Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 25 Ιούνη: Αύριο η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο

Αύριο Πέμ­πτη ανα­μέ­νε­ται από τον Άρειο Πάγο η ανα­κή­ρυ­ξη των κομ­μά­των, συνα­σπι­σμών και εκλο­γι­κών συν­δυα­σμών που θα μπο­ρέ­σουν να συμ­με­τά­σχουν στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 25ης Ιουνίου.

Για τις επι­κεί­με­νες εκλο­γές έχουν κατα­θέ­σει αίτη­ση συμ­με­το­χής 35 κόμ­μα­τα, 5 συνα­σπι­σμοί κομ­μά­των, 1 συν­δυα­σμός ανε­ξάρ­τη­των υπο­ψη­φί­ων και 3 μεμο­νω­μέ­νοι ανε­ξάρ­τη­τοι υπο­ψή­φιοι, με τον συνο­λι­κό αριθ­μό να ανέρ­χε­ται σε 44, από 50 που ήταν στις εκλο­γές της 21ης Μαΐου.

Με τις κατα­θέ­σεις των αιτή­σε­ων κατα­στά­λα­ξαν προ­σω­ρι­νά και οι κινή­σεις μορ­φω­μά­των του ακρο­δε­ξιού χώρου για τις εκλογές.

Ο κατα­δι­κα­σμέ­νος ναζι­στής Ηλ. Κασι­διά­ρης δήλω­σε τον Συνα­σπι­σμό Ανε­ξαρ­τή­των Υπο­ψη­φί­ων «Ελλη­νες για την Πατρί­δα και την Ελευ­θε­ρία», σε μια προ­σπά­θεια να απο­φύ­γει το νέο «στοπ» στην εκλο­γι­κή του κάθοδο.

Επί­σης, κατα­τέ­θη­κε αίτη­ση από τον σχη­μα­τι­σμό με την επω­νυ­μία «Πατριω­τι­κός Συνα­σπι­σμός». Πρό­κει­ται για συνα­σπι­σμό όπου συμ­με­τέ­χουν 9 σχη­μα­τι­σμοί, ανά­με­σά τους αυτοί των Πρ. Εμφιε­τζό­γλου και Κ. Μπογδάνου.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο