Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του τουριστικού βαθυσκάφους Titan — Νεκροί οι πέντε επιβαίνοντες

Η αμε­ρι­κα­νι­κή Ακτο­φυ­λα­κή ανα­κοί­νω­σε πως τα συντρίμ­μια που εντό­πι­σε νωρί­τε­ρα τηλε­χει­ρι­ζό­με­νο ρομπο­τι­κό σκά­φος κοντά στο ναυά­γιο του Τιτα­νι­κού, ανή­κουν στο του­ρι­στι­κό βαθυ­σκά­φος Titan.

Πρό­κει­ται για του­λά­χι­στον πέντε δια­φο­ρε­τι­κά τμή­μα­τα του μοι­ραί­ου βαθυ­σκά­φους, τα οποία εντο­πί­στη­καν σε από­στα­ση περί­που 500 μέτρων από το ναυά­γιο του Τιτα­νι­κού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

Οι πέντε επι­βαί­νο­ντες στο βαθυ­σκά­φος Titan που ανα­ζη­τεί­το στον Ατλα­ντι­κό είναι νεκροί, ανα­κοί­νω­σε από­ψε η ιδιο­κτή­τρια εται­ρία OceanGate.

Η εται­ρία, το βαθυ­σκά­φος της οποί­ας χάθη­κε κατά τη διάρ­κεια του­ρι­στι­κής απο­στο­λής στο ναυά­γιο του Τιτα­νι­κού, ανα­φέ­ρει ότι το πλή­ρω­μα που επέ­βαι­νε σε αυτό “δυστυ­χώς χάθη­κε”, μετέ­δω­σε το CNN.

“Θρη­νού­με τις ανθρώ­πι­νες απώ­λειες””, μετέ­δω­σε το CNN επι­κα­λού­με­νο δήλω­ση της εται­ρί­ας OceanGate.

Λίγο νωρί­τε­ρα, το CNN μετέ­δω­σε ότι ένα σημείο με συντρίμ­μια που βρέ­θη­κε κοντά στο ναυά­γιο του Τιτα­νι­κού στον Βόρειο Ατλα­ντι­κό εκτι­μά­ται ότι προ­έρ­χε­ται από την εξω­τε­ρι­κή πλευ­ρά του υπο­βρυ­χί­ου Τιτάν, επι­κα­λού­με­νο πηγές.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο