Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!

Σε δήλω­σή του, για την τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε η κυβέρ­νη­ση για τη ΛΑΡΚΟ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Το έγκλη­μα στη ΛΑΡΚΟ, δεν θα περά­σει! Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ να πάρει τώρα πίσω την επαί­σχυ­ντη τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε χτες, με την οποία πετά­ει στο δρό­μο τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σει η λει­τουρ­γία της το αργό­τε­ρο μέχρι τον Αύγουστο.

Η κυβερ­νη­τι­κή τρο­πο­λο­γία είναι η επό­με­νη πρά­ξη ενός εγκλη­μα­τι­κού σχε­δί­ου που έχει τη σφρα­γί­δα όλων των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ, με στό­χο την απα­ξί­ω­ση, εγκα­τά­λει­ψη, συκο­φά­ντη­ση και υπερ­χρέ­ω­ση μιας στρα­τη­γι­κής σημα­σί­ας επι­χεί­ρη­σης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ. Κι όμως η επι­χεί­ρη­ση αυτή, ήταν και παρα­μέ­νει ένα πραγ­μα­τι­κό χρυ­σω­ρυ­χείο, από­δει­ξη ότι ο ορυ­κτός πλού­τος που δια­θέ­τει η χώρα μας, στο πλαί­σιο βέβαια μιας άλλης κοι­νω­νι­κής και οικο­νο­μι­κής οργά­νω­σης, θα μπο­ρού­σε να αξιο­ποι­η­θεί προς όφε­λος του λαού της.

Η ΛΑΡΚΟ μπο­ρεί να παρα­μεί­νει ανοι­χτή, να ανα­πτυ­χθεί και να εκσυγ­χρο­νι­στεί, αλλά και να δια­σφα­λί­σει τη δου­λειά και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων της, όπως έχει προ­τεί­νει το ΚΚΕ.

Οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποί­οι εδώ και χρό­νια δίνουν έναν μεγα­λειώ­δη ηρω­ι­κό αγώ­να, δεν είναι μόνοι τους, για­τί ο αγώ­νας τους ο οποί­ος έχει τη στή­ρι­ξη και την αλλη­λεγ­γύη όλων των εργα­ζο­μέ­νων, είναι δίκαιος!»

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο