Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιχείρηση στην Βρετανία στοκάρει βουνά ολόκληρα από χαρτί υγείας για το Brexit

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Παίρ­νουν τα μέτρα τους οι μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις βλέ­πο­ντας κέρ­δη σε κάθε περί­πτω­ση ομα­λού ή  και “άγριου” Brexit.

Η γερ­μα­νι­κή επι­χεί­ρη­ση Wepa είναι από τους μεγα­λύ­τε­ρους προ­μη­θευ­τές χαρ­τιού υγεί­ας και κου­ζί­νας στην Βρε­τα­νία. Στην περί­πτω­ση που το Brexit θα γίνει χωρίς συμ­φω­νία η επι­χεί­ρη­ση χαρ­τιών υγεί­ας έχει απο­θη­κεύ­σει  3,5 εκα­τομ­μύ­ρια ρολά χαρ­τί υγείας.

Έχει γεμί­σει τις απο­θή­κες της με 600 τόνους χαρ­τιά και χρειά­στη­κε να ναυ­λώ­σει πλοίο από την πόλη Σουόν­σι αφού ήταν αδύ­να­το να μετα­φερ­θεί με φορ­τη­γά όλη αυτή η τερά­στια ποσό­τη­τα γρά­φει η Guardian. 

Είναι από τις τελευ­ταί­ες εται­ρεί­ες που γεμί­ζουν τις απο­θή­κες τους. Ήδη οι κλά­δοι των αυτο­κι­νή­των, των σού­περ μάρ­κετ και οι φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Είναι γνω­στό πως η Αγγλία πήρε προ­θε­σμία μέχρι τις 22 Μαΐ­ου για να πετύ­χει κάποια οργα­νω­μέ­νη έξοδο. 

Ο Mike Docker διευ­θυ­ντής της Wepa στην Αγγλία δηλώ­νει πως είναι απα­ραί­τη­το το στο­κά­ρι­σμα για να δια­τη­ρή­σει η εται­ρία το επί­πε­δο υπη­ρε­σιών της και ότι η μαζι­κή  μετα­φο­ρά άρχι­σε τον περα­σμέ­νο Αύγουστο.

Η αλή­θεια είναι ότι αν επι­κρα­τή­σει ένα “άγριο “ Brexit οι τιμές θα ανέ­βουν λόγω τελω­νεια­κών δασμών και η εται­ρεία θα έχει τερά­στια κέρ­δη από την ποσό­τη­τα που μετα­φέ­ρει  στην Αγγλία. 

Η παροι­μία “ των φρο­νί­μων τα παι­διά πριν πει­νά­σουν μαγει­ρεύ­ουν “ θα μπο­ρού­σε να βρει την εφαρ­μο­γή της εδώ αν δεν είχε να κάνει με χαρ­τί υγεί­ας, επί­σκε­ψη τουα­λέ­τας και υπερκέρδη. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο