Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι | Γάζα, Νοέμβριος 2023 (ΒΙΝΤΕΟ) — του Δημήτρη Παναγούλη

⁃ 2,5 εκ. άνθρω­ποι πλή­ρως απο­κλει­σμέ­νοι από αέρα, στε­ριά και θάλασσα 

- Πάνω από 1,5 εκ. εκτοπισμένοι -

- Περισ­σό­τε­ρο από το 50% των σπι­τιών έχουν καταστραφεί -

⁃ Χωρίς πόσι­μο νερό, τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα, ρεύ­μα, καύ­σι­μα, τηλεπικοινωνίες -

⁃ Χιλιά­δες οικο­γέ­νειες πίνουν αλμυ­ρό ή ακά­θαρ­το νερό -

- Εμφά­νι­ση λοι­μω­δών ασθενειών -

⁃ Νεο­γνά πεθαί­νουν σε θερ­μο­κοι­τί­δες χωρίς ρεύμα -

⁃ Χει­ρουρ­γεία χωρίς αναι­σθη­σία. Χει­ρουρ­γεία στο σκοτάδι -

- Μαιευ­τή­ρια και παι­δια­τρι­κά νοσο­κο­μεία περι­κυ­κλω­μέ­να από ισραη­λι­νά άρμα­τα μάχης — 

- Χρή­ση διε­θνώς απα­γο­ρευ­μέ­νων όπλων όπως βομ­βών δια­σπο­ράς και φωσφόρου -

- Ρίψη βομ­βών με φονι­κή δύνα­μη που ισο­δυ­να­μεί με δύο πυρη­νι­κές βόμβες -

- Το Ισρα­ήλ έχει εμπο­δί­σει την είσο­δο του ξένου Τύπου στη Γάζα — 

- 11.080 νεκροί, 4.506 παι­διά, 2.918 γυναίκες — 

- Το 70% των νεκρών είναι γυναί­κες και παιδιά — 

- Περισ­σό­τε­ρα από 1.000 παι­διά είναι αγνο­ού­με­να κάτω από τα ερείπια -

⁃ Κάθε 10 λεπτά, ένα παι­δί σκο­τώ­νε­ται στη Γάζα -

- Κάθε ημέ­ρα, τραυ­μα­τί­ζο­νται ή σκο­τώ­νο­νται 420 παι­διά στη Γάζα — 

⁃ Έχουν σκο­τω­θεί περισ­σό­τε­ρα παι­διά απ´ όσα κάθε χρό­νο από τις συγκρού­σεις παγκοσμίως -

- 222.000 σπί­τια, 21 νοσο­κο­μεία, 31 ασθε­νο­φό­ρα, 278 δομές Υγεί­ας, 29 σχο­λεία του ΟΗΕ, 278 δομές Παι­δεί­ας, 42 κτή­ρια του ΟΗΕ, 5 προ­σφυ­γι­κοί καταυ­λι­σμοί, 55 τζα­μιά, 7 εκκλη­σί­ες, 50 έδρες Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης, 18 φούρνοι -

Εάν ήταν στο Μεσο­λόγ­γι το 1826, θα μιλού­σα­τε για το νόμι­μο δικαί­ω­μα της Οθω­μα­νι­κής Αυτο­κρα­το­ρί­ας στην αυτο­ά­μυ­να ενά­ντια σ’ έναν λαό που δίνει το αίμα του για την λευτεριά.

Εάν ήταν στο 1940, θα επι­κα­λού­σα­σταν το εθνι­κό συμ­φέ­ρον να στα­θού­με στο πλευ­ρό των ισχυ­ρών Γερ­μα­νών ενά­ντια σ’ έναν λαό που δίνει το αίμα του για την λευτεριά.

Εάν ήταν τα γεγο­νό­τα & οι πρω­τα­γω­νι­στές αντί­στρο­φα και εξυ­πη­ρε­τού­σε τα συμ­φέ­ρο­ντα σας, θα μάς «βομ­βαρ­δί­ζα­τε» νυχθη­με­ρόν με ειδή­σεις για τους αλλό­θρη­σκους μου­σουλ­μά­νους που δεν υπο­λο­γί­ζουν την ανθρώ­πι­νη ζωή, δεν έχουν ιερό & όσιο, βομ­βαρ­δί­ζουν σχο­λεία , νοσο­κο­μεία & εκκλη­σί­ες σκο­τώ­νο­ντας καθη­με­ρι­νά χιλιά­δες γυναι­κό­παι­δα. Θα παίρ­να­τε τη συνεί­δη­ση μας, θα εκδί­δα­τε ψηφί­σμα­τα για εγκλή­μα­τα πολέ­μου στους διε­θνείς οργα­νι­σμούς σας και θα στέλ­να­τε τον στρα­τό μας.

Έχε­τε φτιά­ξει μια δυστο­πία για να ζού­με μέσα εκεί — με τα Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης σας, τους νόμους σας, τους διε­θνείς οργα­νι­σμούς σας, τις διε­θνείς συμ­βά­σεις σας — για να τη βλέ­που­με μονά­χα εμείς.

«Υπό­θε­ση γενο­κτο­νί­ας με εγχει­ρί­διο» χαρα­κτή­ρι­σε την πολιορ­κία της Γάζας από το Ισρα­ήλ ο διευ­θυ­ντής του γρα­φεί­ου της Ύπα­της Αρμο­στεί­ας του ΟΗΕ για τα Ανθρώ­πι­να Δικαιώ­μα­τα στη Νέα Υόρ­κη στην επι­στο­λή παραί­τη­σης του:
«Οι κυβερ­νή­σεις των ΗΠΑ, του Ηνω­μέ­νου Βασι­λεί­ου και μεγά­λου μέρους της Ευρώ­πης είναι εξ ολο­κλή­ρου συνέ­νο­χοι στη φρι­κτή επί­θε­ση. Όχι μόνο αυτές οι κυβερ­νή­σεις αρνού­νται να εκπλη­ρώ­σουν τις υπο­χρε­ώ­σεις τους από τη συν­θή­κη για να δια­σφα­λί­σουν τον σεβα­σμό των συμ­βά­σε­ων της Γενεύ­ης, αλλά στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα οπλί­ζουν ενερ­γά την επί­θε­ση και παρέ­χουν πολι­τι­κή και διπλω­μα­τι­κή κάλυ­ψη στις θηριω­δί­ες του Ισραήλ».

Εμείς, και το 1826, και το 1940, και τώρα και για πάντα, θα είμα­στε πότε εκεί­νος ο λαός και πότε μ´ εκεί­νον τον λαό που δίνει το αίμα του για την λευτεριά.

Εμείς, και το 1826, και το 1940, και τώρα και για πάντα, θα είμα­στε πότε η Ουτο­πία και πότε με την Ουτοπία:
«Ενας χάρ­της του Κόσμου που δεν περι­λαμ­βά­νει την ουτο­πία δεν αξί­ζει ούτε για να του ρίξει κανείς μια ματιά, για­τί αφή­νει απ´ έξω τη μονα­δι­κή χώρα στην οποία πάντα η Ανθρω­πό­τη­τα απο­βι­βά­ζε­ται. Και όταν η Ανθρω­πό­τη­τα φτά­νει εκεί, κοι­τά­ζει τρι­γύ­ρω και, βλέ­πο­ντας μια καλύ­τε­ρη χώρα, βάζει πλώ­ρη για εκεί. Η πρό­ο­δος είναι η υλο­ποί­η­ση των Ουτοπιών».

(Ο Δημή­τρης Πανα­γού­λης, είναι μάχι­μος και μαχη­τι­κός δημο­σιο­γρά­φος που συστη­μα­τι­κά ξεσκε­πά­ζει τα αφη­γή­μα­τα των συστη­μι­κών ΜΜΕ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο