Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας στη Θεσσαλονίκη: Η νεολαία να στηρίξει, να δυναμώσει το ΚΚΕ! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

Σε συγκέ­ντρω­ση νεο­λαί­ας με θέμα «Δεν είναι η ώρα της σιω­πής — Είναι η ώρα της φωνής και του αγώ­να — Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξί­ζει!», στον πολυ­χώ­ρο «WE» στη Θεσ­σα­λο­νί­κη μίλη­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Η ομι­λία του έχει ως εξής:

«Από τη σημε­ρι­νή συγκέ­ντρω­ση, για μία ακό­μα φορά εδώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, θέλου­με να πού­με με όλη μας τη δύνα­μη, απευ­θυ­νό­με­νοι στη νέα γενιά, τη νεο­λαία αυτού του τόπου: Μπο­ρεί­τε να κάνε­τε τη δια­φο­ρά! Το απο­δεί­ξα­τε τις προη­γού­με­νες μέρες σε όλη την Ελλάδα!

Με τον αγώ­να σας μπο­ρεί­τε να διεκ­δι­κή­σε­τε τη ζωή, αλλά και τον ρόλο που σας αξί­ζει στο παρόν και το μέλ­λον της χώρας μας. Με την ψήφο σας μπο­ρεί­τε να τιμω­ρή­σε­τε όλους αυτούς που υπη­ρέ­τη­σαν και υπη­ρε­τούν μια πολι­τι­κή που υπο­θη­κεύ­ει τη ζωή της νέας γενιάς.

Να δυνα­μώ­σε­τε πολύ το ΚΚΕ. Το μόνο Κόμ­μα που απευ­θύ­νε­ται στις νέες και τους νέους και τους λέει: Ναι! Μπο­ρού­με να ζήσου­με καλύ­τε­ρα! Υπάρ­χουν σήμε­ρα όλες οι δυνατότητες!

Είναι στο δικό μας χέρι να τα κατα­φέ­ρου­με! Για­τί τα τρα­γι­κά γεγο­νό­τα των τελευ­ταί­ων ημε­ρών ανέ­δει­ξαν μέσα από τη μεγά­λη τρα­γω­δία, μέσα από τη θλί­ψη και την οργή, που γρή­γο­ρα έγι­ναν οργα­νω­μέ­νος αγώ­νας, ένα μικρό μέρος από αυτό που φοβού­νται όλοι όσοι προ­βάλ­λο­νται ως “πανί­σχυ­ροι”: Την τερά­στια δύνα­μη του λαού μας! Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Και αυτό το σύν­θη­μα απο­δεί­χθη­κε ξανά απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας!

Ανέ­δει­ξαν, όμως, και την ορμή, την εφευ­ρε­τι­κό­τη­τα, τη δύνα­μη της θέλη­σης δεκά­δων χιλιά­δων νέων σε όλη την Ελλά­δα που βγή­καν στους δρό­μους για να ζητή­σουν δικαί­ω­ση για τους νεκρούς τους. Για να κάνουν πρά­ξη και δική τους υπό­θε­ση το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», αλλά και για να διεκ­δι­κή­σουν, να αγω­νι­στούν για όλα εκεί­να που αργά και βασα­νι­στι­κά γέμι­ζαν το ποτή­ρι της οργής και της αγα­νά­κτη­σης εδώ και τόσα χρόνια.

Για­τί, γι’ αυτή τη γενιά, το “μετρη­θή­κα­με και είμα­στε λιγό­τε­ροι” επα­νέρ­χε­ται ξανά και ξανά σαν κακός εφιάλ­της. Όταν στις φυσι­κές κατα­στρο­φές στο Μάτι, τη Μάν­δρα η εγκλη­μα­τι­κή ευθύ­νη του κρά­τους και όλων των κυβερ­νή­σε­ων οδή­γη­σε σε δεκά­δες νεκρούς. Όταν μετά την κορύ­φω­ση της παν­δη­μί­ας, το δια­χρο­νι­κό έγκλη­μα στην υγεία ολο­κλη­ρώ­θη­κε με δεκά­δες χιλιά­δες νεκρούς. Στα αλλε­πάλ­λη­λα περι­στα­τι­κά ενδο­οι­κο­γε­νεια­κής βίας, τις δολο­φο­νί­ες νέων γυναι­κών, των δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων οπα­δι­κών στρα­τών και τα διά­φο­ρα φαι­νό­με­να σήψης και παρακ­μής αυτού του συστή­μα­τος, που έρχο­νται συνε­χώς στην επι­φά­νεια. Αλλά όχι μόνο εκεί. Για­τί το ίδιο νιώ­θει η νεο­λαία σε αυτό το σύστη­μα όταν μετρά­ει τα δικαιώ­μα­τά της στην παι­δεία, στην υγεία, στον ελεύ­θε­ρο χρό­νο, στην πρό­σβα­σή της σε ελεύ­θε­ρους χώρους, σε χώρους άθλη­σης και αναψυχής.

Όταν ανοί­γει το πορ­το­φό­λι της και μετρά­ει πόσα της μένουν ύστε­ρα από την πλη­ρω­μή των υπέ­ρο­γκων ενοι­κί­ων, των λογα­ρια­σμών ή όταν αγο­ρά­ζει ένα εισι­τή­ριο για μια συναυ­λία ή το σινεμά.

Όταν νέα ζευ­γά­ρια απο­κτούν το πρώ­το τους παι­δί και μετρούν πόσες θέσεις μένουν στους παι­δι­κούς σταθ­μούς και τους φαί­νε­ται σαν να πρέ­πει να πιά­σουν το τζό­κερ για να βρουν θέση για το παι­δί τους.

Αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που δια­μορ­φώ­νει αυτό το σύστη­μα, ένα σύστη­μα που εξυ­πη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων και έχει στο επί­κε­ντρο το κέρ­δος. Αυτή είναι η καθη­με­ρι­νό­τη­τα που έφτια­ξαν για τη νεο­λαία οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ των προη­γού­με­νων χρό­νων, αλλά και η πολι­τι­κή της ΕΕ, που προ­σπα­θούν, μόνι­μα, “να βγά­λουν λάδι” όλοι τους. Γι’ αυτό το ΚΚΕ είπε από την πρώ­τη στιγ­μή και το λέει ξανά:

Δε φταί­ει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα, φταί­ει το καπι­τα­λι­στι­κό κέρ­δος και όσοι κυβέρ­νη­σαν και κυβερ­νούν αυτή τη χώρα.

Ήμα­σταν οι πρώ­τοι και οι μόνοι που μιλή­σα­με καθα­ρά και απο­δεί­ξα­με άμε­σα ότι τα Τέμπη δεν ήταν απλώς ένα δυστύ­χη­μα, αλλά ένα έγκλη­μα και μάλι­στα προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο. Για­τί ξέρα­με πολύ καλά το χρο­νι­κό αυτού του εγκλή­μα­τος και τους πραγ­μα­τι­κούς ενόχους:

Από την κυβέρ­νη­ση του ΠΑΣΟΚ που πραγ­μα­το­ποί­η­σε τον τεμα­χι­σμό του ΟΣΕ το 2009 στη συγκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013 που “έτρε­ξε” την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση και από εκεί στην κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ που το 2017 πού­λη­σε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και φόρ­τω­σε στον λαό τα χρέη 14,3 δισ. του ΟΣΕ, για να συνε­χί­σει αυτό το ζοφε­ρό έργο σήμε­ρα η ΝΔ.

Όχι μόνοι τους όμως. Για­τί ακο­λού­θη­σαν την πολι­τι­κή της ίδιας της ‑πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νης στη νεο­λαία- Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, που, με μια σει­ρά οδη­γί­ες και κατευ­θύν­σεις, οδή­γη­σε στην απε­λευ­θέ­ρω­ση του σιδη­ρό­δρο­μου για να ανοί­ξει νέα πεδία κερ­δο­φο­ρί­ας για το κεφά­λαιο. Άλλω­στε, και στην ίδια την ΕΕ, τα πράγ­μα­τα δεν είναι καλύ­τε­ρα, με πάνω από 600 νεκρούς σε δυστυ­χή­μα­τα στον σιδη­ρό­δρο­μο μόνο το 2021.

Για­τί τελι­κά παντού και πάνω απ’ όλα, βρί­σκε­ται ο ίδιος μεγά­λος ένο­χος, που είναι ένα σύστη­μα που έχει στο επί­κε­ντρο το καπι­τα­λι­στι­κό κέρδος.

Άλλω­στε ο Κ. Μαρξ, που κάποιοι θα μας απο­κα­λέ­σουν “κολ­λη­μέ­νους” που τον επι­κα­λού­μα­στε 140 χρό­νια μετά τον θάνα­τό του, είχε γρά­ψει: “Το κεφά­λαιο (…) με 300% κέρ­δος δεν υπάρ­χει έγκλη­μα που να μη ριψο­κιν­δυ­νέ­ψει να το πρά­ξει…”. Κάτι τέτοιο απο­τυ­πώ­θη­κε με τρα­γι­κό τρό­πο στις γραμ­μές των Τεμπών πριν λίγες μέρες.

Το ΚΚΕ μέσα στις εξε­λί­ξεις αυτών των ημε­ρών, έδει­ξε ξανά ότι το χωρί­ζει άβυσ­σος από όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα, όχι μόνο στις θέσεις που έχει, αλλά και στην αντί­λη­ψή του για τον ρόλο του λαού και της νεο­λαί­ας. Για­τί, αυτές τις μέρες, έγι­νε καθα­ρό, πόσο τρέ­μει όλο το σύστη­μα και τα κόμ­μα­τά του τη δύνα­μη της λαϊ­κής, της νεο­λαι­ί­στι­κης οργής και της δύνα­μης που μπο­ρεί να απο­κτή­σει αυτή μέσα από την οργα­νω­μέ­νη κινητοποίηση.

Τους ενό­χλη­σαν πολ­λά. Ταρα­κού­νη­σαν την κυβέρ­νη­ση και τα παπα­γα­λά­κια της οι χιλιά­δες στον δρό­μο και γι’ αυτό τους καλού­σαν “να επι­κρα­τή­σει ψυχραι­μία”, να μη χαλά­σει μια “κακιά στιγ­μή” το “έργο” τόσων χρόνων!

Φοβή­θη­κε ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγο­νός ότι η νεο­λαία “δε μασά­ει” και βάζει και τον ίδιο στο κάδρο των ευθυ­νών! Γι αυτό και έλε­γε: ότι “δεν είναι ώρα για ευθύ­νες” όταν οι νέοι κατέ­βαι­ναν κατά χιλιά­δες στους δρόμους.

Βέβαια δεν είναι η πρώ­τη φορά. Έχουν κατα­ντή­σει ανέκ­δο­το, οι δια­φο­ρε­τι­κές εκδο­χές που εφευ­ρί­σκει κάθε φορά, τού “θα λογα­ρια­στού­με μετά” για να μη λογα­ρια­στεί ποτέ!

Αλλά και το ΜέΡΑ25, που, μέσω του κ. Βαρου­φά­κη, την κρί­σι­μη στιγ­μή, έλε­γε “ούτε οργή, ούτε δια­μαρ­τυ­ρία, κατα­δί­κη στις κάλ­πες”, μόνο ψηφα­λά­κια δηλα­δή. Για­τί — όσο κι αν προ­σπα­θεί να το κρύ­ψει — έχει το δικό του μερί­διο ευθύ­νης, τόσο με τη συμ­με­το­χή του ως υπουρ­γός Οικο­νο­μί­ας στην κυβέρ­νη­ση του 2015, η οποία οδή­γη­σε στο 3ο και χει­ρό­τε­ρο μνη­μό­νιο, όσο και με την πλή­ρη υπο­τα­γή του στην ΕΕ, στην Κομι­σιόν και τις οδη­γί­ες της. Άλλω­στε, όταν κλί­νεις σε όλες τις πτώ­σεις τον “ρεα­λι­σμό”, μάλ­λον θες να κρύ­ψεις τον βαθύ συμ­βι­βα­σμό που σε διακατέχει.

Ο λαός και η νεο­λαία, όμως, έδει­ξαν ότι δεν τους ται­ριά­ζει ούτε η ανα­μο­νή, ούτε ο δήθεν “ρεα­λι­σμός” αυτού του συστή­μα­τος. Γι’ αυτό και πιο πολύ απ’ όλους, φοβή­θη­κε και τρέ­μει, το ίδιο το σύστη­μα, τα αφε­ντι­κά, οι ανα­λυ­τές τους, την αμφι­σβή­τη­ση που απλώ­νε­ται. Την αμφι­σβή­τη­ση που αγκα­λιά­ζει τα κόμ­μα­τά τους, το κρά­τος τους, το ίδιο το σύστη­μα που “ΘΕΟΣ” του είναι το κέρδος.

Φοβού­νται ότι πλέ­ον βγαί­νουν συμπε­ρά­σμα­τα από πολύ περισ­σό­τε­ρους, ότι πιο πολ­λοί επι­λέ­γουν τον οργα­νω­μέ­νο αγώ­να, για­τί ήταν δεκά­δες χιλιά­δες όσοι πύκνω­σαν τα μπλοκ και τα πανό των σωμα­τεί­ων, των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων, των μαθη­τι­κών συμ­βου­λί­ων, των συλ­λό­γων γονέ­ων. Όσοι ψάχνουν τρό­πο να οργα­νω­θούν μέσα στους χώρους δουλειάς.

Φοβού­νται για­τί η νεο­λαία δεν κατέ­βη­κε με θολά συν­θή­μα­τα, με τυφλή οργή, αλλά ήξε­ρε και ΤΙ και ΠΟΙΟΣ της φταί­ει. Ήξε­ρε και ξέρει ΓΙΑΤΙ είναι οργι­σμέ­νη και ΤΙ ζητά­ει. Γι’ αυτό φώνα­ξαν χιλιά­δες: “Εσείς μετρά­τε κέρ­δη και ζημιές, εμείς μιλά­με για ανθρώ­πι­νες ζωές!”.

Φοβού­νται για­τί ούτε οι θλι­βε­ρές προ­σπά­θειες προ­βο­κά­τσιας, που πλέ­ον τις ανα­γνω­ρί­ζουν από μακριά και τα μικρά παι­διά, κατά­φε­ραν να ανα­κό­ψουν τις μάζες νέων που διαδήλωναν.

Αυτή, όμως, είναι και η μεγά­λη δια­φο­ρά μας με τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα. Τις εικό­νες που έβλε­παν τα άλλα κόμ­μα­τα και τους κυρί­ευε ο τρό­μος, εμείς τις βλέ­πα­με και μεγά­λω­νε το χαμό­γε­λό μας, η αυτο­πε­ποί­θη­ση και η σιγου­ριά μας. Για­τί, αυτές τις εικό­νες, εμείς οι κομ­μου­νι­στές, μαζί με τον λαό, τις φτιά­ξα­με σε όλη την Ελλά­δα, απ’ άκρη σ’ άκρη και μπο­ρούν να γίνουν εικό­νες από το μέλλον.

Για­τί το ΚΚΕ, τον λαό και τη νεο­λαία, τούς έχει για πολ­λά παρα­πά­νω από απλούς θεα­τές των εξε­λί­ξε­ων ή απλούς ψηφο­φό­ρους ανά τετρα­ε­τία. Τους έχει για πρω­τα­γω­νι­στές, για αυτούς που θα δια­μορ­φώ­σουν και θα καθο­ρί­σουν τις εξε­λί­ξεις στην χώρα μας. Για αυτούς που θα πάρουν την εξου­σία και με το ΚΚΕ μπρο­στά, θα ασκή­σουν τη δια­κυ­βέρ­νη­ση σε μια νέα Ελλά­δα, δια­φο­ρε­τι­κή από αυτή που ζού­με σήμε­ρα, απαλ­λαγ­μέ­νη από τα αφε­ντι­κά, την εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, το κέρδος.

Ε, λοι­πόν, αυτόν τον φόβο τους, ας τον κάνου­με εφιάλ­τη τους! Και τον εφιάλ­τη τους πραγ­μα­τι­κό­τη­τα! Να είναι πανί­σχυ­ρος ο λαός με πολύ πιο δυνα­τό το ΚΚΕ και αυτοί αδύ­να­μοι, ζαλι­σμέ­νοι, τρο­μαγ­μέ­νοι απέ­να­ντί του!

Μόνο έτσι θα ανοί­ξει ο δρό­μος για καλύ­τε­ρες μέρες για τη νέα γενιά, για τον λαό μας. Το σύστη­μά τους φοβά­ται την αντι­συ­στη­μι­κή ψήφο στο ΚΚΕ, η νέα γενιά όμως μπού­χτι­σε με το σύστη­μά τους!

Γι’ αυτό, τώρα, πολ­λές νεα­νι­κές κόκ­κι­νες ψήφοι! Όσοι νέοι ψηφί­ζουν για πρώ­τη φορά, να ψηφί­σουν αντι­συ­στη­μι­κά, απέ­να­ντι στο σύστη­μα του κέρ­δους και της εκμε­τάλ­λευ­σης, να ψηφί­σουν ΚΚΕ.

Ο λαός μας και ειδι­κά η νέα γενιά έχει φέτος μια μεγά­λη ευκαι­ρία. Αυτή τη φορά μετά τις εκλο­γές να μετρη­θούν και να βγουν αυτοί λιγό­τε­ροι! Να μην τους βγαί­νουν τα “κου­κιά” και οι ψήφοι για να φτιά­ξουν την επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρνηση.

Να εκτε­θούν περισ­σό­τε­ρο, να “κάψουν” τα χαρ­τιά που έχουν στο μανί­κι τους, να έχου­με αδύ­να­μη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση και πολύ πιο ισχυ­ρό το ΚΚΕ, μαζί με τον λαό για να τους αντι­με­τω­πί­σει. Να μην μπο­ρούν να περά­σουν εύκο­λα τα επό­με­να αντι­λαϊ­κά μέτρα που σχε­διά­ζουν. Να δυνα­μώ­σει ο οργα­νω­μέ­νος αγώ­νας πανελ­λα­δι­κά, παντού για τη διεκ­δί­κη­ση όλων όσα αξί­ζουν στον λαό μας τον 21ο αιώ­να. Να δυνα­μώ­σει η σύγκρου­ση με το σύνο­λο της πολι­τι­κής, της στρα­τη­γι­κής αυτού του συστή­μα­τος που θέλει τον λαό στη γωνία. Έτσι μπο­ρού­με να ελπί­ζου­με σε πραγ­μα­τι­κά καλύ­τε­ρες μέρες.

Φίλες και φίλοι, συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Σε αυτή την “κακιά τη χώρα”, όπως και σε όλες τις άλλες, υπάρ­χει μια πολύ μεγά­λη αντί­φα­ση. Να υπάρ­χει από τη μία ένας λαός, εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζό­με­νοι ικα­νοί να παρά­ξουν, να δημιουρ­γή­σουν, με υψη­λή εξει­δί­κευ­ση και εμπει­ρία, ικανότητα.

Να υπάρ­χει μια νέα γενιά που έρχε­ται με ορμή, που παλεύ­ει για τη μόρ­φω­σή της, με όρε­ξη να δημιουρ­γή­σει και να μεγα­λουρ­γή­σει, να αξιο­ποι­ή­σει τις νέες τεχνο­λο­γί­ες και όσα έχει δημιουρ­γή­σει η ανθρω­πό­τη­τα και από την άλλη μεριά, να βρί­σκε­ται μια χού­φτα ανθρώ­πων, μαζί με τις κυβερ­νή­σεις τους, που όλη αυτή τη δύνα­μη πασχί­ζουν να την περιο­ρί­σουν, να τη φρε­νά­ρουν, να την υπο­τά­ξουν μέσα στο πλαί­σια του κέρ­δους τους, που βλέ­πουν τις νέες και τους νέους, μόνο ως τα απα­ραί­τη­τα εξαρ­τή­μα­τα και εργα­λεία για να πετύ­χουν την πολυ­πό­θη­τη καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη, που βλέ­πουν τα δικαιώ­μα­τα της νεο­λαί­ας, των νέων εργα­ζο­μέ­νων, ως εμπό­διο για τα κέρ­δη τους.

Γι’ αυτό πολ­λοί νιώ­θουν ασφυ­κτι­κά μέσα σε αυτά τα όρια. Γι’ αυτό πολ­λοί νέοι σήμε­ρα βλέ­πουν οι γνώ­σεις και οι ικα­νό­τη­τές τους να μην αμεί­βο­νται με αξιο­πρε­πείς μισθούς, ωρά­ρια και συν­θή­κες εργα­σί­ας. Γι’ αυτό πολ­λοί δεν μπο­ρούν καν να εργα­στούν στον τομέα τους, σε αυτό που σπού­δα­σαν ή περ­νούν πολ­λά χρό­νια μέχρι να το εξασκήσουν.

Γι’ αυτό και το σημε­ρι­νό σύστη­μα και οι κυβερ­νή­σεις του μετα­τρέ­πουν τη νεο­λαία πότε σε μια στρα­τιά ανέρ­γων και πότε σε στρα­τιά περι­πλα­νώ­με­νων καλο­και­ρι­νών εργα­ζο­μέ­νων σε διά­φο­ρους του­ρι­στι­κούς παρα­δεί­σους, που χτί­ζο­νται πάνω από την εργα­σια­κή κόλα­ση που ζουν οι εργαζόμενοι.

Γι’ αυτό πολ­λά νέα ζευ­γά­ρια διστά­ζουν για και­ρό μέχρι να κάνουν το πρώ­το βήμα, νιώ­θουν και είναι αστή­ρι­χτοι στην και­νούρ­για ζωή που θέλουν να χτί­σουν, αφού όλα όσα χρειά­ζο­νται αντι­με­τω­πί­ζο­νται ως κόστος.

Αυτά βλέ­πει όμως και το ΚΚΕ και βροντοφωνάζει:

Η πατρί­δα μας μπο­ρεί να έχει καλύ­τε­ρο μέλ­λον! Η γενιά σας, με τον αγώ­να της, με το ΚΚΕ μαζί, μπο­ρεί να το κάνει πράξη.

Για­τί σήμε­ρα υπάρ­χουν όλες εκεί­νες οι δυνα­τό­τη­τες, που στα χέρια μιας άλλης εξου­σί­ας μπο­ρούν να αξιο­ποι­η­θούν, για να εξα­σφα­λί­ζε­ται μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά με αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας, με μισθό που θα καλύ­πτει τις σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές ανά­γκες. Για να δημιουρ­γού­νται φθη­νές, σύγ­χρο­νες, λαϊ­κές κατοι­κί­ες για όλους, χωρίς τα κορά­κια των funds πάνω από το κεφά­λι μας και τον κίν­δυ­νο να ξεσπι­τω­θεί ο λαός. Για να παρέ­χο­νται σύγ­χρο­νες, φθη­νές, ασφα­λείς μαζι­κές μετα­φο­ρές για όλο τον λαό με σύγ­χρο­νο συγκοι­νω­νια­κό δίκτυο στα μεγά­λα αστι­κά κέντρα και όχι να κιν­δυ­νεύ­ει ο λαός ακό­μα και σε πόλεις, όπως η Θεσ­σα­λο­νί­κη, που το δικαί­ω­μα στη μετα­κί­νη­ση έχει γίνει μπα­λά­κι του πινγκ-πονγκ ανά­με­σα στο ανέκ­δο­το του μετρό και στα λεω­φο­ρεία του ΟΑΣΘ, που αυτο­α­να­φλέ­γο­νται, την ίδια στιγ­μή που αυτά τα μέσα τα χρη­σι­μο­ποιούν καθη­με­ρι­νά χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι, νέοι άνθρω­ποι, φοι­τη­τές, μαθη­τές κ.ά.

Για να κατο­χυ­ρώ­νε­ται το καθο­λι­κό δικαί­ω­μα σε δημό­σια και δωρε­άν παι­δεία, προ­σχο­λι­κή αγω­γή. Για στή­ρι­ξη ειδι­κά των νέων γονιών και ζευ­γα­ριών που ζουν διαρ­κώς μέσα στην ανα­σφά­λεια και οδη­γεί­ται σε μεί­ω­ση ακό­μη και ο πλη­θυ­σμός της χώρας. Αντί­στοι­χα, να εξα­σφα­λί­ζε­ται το δικαί­ω­μα σε δωρε­άν υγεία, με ανα­βάθ­μι­ση των υπαρ­χου­σών υπο­δο­μών, των νοσο­κο­μεί­ων, με ένα ολο­κλη­ρω­μέ­νο σύστη­μα πρω­το­βάθ­μιας υγεί­ας, που δε θα εξαρ­τά­ται από τα κέφια των “χορη­γών” και των “ευερ­γε­τών”, όπως έγι­νε εδώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη που παγώ­νει η κατα­σκευή του παι­δια­τρι­κού νοσο­κο­μεί­ου, για­τί απο­σύρ­θη­κε ο χορηγός!

Για να δημιουρ­γού­νται πόλεις σύγ­χρο­νες, ανθρώ­πι­νες, γεμά­τες πρά­σι­νο και ανοι­χτούς χώρους ανα­ψυ­χής και άθλη­σης. Όχι πόλεις κλου­βιά, όπως είναι σε πολ­λές συνοι­κί­ες η Θεσ­σα­λο­νί­κη, η οποία βρί­σκε­ται στις τελευ­ταί­ες θέσεις πανευ­ρω­παϊ­κά στο εμβα­δόν πρα­σί­νου ανά κάτοι­κο. Ενώ, τώρα, τα όποια σχέ­δια αστι­κής ανά­πτυ­ξης δια­μορ­φώ­νο­νται, σχε­διά­ζουν τη δημιουρ­γία νέων ξενο­δο­χεια­κών και συνε­δρια­κών μονά­δων και όχι χώρων που θα δώσουν ανά­σα στο λαό και στη νεο­λαία της πόλης.

Για να εξα­σφα­λί­ζε­ται στην πρά­ξη η ισο­τι­μία ανά­με­σα στα δύο φύλα, οι δομές και οι μηχα­νι­σμοί εκεί­νοι που θα προ­στα­τεύ­ουν τα θύμα­τα της ενδο­οι­κο­γε­νεια­κής βίας και ειδι­κά τα παι­διά, που θα δια­μορ­φώ­νε­ται κυρί­ως το κοι­νω­νι­κό πλαί­σιο που είναι ανα­γκαίο, ώστε να μπει ένα τέρ­μα σε όλες εκεί­νες τις αιτί­ες που δημιουρ­γούν έναν ατέρ­μο­νο φαύ­λο κύκλο περι­στα­τι­κών σήψης και δυσωδίας.

Γι’ αυτά και άλλα πολ­λά παλεύ­ει το ΚΚΕ. Αυτά είναι η πολι­τι­κή του πρό­τα­ση, το πρό­γραμ­μά του για την εξου­σία του ίδιου του λαού. Αυτές τις προ­τά­σεις του τις δένει με τον καθη­με­ρι­νό αγώνα.

Όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια, άλλω­στε, κάθε νέος άνθρω­πος έχει μια ζωντα­νή εικό­να να θυμά­ται, που οι κομ­μου­νι­στές μπή­καν μπρο­στά στους αγώ­νες των μαθη­τών για ασφα­λή σχο­λεία και ολο­κλη­ρω­μέ­νη μόρ­φω­ση, στους αγώ­νες των φοι­τη­τών ενά­ντια στα σχέ­δια για Πανε­πι­στή­μιο ΑΕ, για να μην μπει η αστυ­νο­μία στις σχο­λές. Μέσα από αυτούς τους αγώ­νες οι φοι­τη­τές άλλα­ξαν σελί­δα με την ανά­δει­ξη της Παν­σπου­δα­στι­κής σε πρώ­τη δύνα­μη. Στους νέους εργα­ζό­με­νους, για να διεκ­δι­κή­σουν καλύ­τε­ρους μισθούς και συν­θή­κες δου­λειάς, για να μην περά­σουν οι αντερ­γα­τι­κοί νόμοι για το 8ωρο και την απα­γό­ρευ­ση της απερ­γί­ας, στους αγώ­νες της νεο­λαί­ας ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο του ΝΑΤΟ απέ­να­ντι στη Ρωσία.

Αγώ­νες που θα πρέ­πει να δυνα­μώ­σουν, ειδι­κά τώρα που το ενδε­χό­με­νο γενί­κευ­σης του πολέ­μου είναι κάτι παρα­πά­νω από ορα­τό, όπως απέ­δει­ξε και το περι­στα­τι­κό κατάρ­ρι­ψης του αμε­ρι­κα­νι­κού drone από τις ρωσι­κές δυνά­μεις πάνω από τη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Θυμί­ζου­με ότι τέτοια αμε­ρι­κα­νι­κά drones σταθ­μεύ­ουν στη βάση των ΗΠΑ στη Λάρι­σα. Και “ο νοών νοείτω…”

Πρέ­πει να δυνα­μώ­σουν οι αγώ­νες της νεο­λαί­ας τώρα που πυκνώ­νουν τα σύν­νε­φα πάνω από την καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μία, που σκά­νε τα κανό­νια των μεγά­λων τρα­πε­ζών το ένα πίσω από το άλλο, που η ακρί­βεια και ο πλη­θω­ρι­σμός έχει κατα­πιεί την και­νού­ρια αύξη­ση — κοροϊ­δία που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση στον κατώ­τα­το μισθό πριν καν αυτή δοθεί.

Για να μη μιλή­σου­με για τα pass της κακιάς ώρας που έχουν γίνει ανέκ­δο­το ανά­με­σα στους νέους. Αυτή είναι όμως η ανά­πτυ­ξή τους και προ­ε­τοι­μά­ζει την επό­με­νη κρί­ση τους!

Φίλες και φίλοι,

Η πρό­τα­ση του ΚΚΕ μιλά για ένα κρά­τος ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κό από το σημε­ρι­νό εχθρι­κό κρά­τος που έχει αντι­με­τω­πί­σει ο λαός μας όλα αυτά τα χρό­νια. Για ένα κρά­τος που, όσο κι αν τους βολεύ­ει να τα φορ­τώ­νουν γενι­κά κι αόρι­στα πάνω του, ανα­πα­ρά­γο­ντας τις αστειό­τη­τες, ότι “δεν υπάρ­χει κρά­τος” ή μιλώ­ντας για το “παλιό κακό κρά­τος”, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και υπάρ­χει και πολύ ικα­νό είναι.

Είναι κρά­τος ικα­νό να παρα­κο­λου­θεί κόμ­μα­τα και όποιον χρεια­στεί, αλλά ανί­κα­νο να παρα­κο­λου­θή­σει την πορεία δύο τρέ­νων. Είναι ικα­νό να πραγ­μα­το­ποιεί άμε­σα ηλε­κτρο­νι­κούς πλει­στη­ρια­σμούς, να κατα­γρά­φει ανα­λυ­τι­κά όλα τα χρέη προς την εφο­ρία, αλλά ανί­κα­νο να έχει ηλε­κτρο­νι­κά συστή­μα­τα για τον σιδηρόδρομο.

Είναι ικα­νό, όπου χρειά­ζε­ται, να επι­τα­χύ­νει και να παρα­κάμ­πτει τη “γρα­φειο­κρα­τία” π.χ. για την προ­μή­θεια οπλι­κών συστη­μά­των, όχι όμως όταν αυτή αφο­ρά στην πραγ­μα­το­ποί­η­ση έργων που καλύ­πτουν και κάποιες λαϊ­κές ανά­γκες. Είναι ικα­νό φυσι­κά να κατα­στέλ­λει τους λαϊ­κούς αγώ­νες και αυτό η νεο­λαία της Θεσ­σα­λο­νί­κης το ξέρει καλά, το έζη­σε και την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη, αλλά ανί­κα­νο να προ­στα­τεύ­ει τον λαό από φυσι­κές καταστροφές.

Αυτά δε γίνο­νται τυχαία. Για­τί μιλά­με για ένα κρά­τος-μοχλό στα χέρια των αφε­ντι­κών για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των λίγων. Κρά­τος ταξι­κό, όπως λέμε εμείς.

Κρά­τος δεσμευ­μέ­νο στην ΕΕ, στα μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας, στην εφαρ­μο­γή των ευρω­παϊ­κών οδη­γιών, όπως αυτές που οδή­γη­σαν στην πλή­ρη διά­λυ­ση του σιδη­ρό­δρο­μου, στα αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του ταμεί­ου ανάκαμψης.

Αυτό δεν αλλά­ζει χωρίς ανα­τρο­πή αυτού του κρά­τους. Γι’ αυτό και είμα­στε σίγου­ροι ότι και η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση, όποια κι αν είναι αυτή, θα είναι αντι­λαϊ­κή, από τη στιγ­μή που είναι πλή­ρως σύμ­φω­νη με όλα τα παραπάνω.

Ποντά­ρουν, ειδι­κά ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ότι η νέα γενιά, λόγω της ηλι­κί­ας της, δεν έχει μεγά­λη πεί­ρα, ότι θα μπο­ρέ­σουν να ξεγε­λά­σουν και να αρπά­ξουν ψήφους από τη νεο­λαία, χωρίς να έχουν καμία επα­φή μαζί της και με τα προ­βλή­μα­τά της. Απλά και μόνο θέτο­ντας χιλιο­παιγ­μέ­να εκβια­στι­κά διλήμματα.

Τις τελευ­ταί­ες μέρες, αυτό το δίλημ­μα έχει γίνει ακό­μα πιο ζοφε­ρό, έχει μετα­τρα­πεί από τους ίδιους τους κυρί­ους Μητσο­τά­κη και Τσί­πρα στο δίλημ­μα ποιος έχει περισ­σό­τε­ρους ή λιγό­τε­ρους νεκρούς! Εκεί έχει φτά­σει η κατά­ντια τους. Τόσο χαμη­λά νομί­ζουν ότι είναι ο πήχης του λαού μας.

Ως εδώ όμως! Ο λαός μας θρή­νη­σε θύμα­τα, δικά του παι­διά με όλους τους. Και τους 102 στο Μάτι και τους 54 στη Μάν­δρα και τους 57 τώρα στα Τέμπη και τόσους άλλους. Δεν μπο­ρεί να μετρά­με πλέ­ον χαμέ­νες ανθρώ­πι­νες ζωές. Πρέ­πει να κερ­δί­σου­με τις ζωές μας, τη ζωή που μας αξίζει!

Ακρι­βώς γι’ αυτόν τον λόγο και αυτά τα διλήμ­μα­τα ντρο­πιά­ζουν στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα κάθε νέα και νέο που θέλει να κοι­τά με το κεφά­λι ψηλά το μέλ­λον. Για­τί η νεο­λαία δεν μπο­ρεί να περιο­ρί­σει τις ελπί­δες της ψάχνο­ντας την επι­λο­γή του “λιγό­τε­ρου χειρότερου”.

Γι’ αυτό και απα­ντά μαζι­κά “κανέ­νας” στις ερω­τή­σεις που κάνουν οι δικοί τους δημο­σκό­ποι, για το ποιος από τους δύο μπο­ρεί καλύ­τε­ρα να δώσει λύση στα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα. Όχι τυχαία. Η νέα γενιά και γνω­ρί­ζει και έχει τη δική της πεί­ρα για να κρίνει.

Ξέρει ότι η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή έχει κοι­νή υπο­γρα­φή μαζί με της ΝΔ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει ότι όπο­τε επέ­λε­ξε το δήθεν μικρό­τε­ρο κακό, ήρθε το μεγα­λύ­τε­ρο. Για­τί το 2ο μνη­μό­νιο της ΝΔ έφε­ρε το 3ο του ΣΥΡΙΖΑ. Και η δια­κυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, έφε­ρε το “περισ­σό­τε­ρο κακό” του Μητσο­τά­κη και φτου και πάλι από την αρχή. Ξέρει ότι κάθε νόμο που έβα­λε τη σφρα­γί­δα του στη ζωή της, τον προ­ε­τοί­μα­σε ο ένας για να τον ολο­κλη­ρώ­σει ο άλλος.

Έτσι έγι­νε με την εξί­σω­ση των πτυ­χί­ων των ΑΕΙ με τα κολέ­για, με το νόμο για την απερ­γία, με το νόμο Χατζη­δά­κη, με το σχο­λείο — εξε­τα­στι­κό κέντρο, με την εμπλο­κή της χώρας στον πόλε­μο στα σχέ­δια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Ξέρει, επί­σης, ότι σε κάθε κρί­σι­μη στιγ­μή για την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί, για να της δώσει μαξι­λα­ρά­κι ασφα­λεί­ας. Όλα αυτά η νεο­λαία τα ξέρει, γι’ αυτό και πολ­λοί ‑ειδι­κά τώρα — απα­ντούν “κανέ­νας”.

Αυτό το “κανέ­νας”, όμως, θα απο­κτή­σει δύνα­μη, μόνο αν μετα­τρα­πεί σε απο­φα­σι­στι­κή, μαζι­κή ψήφο στο ΚΚΕ. Απέ­να­ντι στα κόμ­μα­τα που μας έφε­ραν ως εδώ, δεν αρκεί ούτε η τυφλή αγα­νά­κτη­ση, ούτε όμως οι ανώ­δυ­νες επι­λο­γές για τα λεγό­με­να “μικρά κόμ­μα­τα”. Άλλω­στε κι από αυτά υπάρ­χει μπό­λι­κη πείρα.

Παρου­σιά­ζουν “μικρά” κόμ­μα­τα για όλα τα γού­στα, για να αρπά­ξουν και πάλι ειδι­κά την ψήφο των νέων με πλά­γιο τρό­πο και να οδη­γη­θεί ξανά στα “μεγά­λα”. Κόμ­μα­τα που φτιά­χνο­νται και δια­λύ­ο­νται σε μια νύχτα αφού έχουν παί­ξει τον ρόλο τους. Έτσι δεν έγι­νε με κόμ­μα­τα που τώρα οι περισ­σό­τε­ροι από εσάς δεν τα ξέρουν ή δεν τα θυμού­νται καν; Όπως η «Δημο­κρα­τι­κή Αρι­στε­ρά», η ΔΗΜΑΡ; Όπως «το Ποτά­μι»; Ο Λεβέ­ντης της «Ενω­σης Κεντρώ­ων» που από πρό­σω­πο γρα­φι­κή καρι­κα­τού­ρα κατέ­λη­ξε στη Βουλή;

Αλλά και με τα ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα, όπως το ΛΑΟΣ, που μετα­τρά­πη­κε σε φυτώ­ριο στε­λε­χών για τη ΝΔ ;

Όλα αυτά τα κόμ­μα­τα, αφού άρπα­ξαν την ψήφο του λαού και την κατέ­θε­σαν στη­ρί­ζο­ντας αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις, μνη­μό­νια και νομο­σχέ­δια, κατέ­λη­ξαν να δια­λυ­θούν και να δια­χυ­θούν σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ακό­μη και το πιο πρό­σφα­το, το ΜέΡΑ25, έχει μεί­νει μόνο με 6 βου­λευ­τές, αφού οι υπό­λοι­ποι, ή ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­θη­καν ή κατέ­λη­ξαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Και λογι­κό είναι, αφού αυτά τα κόμ­μα­τα έχουν ίδια στρα­τη­γι­κή, γι’ αυτό και είναι συγκοι­νω­νού­ντα δοχεία.

Αλλά και το μόρ­φω­μα της «Ελλη­νι­κής Λύσης», του Βελό­που­λου, που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται κυρί­ως εδώ στη Βόρεια Ελλά­δα, μήπως δεν είναι ένα συνον­θύ­λευ­μα προ­σω­ρι­νά απο­γοη­τευ­μέ­νων Νεο­δη­μο­κρα­τών που είναι έτοι­μοι να κατα­θέ­σουν την ψήφο τους σε ένα πιο “δεξιό” κυβερ­νη­τι­κό σχήμα;

Άλλω­στε, ο ίδιος ο κ. Βελό­που­λος ξέρει από αυτά. Μια χαρά είχε δώσει την ψήφο του, πριν φτιά­ξει το δικό του μαγα­ζί, στη συγκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ — ΛΑΟΣ ως στέ­λε­χος του ΛΑΟΣ τότε, ενώ στη συνέ­χεια στή­ρι­ζε ως μέλος της ΝΔ στην οποία μετα­κό­μι­σε, τη συγκυ­βέρ­νη­ση με το ΠΑΣΟΚ το 2012 ‑2015.

Η νεο­λαία, τέλος, ξέρει καλά και τον εγκλη­μα­τι­κό ρόλο των φασι­στών, των ορφα­νών της Χρυ­σής Αυγής. Ο λαός και η νεο­λαία μας τους τσά­κι­σε και τους έστει­λε στον κάλα­θο των αχρή­στων. Ειδι­κά εδώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όταν τους αντι­με­τώ­πι­σε στα σχο­λεία και στις γειτονιές.

Πρό­κει­ται για δημιουρ­γή­μα­τα της σαπί­λας του συστή­μα­τος που τρέ­φουν τον ρατσι­σμό, τη μισαλ­λο­δο­ξία, το μίσος για την οργα­νω­μέ­νη πάλη, κατά παραγ­γε­λία από τα εκά­στο­τε αφε­ντι­κά τους, που στη­ρί­ζο­νται ανοι­χτά και απευ­θεί­ας από επι­χει­ρη­μα­τί­ες – κηφή­νες, από σκο­τει­νά και ύπο­πτα κυκλώ­μα­τα, για να τους οδη­γούν σε ανώ­δυ­να μονο­πά­τια βέβαια για το σύστη­μα αλλά άκρως επι­κίν­δυ­να για τον λαό και τη νεο­λαία. Ο λαός μας πρέ­πει να μιλή­σει ξανά και στις εκλο­γές και στους αγώ­νες, για να στεί­λει μια και καλή όλους τους ναζί –όπως κι αν βαφτί­ζο­νται οι ίδιοι- στον αγύριστο!

Υπάρ­χει επί­σης πεί­ρα και από την απο­χή, που τώρα, πολ­λοί την πλα­σά­ρουν ως δήθεν επι­λο­γή που τάχα ενο­χλεί το σύστη­μα και το “τρο­μά­ζει”. Μα καλά το εννο­ούν στα σοβαρά;

Αφού η νεο­λαία ήδη μίλη­σε! Και πολύ δυνα­τά! Και θα ξανα­μι­λή­σει και στις κάλ­πες με την ψήφο της. Με ψήφο στο ΚΚΕ! Ξέρου­με ότι τα τσι­ρά­κια του συστή­μα­τος είναι ευτυ­χι­σμέ­νοι όταν ο λαός και η νεο­λαία απέ­χουν. Ίσα-ίσα αυτή την απο­χή επι­διώ­κουν και γενι­κό­τε­ρα. Απο­χή πρώ­τα απ’ όλα από τον αγώ­να, από την οργά­νω­σή του.

Άλλω­στε, στις προη­γού­με­νες εκλο­γές η απο­χή άγγι­ξε το 43%. Δεν ενο­χλή­θη­κε κανείς τους, το αντί­θε­το. Για τη νεο­λαία υπάρ­χει μόνο μια επι­λο­γή αν θέλει η ψήφος της να μην αλλοιω­θεί, να μην παρερ­μη­νευ­τεί. Εάν θέλει να τους ενο­χλή­σει και να τους τρο­μά­ξει, να εκφρά­σει γνή­σια ό,τι νιώ­θει αυτή τη στιγ­μή μέσα της.

Κι αυτή η επι­λο­γή είναι μόνον το ΚΚΕ! Για­τί, ειδι­κά τώρα, είναι η μόνη ψήφος που απο­τε­λεί τη φυσι­κή συνέ­χεια των πολύ μαζι­κών νεα­νι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων. Δυνα­μώ­νει άμε­σα τη φωνή τής νεο­λαί­ας και μέσα στη Βουλή.

Είναι σίγου­ρο ότι αυτή η ψήφος, θα επι­στρέ­ψει στον αγώ­να που δίνει κάθε νέος και νέα στην καθη­με­ρι­νό­τη­τα του για τα δικαιώ­μα­τά του.

Αλλά και για­τί είναι ψήφος ασυμ­βί­βα­στη με την υπο­τα­γή και τον αντι­λαϊ­κό μονό­δρο­μο που καλ­λιερ­γεί αυτό το σύστη­μα, τιμω­ρί­ας απέ­να­ντι σε όσους μας έφε­ραν ως εδώ και προ­ε­τοί­μα­σαν το έγκλη­μα στα Τέμπη, απο­κά­λυ­ψης της αλή­θειας για καθε­τί που συμ­βαί­νει εις βάρος του λαού, ειλι­κρί­νειας και εμπι­στο­σύ­νης στη δύνα­μη που κρα­τά­ει στα χέρια του ο λαός και η νεο­λαία, ανυ­πα­κο­ής απέ­να­ντι σε όσους μας καλούν να δεί­ξου­με “σύνε­ση” και “αυτο­συ­γκρά­τη­ση”, ελπί­δας και αισιο­δο­ξί­ας για να δυνα­μώ­σει η πάλη για μια συνο­λι­κά καλύ­τε­ρη ζωή.

Άλλω­στε το “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” που βρο­ντο­φώ­να­ξε ο λαός μας στην κάλ­πη έχει ένα ψηφο­δέλ­τιο. Το ψηφο­δέλ­τιο με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο της περη­φά­νιας και της ανυ­πα­κο­ής. Το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ.

Επει­δή, αντί­θε­τα με όσα προ­σπα­θούν να πουν στη νεο­λαία, οι διά­φο­ροι καλο­θε­λη­τές και ξαφ­νι­κοί “φίλοι” της, ισχύ­ει από­λυ­τα για τους νέους και τις νέες αυτής της χώρας, ο στί­χος: “Ε, το λοι­πόν, ό, τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσ­σα μου τους βγάζω…”

Έτσι θα τους βγά­λου­με κι εμείς τη γλώσ­σα: Τώρα ΚΚΕ!

Χιλιά­δες νεα­νι­κές ψήφοι να δώσουν ένα μεγά­λο πολι­τι­κό χτύ­πη­μα σε αυτό το σύστη­μα, για να γίνουν πρά­ξη όλα όσα οι άλλοι φοβού­νται, όλα όσα εμείς ελπί­ζου­με και ονει­ρευό­μα­στε. Για να μετα­τρα­πούν σε ορμη­τι­κό ποτά­μι, σαν τα λαϊ­κά ποτά­μια που ξεχύ­θη­καν στους δρό­μους όλης της Ελλάδας.

Να γίνουν ανυ­πο­χώ­ρη­τος αγώ­νας για καλύ­τε­ρη ζωή! Για­τί μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρό­μο της ανα­τρο­πής, με πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ!»

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο