Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση Πούτιν στη Δύση: Την κατηγορεί ότι έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν εκτί­μη­σε σήμε­ρα ότι ο κόσμος βρί­σκε­ται σε ένα «σημείο καμπής» και κατη­γό­ρη­σε τις δυτι­κές χώρες ότι ενορ­χη­στρώ­νουν έναν «πόλε­μο» ενα­ντί­ον της χώρας του, κατά την ομι­λία του στην Κόκ­κι­νη Πλα­τεία με αφορ­μή την Ημέ­ρα της Νίκης.

Στην καθιε­ρω­μέ­νη παρέ­λα­ση για τη νίκη επί των χιτλε­ρι­κών στρα­τευ­μά­των, με την καθο­ρι­στι­κή συμ­βο­λή της ΕΣΣΔ, την οποία η αστι­κή τάξη της Ρωσί­ας συνε­χί­ζει να τιμά επι­χει­ρώ­ντας να τη φέρει στα «μέτρα της», ο Πού­τιν επι­χεί­ρη­σε να δικαιο­λο­γή­σει τη στά­ση της Ρωσί­ας στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «ενα­ντί­ον της πατρί­δας μας έχει εξα­πο­λυ­θεί πραγ­μα­τι­κός πόλε­μος». «Απω­θή­σα­με τη διε­θνή τρο­μο­κρα­τία, θα προ­στα­τεύ­σου­με τους κατοί­κους του Ντον­μπάς, θα εγγυ­η­θού­με την ασφά­λειά μας», είπε ο Πού­τιν ενώ­πιον χιλιά­δων στρα­τιω­τών και της ρωσι­κής πολι­τι­κής ελίτ, η οποία συγκε­ντρώ­θη­κε για να τιμή­σει την ήττα της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας το 1945.

Στη διάρ­κεια της δεκά­λε­πτης ομι­λί­ας του ο Ρώσος πρό­ε­δρος δήλω­σε ότι «δυτι­κές ελίτ» σπέρ­νουν ρωσο­φο­βία και επι­θε­τι­κό εθνι­κι­σμό, ενώ ο ουκρα­νι­κός λαός έχει γίνει «όμη­ρος ενός κρα­τι­κού πρα­ξι­κο­πή­μα­τος» και των φιλο­δο­ξιών της Δύσης.

Ανέ­φε­ρε ότι η Ρωσία επι­θυ­μεί «ένα ειρη­νι­κό μέλ­λον» και σημεί­ω­σε ότι όλη η χώρα στη­ρί­ζει «την ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση», όπως χαρα­κτη­ρί­ζει η Μόσχα την εισβο­λή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος τόνι­σε ότι όλοι οι πολί­τες στη­ρί­ζουν τους «ήρω­ες» Ρώσους στρα­τιώ­τες που πολε­μούν στην Ουκρα­νία και προ­σεύ­χο­νται γι’ αυτούς: «Είμα­στε περή­φα­νοι για όσους συμ­με­τέ­χουν στην ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση», δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. «Αυτή τη στιγ­μή τίπο­τα δεν είναι πιο σημα­ντι­κό από το στρα­τιω­τι­κό σας καθή­κον. Η ασφά­λεια της χώρας εξαρ­τά­ται σήμε­ρα από εσάς, το μέλ­λον της χώρας μας, του λαού μας εξαρ­τά­ται από εσάς», δήλω­σε στους στρα­τιω­τι­κούς που συμ­με­τεί­χαν στην παρέλαση.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο