Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι εδώ κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια για μια άλλη πορεία, για μια άλλη διέξοδο για το λαό μας

Η Παναρ­κα­δι­κή Ομο­σπον­δία Ελλά­δας είπε τα χρι­στου­γεν­νιά­τι­κα κάλα­ντα στην τσα­κώ­νι­κη διά­λε­κτο, καθώς και άλλα παρα­δο­σια­κά γιορ­τι­νά τρα­γού­δια, στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, σήμε­ρα Παρα­μο­νή Χρι­στου­γέν­νων, στην έδρα της ΚΕ του Κόμ­μα­τος στον Περισ­σό. Στη συνέ­χεια χόρε­ψαν παρα­δο­σια­κούς χορούς της Αρκα­δί­ας και της χώρας μας και αντάλ­λα­ξαν δώρα.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας καλω­σο­ρί­ζο­ντας τους εκπρο­σώ­πους της Ομο­σπον­δί­ας και ευχό­με­νος και ο ίδιος στην τσα­κώ­νι­κη διά­λε­κτο έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Καλη­μέ­ρα σε όλους και όλες! Ευχα­ρι­στού­ντε πάσου! Καούρ εκο­κιά­κα­τε! Καλώς κοπιά­σα­τε, ευχα­ρι­στού­με πολύ. Έκα­να μια προ­σπά­θεια στην τσα­κώ­νι­κη διά­λε­κτο κι εγώ, ελπί­ζω να τα κατάφερα.

Σήμε­ρα είναι μια περί­ο­δος, και τέτοιες μέρες που είναι, που ο λαός μας, όπως όλοι ξέρου­με, υπο­φέ­ρει απ’ τη μεγά­λη ακρί­βεια, απ’ τη φτώ­χεια, απ’ τα χαμη­λά εισο­δή­μα­τα, απ’ τη μεγά­λη φορο­λη­στεία, τους άμε­σους και έμμε­σους φόρους, από τους πλει­στη­ρια­σμούς πρώ­της κατοι­κί­ας και επαγ­γελ­μα­τι­κής στέ­γης, από την υπο­βάθ­μι­ση και εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της υγεί­ας, της παι­δεί­ας των παι­διών μας, από τη συμ­με­το­χή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους στην περιοχή.

Για όλα αυτά το ΚΚΕ είναι εδώ, παρόν, κάνο­ντας μια μεγά­λη προ­σπά­θεια να ανοί­ξου­με την πορεία, μια άλλη πορεία για μια άλλη διέ­ξο­δο, όλοι μαζί, ο ελλη­νι­κός λαός όλος μαζί, ενω­μέ­νος, έτσι ώστε όλα αυτά τα τρα­γι­κά ζητή­μα­τα, τα τρα­γι­κά θέμα­τα να απο­τε­λέ­σουν παρελ­θόν για την πατρί­δα μας και για όλο τον κόσμο.

Χρό­νια πολ­λά σας, καλά Χρι­στού­γεν­να, καλές γιορ­τές, καλή δύνα­μη και υγεία σε όλους και όλες!».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο