Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 2023: Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση ασφαλούς αποτελέσματος

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε στο υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών η ενη­μέ­ρω­ση των δημο­σιο­γρά­φων για τον τρό­πο με τον οποίο θα μετα­δο­θούν φέτος τα απο­τε­λέ­σμα­τα, καθώς για πρώ­τη φορά ανα­μέ­νε­ται περί­που μετά τις 9 το βρά­δυ να έχου­με και μια σαφή εικό­να για τα ποσο­στά των κομμάτων.

Για πρώ­τη φορά σε αυτές τις εκλο­γές θα έχου­με νωρί­τε­ρα από κάθε άλλη φορά την πρώ­τη εκτί­μη­ση ασφα­λούς απο­τε­λέ­σμα­τος στις 20:30, ενώ κατά τις 21:30 με 22:00 θα έχου­με το συνο­λι­κό απο­τέ­λε­σμα για το 80% της επικράτειας.

Πλέ­ον οι δικα­στι­κοί αντι­πρό­σω­ποι θα είναι εφο­δια­σμέ­νοι με την ηλε­κτρο­νι­κή συσκευή ασφα­λούς μετά­δο­σης SRT, οπό­τε σε πραγ­μα­τι­κό χρό­νο θα έρχο­νται εδώ τα απο­τε­λέ­σμα­τα και θα μπαί­νουν στην βάση δεδο­μέ­νων του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών. Συνο­λι­κά σε 21.400 εκλο­γι­κά τμή­μα­τα θα υπάρ­χει αυτή η συσκευή ασφα­λούς μετά­δο­σης στην οποία ο δικα­στι­κός αντι­πρό­σω­πος θα περ­νά τα απο­τε­λέ­σμα­τα. Παράλ­λη­λα τα απο­τε­λέ­σμα­τα θα ανα­με­τα­δί­δο­νται και με την κλα­σι­κή μέθο­δο, δηλα­δή με τα κλα­σι­κά τηλε­γρα­φή­μα­τα. Αυτό ίσχυε από το 1981 από τους δήμους δηλα­δή και τις περι­φέ­ρειες θα φτά­νουν εδώ και θα μπαί­νουν στη βάση του Υπουρ­γεί­ου Εσωτερικών.

Επι­πλέ­ον, για πρώ­τη φορά θα έχου­με ενη­μέ­ρω­ση για την προ­σέ­λευ­ση του κόσμου, θα υπάρ­χει εικό­να δηλα­δή για τη συμ­με­το­χή στις εκλο­γές. Μέσω πάλι αυτής της συσκευ­ής θα στέλ­νε­ται πόσος κόσμος έχει ψηφί­σει. Θα έχου­με σε τρία δια­δο­χι­κά δια­στή­μα­τα την ημέ­ρα των εκλο­γών Ενη­μέ­ρω­ση για την προ­σέ­λευ­ση στις 10:30, στις 13:00–13:30 και στις 16:00–16:30.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: ertnews.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο