Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα»

Η ερω­τι­κή κωμω­δία «Εκπαι­δεύ­ο­ντας τη Ρίτα»ανεβαίνει στο Θέα­τρο «Πόλη» (Φωκαί­ας 4 & Αρι­στο­τέ­λους 87, πλα­τεία Βικτω­ρί­ας, τηλ. 211 1828900), στις 17 Φλε­βά­ρη. Το βρα­βευ­μέ­νο θεα­τρι­κό έργο του Γουί­λι Ράσελ, το οποίο απο­τέ­λε­σε παγκό­σμια επι­τυ­χία στο θέα­τρο, αλλά και στη διά­ση­μη και υπο­ψή­φια για Οσκαρ κινη­μα­το­γρα­φι­κή του μετα­φο­ρά, ζωντα­νεύ­ει στη σκη­νή του Θεά­τρου «Πόλη» σε μια σύγ­χρο­νη από­δο­ση της Λίλιαν Δημη­τρα­κο­πού­λου. Ο Δάνης Κατρα­νί­δης παί­ζει και σκη­νο­θε­τεί και η Πανα­γιώ­τα Βλα­ντή τον επι­λέ­γει ως τον καθη­γη­τή που θα αλλά­ξει τη ζωή της για πάντα!

Ενας αταί­ρια­στος έρω­τας, με χιού­μορ και ανα­τρο­πές. Ενα έργο κοι­νω­νι­κό και πολι­τι­κό, που θίγει τα κακώς κεί­με­να και τους προ­βλη­μα­τι­σμούς για την κοι­νω­νία και την εκπαί­δευ­ση που χαρα­κτη­ρί­ζουν την επο­χή που συνε­χί­ζου­με να δια­νύ­ου­με ακό­μα και σήμε­ρα: Ταξι­κή αδι­κία, ανε­πάρ­κεια του εκπαι­δευ­τι­κού συστή­μα­τος, που δεν προ­ά­γει το κρι­τι­κό πνεύ­μα, ανα­γκαία εσω­τε­ρι­κή δια­δι­κα­σία αυτο­βελ­τί­ω­σης για το ατο­μι­κό και ευρύ­τε­ρο καλό!

Το έργο παρα­κο­λου­θεί τη σχέ­ση της Ρίτας, μιας νεα­ρής κομ­μώ­τριας από το Λίβερ­πουλ, και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός καθη­γη­τή Πανε­πι­στη­μί­ου, στη διάρ­κεια ενός εξα­μή­νου. Η Ρίτα, δυσα­ρε­στη­μέ­νη με τη βαρε­τή καθη­με­ρι­νό­τη­τα της δου­λειάς της αλλά και την κοι­νω­νι­κή ζωή της, γρά­φε­ται στο Ανοι­χτό Πανε­πι­στή­μιο. Ο Φρανκ, μεγα­λύ­τε­ρος σε ηλι­κία και επί­τι­μος Διδά­κτωρ Πανε­πι­στη­μί­ου, δέχε­ται να ανα­λά­βει το μάθη­μα ως ένα συμπλή­ρω­μα στο εισό­δη­μά του.

Σκη­νι­κό: Γιώρ­γος Πάτσας.Συνεργάτης σκη­νο­γρά­φος: Τότα Πρί­τσα. Κοστού­μια: Βάσια Τζο­τζο­πού­λου. Μου­σι­κή επι­μέ­λεια — σύν­θε­ση: Θοδω­ρής Ξενά­κης. Φωτι­σμοί: Σπύ­ρος Ζαχα­ρής. Φωτο­γρα­φί­ες: Μαρι­λέ­να Αναστασιάδου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο