Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνική Αστυνομία: Γυναίκες αστυνομικοί καταγγέλλουν συναδέλφους τους για παρενόχληση

Παρε­νό­χλη­ση, βία και εκφο­βι­σμό καταγ­γέλ­λουν γυναί­κες αστυ­νο­μι­κοί ότι γίνο­νται μέσα στην Αστυ­νο­μία, σύμ­φω­να με εμπι­στευ­τι­κό έγγρα­φο το οποίο ανα­γκά­στη­κε να εκδώ­σει το αρχη­γείο της αστυ­νο­μί­ας μετά από σει­ρά άκρως σοβα­ρών καταγγελιών.

Οπως ανα­φέ­ρει σε ρεπορ­τάζ η εφη­με­ρί­δα «ΤΑ ΝΕΑ», την Τρί­τη 1η Αυγού­στου εκδό­θη­κε από το αρχη­γείο προει­δο­ποι­η­τι­κή ανα­φο­ρά που απευ­θύ­νε­ται ακό­μα και σε υψη­λό­βαθ­μους αξιω­μα­τι­κούς, τους οποί­ους καλεί «να μαζευ­τούν», επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «περι­στα­τι­κά ηθι­κής παρε­νό­χλη­σης, βίας ή εκφο­βι­σμού εντός της αστυ­νο­μί­ας δεν πρό­κει­ται να γίνουν ανεκτά».

Το αρχη­γείο ανα­γκά­στη­κε να προ­χω­ρή­σει στην έκδο­ση του εμπι­στευ­τι­κού προει­δο­ποι­η­τι­κού εγγρά­φου, καθώς είχαν προη­γη­θεί του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρα ή πέντε περι­στα­τι­κά, στα οποία έχουν καταγ­γελ­θεί αξιω­μα­τι­κοί για κακο­ποι­η­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά, εκτός από τις καταγ­γε­λί­ες που ανα­φέ­ρο­νται σε περι­στα­τι­κά βίαιων επει­σο­δί­ων σε αστυ­νο­μι­κές υπη­ρε­σί­ες, εκτός Κατεχάκη.

«Δια­τύ­πω­ναν σεξουα­λι­κά υπο­νο­ού­με­να σε βάρος τους, επι­χει­ρού­σαν να τις απο­μο­νώ­σουν σε χώρους των γρα­φεί­ων. Επί­σης, καταγ­γέλ­λε­ται πως όταν οι γυναί­κες θύμα­τα δεν ενέ­δι­δαν οι εν λόγω αξιω­μα­τι­κοί άλλα­ζαν συμπε­ρι­φο­ρά, μιλού­σαν με προ­σβλη­τι­κό λόγο σε βάρος τους, τις συκο­φα­ντού­σαν σε άλλους ένστο­λους, απο­δί­δο­ντάς τους ανή­θι­κη συμπε­ρι­φο­ρά», ανα­φέ­ρε­ται χαρα­κτη­ρι­στι­κά στο δημοσίευμα.

Μάλι­στα, ένας εκ των καταγ­γελ­λό­με­νων αξιω­μα­τι­κών απο­κα­λεί­ται στα γρα­φεία της Κατε­χά­κη με το προ­σω­νύ­μιο «Δρά­κος» λόγω της επι­θε­τι­κής συμπε­ρι­φο­ράς του απέ­να­ντι στις συνα­δέλ­φους του, ενώ γίνε­ται λόγος για προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης των ανα­φο­ρών και αφό­ρη­τες πιέ­σεις, γεγο­νός που είχε οδη­γή­σει γυναί­κες αστυ­νο­μι­κούς στη σκέ­ψη ακό­μα και να απο­χω­ρή­σουν από το σώμα. Επί­σης, καταγ­γέλ­λε­ται πως όταν οι γυναί­κες θύμα­τα δεν ενέ­δι­δαν οι εν λόγω αξιω­μα­τι­κοί άλλα­ζαν συμπε­ρι­φο­ρά, μιλού­σαν με προ­σβλη­τι­κό τρό­πο εις βάρος τους, τις συκο­φα­ντού­σαν σε άλλους ένστο­λους, απο­δί­δο­ντάς τους «ανή­θι­κη συμπε­ρι­φο­ρά» κ.λπ.

Από το υπουρ­γείο επι­χεί­ρη­σαν να δια­ψεύ­σουν τα ανα­γρα­φό­με­να, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως οι καταγ­γε­λί­ες που ανα­φέ­ρο­νται στο δημο­σί­ευ­μα, «δεν έχουν καταγ­γελ­θεί και κατα­γρα­φεί υπη­ρε­σια­κά». Υπο­στή­ρι­ζαν επί­σης πως το συγκε­κρι­μέ­νο έγγρα­φο απο­τε­λεί συνέ­χεια σχε­τι­κών εγγρά­φων του υπουρ­γεί­ου για τον τρό­πο που πρέ­πει η η ΕΛ.ΑΣ. να δια­χει­ρί­ζε­ται περι­στα­τι­κά και καταγ­γε­λί­ες για φαι­νό­με­να ηθι­κής παρε­νό­χλη­σης και βίας εντός του προ­σω­πι­κού της.

Πηγή: 902.gr

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο