Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Π.Α.ΜΕ ~Για τον διευθυντικό μηχανισμό στα Super Market και συνολικά της εργοδοσίας στην ΟΙΥΕ

Pame large

Η συν­δι­κα­λι­στι­κή μαφία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, αντί να λου­φά­ξει και να κλεί­σει το στό­μα της, προ­κα­λεί παρα­πέ­ρα, ζητά και τα ρέστα. Η ομά­δα Βασι­λό­που­λου, η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρό­νια έχει μετα­τρέ­ψει την Ομο­σπον­δία Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ελλά­δας σε όχη­μα για την ανέ­λι­ξη της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξου­σία, είναι αυτή που εκλέ­γε­ται σχε­δόν απο­κλει­στι­κά από την εργο­δο­σία των super market.

2

1α

1β

Με ένα πλή­θος διευ­θυ­ντι­κών στε­λε­χών (άνω των 400), σε καθο­ρι­στι­κές θέσεις των επι­χει­ρή­σε­ων, έχουν φτιά­ξει από κοι­νού με την εργο­δο­σία ένα ισχυ­ρό εργο­δο­τι­κό μπλοκ μέσα στα σωμα­τεία που πάει όλο στην αγκα­λιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περι­φε­ρεια­κή διευ­θύ­ντρια των Μy Market δε βρέ­θη­κε στο κλα­δι­κό «σωμα­τείο» των super market τυχαία! Είναι μια από τους εκα­το­ντά­δες διευ­θυ­ντές που ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ τις εκλο­γές, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ με ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ψηφί­ζουν και ψηφί­ζο­νται στα σωμα­τεία των super market, για να εκλέ­γο­νται οι αντι­πρό­σω­ποι της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ!

Θυμί­ζου­με πως μετά τη δημο­σί­ευ­ση της άθλιας επι­στο­λής των χαμό­γε­λων των 300€ από τη συγκε­κρι­μέ­νη περι­φε­ρεια­κή διευ­θύ­ντρια δε βγή­κε μια ανα­κοί­νω­ση-καταγ­γε­λία (ούτε καν για τα μάτια του κόσμου), από το περί­φη­μο «σωμα­τείο» των super market που η ίδια οργά­νω­νε και προ­φα­νώς με τον ίδιο ζήλο θα εκβί­α­ζε για τις εκλογές!

Οι «αντι­πρό­σω­ποι» συνο­λι­κά των σωμα­τεί­ων-μηχα­νι­σμών των super market πάνε κατευ­θεί­αν στην αγκα­λιά της παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό άλλω­στε και η εφη­με­ρί­δα Αυγή έχει πάρει εργο­λα­βία να τους δικαιολογεί. 

Όλα τα παρα­πά­νω στοι­χειο­θε­τού­νται με τα απο­κα­λυ­πτι­κά εσω­τε­ρι­κά σημειώ­μα­τα που έστελ­ναν συνο­λι­κά οι διευ­θυ­ντές στα κατα­στή­μα­τα My Market και στα οποία απο­τυ­πώ­νε­ται η σύν­δε­ση εργο­δο­σί­ας και παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασι­λό­που­λου! Στα εσω­τε­ρι­κά σημειώ­μα­τα που έστελ­ναν οι διευ­θυ­ντές των Μy Market ανά­με­σα τους και όσοι εμφα­νί­ζο­νται να ψηφί­ζουν και να εκλέ­γο­νται από αυτά τα «σωμα­τεία», φαί­νο­νται ξεκά­θα­ρα οι πιέ­σεις για να συμ­με­τά­σχουν οι εργα­ζό­με­νοι σε «εκλο­γές», ώστε να δια­μορ­φώ­νουν τους συσχε­τι­σμούς υπέρ της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το παρα­κά­τω χαρ­τί-ενη­μέ­ρω­σης δινό­ταν στους εργα­ζό­με­νους από  τους διευ­θυ­ντές στα κατα­στή­μα­τα Μy Market. Είναι πολύ συγκε­κρι­μέ­νη η ανα­φο­ρά πως οι εργα­ζό­με­νοι θα λάβουν οδη­γί­ες από τον κ. Κυρια­κού­λια, ο οποί­ος είναι γγ της ΟΙΥΕ και στην παρά­τα­ξη του Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κός επί­σης ο επί­λο­γος που ανα­φέ­ρει πως «σε περί­πτω­ση κωλύ­μα­τος, ενη­με­ρώ­στε». Ο έλεγ­χος ήταν ασφυ­χτι­κός! Για όλα αυτά ο ίδιος κάνει πως δεν ξέρει τίπο­τα και έχει το θρά­σος να μιλά για προβοκάτσια.

1

Στην Αθή­να η αθλιό­τη­τα προ­χώ­ρη­σε παρα­πέ­ρα! Μέσω των διευ­θυ­ντι­κών γρα­φεί­ων του My Market, πίε­ζαν και εκβί­α­ζαν τους εργα­ζό­με­νους σε συμ­με­το­χή και μάλι­στα με από­λυ­το έλεγ­χο καθώς όσοι προ­σέρ­χο­νταν στις εκλο­γές θα έπρε­πε να «ενη­με­ρώ­σουν». Όσοι είχαν πρό­βλη­μα μετα­κί­νη­σης, επί­σης! Οι ανα­φο­ρές σε δύο του­λά­χι­στον σημεία προς τους εργα­ζό­με­νους των Μy Market ότι «ψηφί­ζε­τε ελεύ­θε­ρα εκτός από το ψηφο­δέλ­τιο της ΔΑΣ» είναι ενδει­κτι­κή για την ωμή παρέμ­βα­ση της εργο­δο­σί­ας στα σωμα­τεία. Το 2ο ψηφο­δέλ­τιο που καλεί η εργο­δο­σία σε στή­ρι­ξη είναι το ψηφο­δέλ­τιο της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν να μην έφτα­ναν όλα αυτά, υπε­ρα­σπι­στής των παρα­πά­νω άθλιων εργο­δο­τι­κών παρεμ­βά­σε­ων και της ωμής παρέμ­βα­σης με φυσι­κή παρου­σία της εργο­δο­σί­ας είναι με δήλω­ση του ο γνω­στός πλέ­ον εργο­δό­της-συν­δι­κα­λι­στής της ΠΑΣΚΕ Καρα­γε­ωρ­γό­που­λος, πρό­ε­δρος στην ΟΙΥΕ και υπεύ­θυ­νος του γρα­φεί­ου τύπου της ΓΣΕΕ, με τις 4 επι­χει­ρή­σεις που εμπλέ­κε­ται άμε­σα ή έμμε­σα όλη αυτήν την περί­ο­δο (Fortuna gaming SA, Φουρ­τού­να εκπαι­δευ­τι­κή ΙΚΕ, Goodmorning IKE, Lokats Investments LTD). 

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, τα σωμα­τεία, κάθε άνθρω­πο καλής θέλη­σης και τους δημο­σιο­γρά­φους που θέλουν να ανα­δει­χτεί η αλή­θεια, να κάνουν ρεπορ­τάζ. Υπάρ­χουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρα στοι­χεία κάθε είδους που απο­τυ­πώ­νουν την εργο­δο­τι­κή παρέμ­βα­ση, κραυ­γα­λέ­ες περι­πτώ­σεις συμ­με­το­χής της εργο­δο­σί­ας με φυσι­κή παρου­σία μέσα στα σωμα­τεία. Ήδη αρκε­τά από αυτά τα στοι­χεία έχουν δοθεί στη δημο­σιό­τη­τα, έχουν κατα­τε­θεί στα συν­δι­κα­λι­στι­κά όργα­να αλλά και με εξώδικα.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών!


24 Μαρ­τί­ου 2019

Π.Α.ΜΕ

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

¡H.lV .S 6 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο