Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνική Λύση — Βελόπουλος: Κάλεσμα στη ΝΔ να στηρίξει «πραγματικά» τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Ως δήθεν «αντι­συ­στη­μι­κό» και «πραγ­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση» εμφά­νι­σε το κόμ­μα του ο πρό­ε­δρος της Ελ. Λύσης, Κυρ. Βελό­που­λος, ζητώ­ντας …τα ρέστα από τη ΝΔ επει­δή δεν εφάρ­μο­σε όλο το αντι­λαϊ­κό της πρό­γραμ­μα στη προη­γού­με­νη θητεία της, όπως είναι η «πραγ­μα­τι­κή στή­ρι­ξη» των επεν­δύ­σε­ων, ενώ ανα­ρω­τή­θη­κε «πού είναι η πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία;», κατα­λο­γί­ζο­ντας στην κυβέρ­νη­ση ότι «ούτε αυτό δεν μπό­ρε­σε να κάνει».

Συνε­χί­ζο­ντας την κρι­τι­κή από την πλευ­ρά των επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων και επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι θα βάλει πλά­τη στην επί­θε­ση σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων, συνο­λι­κά του λαού, χαρα­κτή­ρι­σε την κυβέρ­νη­ση …«σοβιε­τία», με αφορ­μή τα όσα είχε ανα­φέ­ρει προη­γου­μέ­νως ο πρω­θυ­πουρ­γός για τις υπο­τι­θέ­με­νες «αυξή­σεις» στον κατώ­τα­το μισθό, και ρώτη­σε: «Θα επι­βά­λε­τε στον ιδιώ­τη επι­χει­ρη­μα­τία τι μισθό θα δώσει;».

Ειδι­κή ανα­φο­ρά έκα­νε στον Του­ρι­σμό, όχι βέβαια για να καταγ­γεί­λει την άγρια εκμε­τάλ­λευ­ση των εργα­ζο­μέ­νων αλλά για να προ­τεί­νει να δοθούν τους ιδιώ­τες ακό­μα και μνη­μεία για «ανα­πα­λαί­ω­ση και εκμε­τάλ­λευ­ση». Εφε­ρε μάλι­στα ως παρά­δειγ­μα την αξιο­ποί­η­ση μνη­μεί­ου στην πόλη Ελμπα­σάν στην Αλβα­νία, σχο­λιά­ζο­ντας πως «δεν έχε­τε ιδέα τι σημαί­νει του­ρι­σμός», για να προ­τεί­νει συνο­λι­κή «αλλα­γή του παρα­γω­γι­κού μοντέ­λου» και στή­ρι­ξη της «μετα­ποί­η­σης», της εξό­ρυ­ξης υδρο­γο­ναν­θρά­κων και ό,τι άλλο θέλουν οι «μεγά­λοι».

Ο …«αντι­συ­στη­μι­κός» Βελό­που­λος επι­τέ­θη­κε σε ΜΜΕ για «δολο­φο­νία χαρα­κτή­ρων», επει­δή τον εμφά­νι­σαν να είναι αντί­θε­τος στην αγο­ρά των φρε­γα­τών «Belharra» και των πολε­μι­κών αερο­πλά­νων «Rafale» — εξο­πλι­στι­κών προ­γραμ­μά­των που φέρουν τη σφρα­γί­δα του ΝΑΤΟ και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών — ενώ, όπως είπε, ήταν «δικές του προτάσεις».

Και, βέβαια, δεν παρέ­λει­ψε ούτε αυτήν τη φορά να ρίξει το εθνι­κι­στι­κό του δηλη­τή­ριο ενα­ντί­ον προ­σφύ­γων και μεταναστών.

«Ριζο­σπά­στης».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο