Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

Οι κομ­μου­νι­στές, όπως πάντα στην ηρω­ι­κή 100χρονη Ιστο­ρία μας, θα πρω­το­στα­τή­σου­με στον αγώ­να για την υπε­ρά­σπι­ση της εδα­φι­κής ακε­ραιό­τη­τας, των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των μας.

Για να συντρι­βεί ο όποιος ξένος εισβο­λέ­ας εάν τολ­μή­σει και επι­τε­θεί στην Ελλάδα.

Ταυ­τό­χρο­να όμως επι­ση­μαί­νου­με από τώρα ότι δεν θα δεί­ξου­με καμιά εμπι­στο­σύ­νη στην αστι­κή κυβέρ­νη­ση που θα κάνει τον πόλεμο.

Καμιά ανο­χή στην άρχου­σα τάξη που συμ­με­τέ­χει στον πόλε­μο για την προ­ώ­θη­ση των δικών της οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων, βάζο­ντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.

Θα επι­διώ­ξου­με να τη βάλου­με με την πάλη μας στο χρο­νο­ντού­λα­πο της Ιστο­ρί­ας, με την ανα­τρο­πή της, για την ορι­στι­κή νίκη του λαού.

Έτσι ώστε επι­στέ­γα­σμα και έπα­θλο αυτής της πάλης να είναι η εργα­τι­κή, η λαϊ­κή εξου­σία, η ανά­πτυ­ξη και ευη­με­ρία για το λαό, με ειρή­νη και ευτυ­χία για όλους και όλες, για τα παι­διά μας, για τις γενιές που έρχονται.

 

(Από­σπα­σμα από την ομι­λία του Δ. Κου­τσού­μπα σρη συγκέ­ντρω­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κη — 6/3/2018- όπου παρου­σί­α­σε τις θέσεις του Κόμ­μα­τος για τις εξε­λί­ξεις στα Βαλ­κά­νια, τη Μέση Ανα­το­λή, τις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις και το Κυπρια­κό, μετά την κλι­μά­κω­ση της επι­θε­τι­κό­τη­τας της Τουρκίας).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο