστι­κής τάξης, όπως και όλα τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα. Την ίδια στιγ­μή ζητούν τσά­κι­σμα των μερο­κά­μα­των και καμία αντί­δρα­ση από τους εργα­ζό­με­νους, για να δια­σφα­λι­στεί η κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, ενώ μπρο­στά στις ευρω­ε­κλο­γές θέλουν να πεί­σουν το λαό, ότι μπο­ρού­με να αξιο­ποι­ή­σου­με τους θεσμούς της ΕΕ του κεφα­λαί­ου, για να πετύ­χου­με μια δήθεν ‘μεγά­λη Ελλάδα’».

Χαρα­κτή­ρι­σε «μεγά­λο θρά­σος και υπο­κρι­σία να σηκώ­νει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σημαία της πάλης κατά της ακρο­δε­ξιάς αφού είναι ο σημαιο­φό­ρος στο στρα­τό­πε­δο των εκμε­ταλ­λευ­τών που γεν­νά και θρέ­φει την ακρο­δε­ξιά και τον φασισμό».

«Δεν μπο­ρεί ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει δια­κρι­θεί στην εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, μαζί με τους συμ­μά­χους του σε Ελλά­δα και ΕΕ, να ανα­χαι­τί­σουν το φασι­σμό και την ακρο­δε­ξιά αλλά το αντί­θε­το. Μόνο τον ενι­σχύ­ουν και τον τρο­φο­δο­τούν συνε­χώς. Για­τί όταν στη­ρί­ζεις μια βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή, στο όνο­μα μάλι­στα της αρι­στε­ράς και της προ­ό­δου, παί­ζεις το παι­χνί­δι της φασι­στι­κής και ακρο­δε­ξιάς δημα­γω­γί­ας και δρά­σης» υπογράμμμισε.

«Πραγ­μα­τι­κό μέτω­πο στην ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει μόνο η μεγά­λη ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, το άνοιγ­μα του δρό­μου για ριζι­κές αλλα­γές στην κοι­νω­νία, στην οικο­νο­μία, στο πολι­τι­κό σύστη­μα, για να γκρε­μι­στεί η εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή από παντού» τόνι­σε, προ­σθέ­το­ντας πως «οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι έδει­ξαν έμπρα­κτα τι σημαί­νει πραγ­μα­τι­κό μέτω­πο στο φασι­σμό, την ακρο­δε­ξιά, στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή ΧΑ».

«Απευ­θυ­νό­μα­στε σε όλους όσοι, ανε­ξάρ­τη­τα αν συμ­φω­νούν σε όλα μαζί μας, συμ­φω­νούν όμως, πως η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, μπο­ρεί να κάνει την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά που έχει ανά­γκη ο λαός και ο τόπος» κατέ­λη­ξε στην ομι­λία του ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος.

Στην απο­ψι­νή συγκέ­ντρω­ση στην Καλ­λι­θέα απηύ­θυ­ναν χαι­ρε­τι­σμό η Ρού­λα Ελευ­θε­ριά­δου, υπο­ψή­φια ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ, ο Γιάν­νης Βακα­λό­που­λος, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Καλ­λι­θέ­ας με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και η Χαρά Παπα­δο­πού­λου, μαθή­τρια, υπο­ψή­φια δημο­τι­κή σύμ­βου­λος με την «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο